Skocz do zawartości
°°°

Wszystko O Samsung Spinpoint F1

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Może powrót do szkoły podstawowej odświeżył Ci pamięć wyliczania procentu z danej liczby i przestaniesz siać głupoty. :)

A ty nie filozof :wink: Chcesz kogoś wracać do podstawówki? To czas zacząć od siebie :lol2:

Odpowiedź jest prosta jeśli patrzymy względem HD321KJ (a te dyski posiada pytający) to pytający "posiada" 67MB/s wydajności i teraz o ile podskoczy wydajność (procentowo) jak przesiądzie się na 98MB/s (HD322HJ)? Podskoczy o 31MB/s, a ile to jest procent z tych posiadanych 67MB/s?

BTW. Wracaj do szkoły pogadać z Panią od matematyki :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie co z tymi dyskami HD322HJ, nie wiecie gdzie można je dostać? W żadnym sklepie w którym pytałem nie wiedzą kiedy będzie dostawa. Wziąłbym ewentualnie 640GB F1 ale on już ma 2 talerze, nie będzie głośniejszy od 320GB??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupilem sobie formulke 1TB powod byl ze mialem 3x250 (3 rozne modele samsungow ;) spxxx,hd250xx,i najnowsza f1 czyli hd252xxx) jako ze w nowej obudowie chiefteca lcx niezle to dudnilo :/ to pomyslalem ze wymiana na 1 dysk cos da, no i nie zawiodlem sie, wiecej pojemnosci szybkosc prawie taka sama, bo mialem w raidzie0 ten spxxx+hd250 czyli (147MB/s), nawazniejsze ze jest teraz juz w miare cicho i nie ma tego basowego pomruku ;) z wydajnosci dysku bardzo zadowolony (110MB/s), ale z obudowy nie, bo juz przy 2 dyskach znow lipa jest, btw po co tam tyle miejsc (6) ;d to by skakalo po podlodze mimo 16kg wagi obudowy... czekac teraz trzeba na ssd albo poprostu bardziej pojemne dyski bo max co moge miec to 1TB z raidami niestety przy mechanicznych dyskach koniec w tej obudowie:/

w zasadzie ten post sie nadaje do dzialu obudowy tez.. no ale juz tu zostawie ;p

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam maly problem z moim dyskiem samsung Spinpoint F1 640GB. Problem polega na tym ze jak kopiuje plik z partycji na partycje to transfer maleje z 60MB/s do ok 30MB/s :mur:

Czym to moze byc spowodowane??

ja tez tak czasem mam ale to tylko na viscie na xp leci spoko

Szybkie pytanie: oplaca sie brac 750GB? Czy z 750 jest cos lepszego w rownie niskiej cenie (~270zl w sklepie nie na allegro). Oczekiwania: cisza, niezawodnosc, demonem predkosci nie musi byc.

750 sie nie oplaca bo nie jest tak wydajny jak wersja 640 (nie jestem pewny co do 320) bedziesz mial cisze niezawodnosc i predkosc ;)

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Noszę się z zamiarem zakupu HD322HJ :). Mam jednak pytanie (pojawiało się ono już w tym temacie ale z racji że było to już bardzo dawno więc pytam ponownie).... Czy będzie on działał w trybie SATA150 (I) ?? Słyszałem że nie posiadają one zworki do zmiany trybu i trochę mnie to niepokoi... :huh: Posiadam płytę ASUS K8N-E DELUXE Proszę o szybką odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to tylko moja przypadłość, ale sprawdzałem już 2 czy 3 dyski i na każdym to samo. Przy starcie kompa występuje takie piknięcie, jakby "zatrybiał". Też to macie w swoich 640'stkach? Poza tym dysk w spoczynku bezgłośny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten 322HJ jest rzeczywiście taki szybki? Czy poczułbym różnice gdym wymienił za mojego WD5000AAKS (500GB)? Rozglądam się za szybkim i cichym dyskiem, pojemność nie ma znaczenia... i te piski od mojego WD są lekko denerwujące :)

Trzeba poczekać, towar zamówiony już u producenta w agito.pl.

Być może lada moment się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to tylko moja przypadłość, ale sprawdzałem już 2 czy 3 dyski i na każdym to samo. Przy starcie kompa występuje takie piknięcie, jakby "zatrybiał". Też to macie w swoich 640'stkach? Poza tym dysk w spoczynku bezgłośny ;)

Było już na forum. Głośny dźwięk startu Samsungów F1 to normalka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybsze moze i sa, ale o duuuuzo glosniejsze tez ;) Ja wlasnie sie przesiadlem z barki 7200.11 na F1 i cud miod i orzeszki ;)

Swoja 640'tke mam w Scythe Quiet Drive i jest bezglosna, nawet przy odczycie/zapisie slysze tylko fajny niski pomruk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniejsze :) dysk jest mega cichy, duzo cichszy od Barki11 500GB o dziwo jestem w szoku ze go praktycznie nie słychać pomimo 3 talerzy w maksymalnym odczycie czy zapisie, ja bym tą serię śmiało nazwal Barracuda12 :) ale juz nic nie gadam bo wątek ten jest o Samsungach hehe.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też niestety muszę oddać ten dysk na gwarancje, mam dokładnie 16 badsectorów :angry: Pojawiały się co kilka dni, po kupnie nie było żadnego :|<coś mam nieszczęście do dysków, dopiero co wysłałem dysk segate 500GB na gwarancje :(> Co teraz kupić ?

Edytowane przez racegrid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi