Symbian Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 EEE, czyli ze niby co mi sie stalo ? I co mam dalej zrobic ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Dwa samsungi 320GB sobie leżą na biurku luzem, poza obudową F1 leży elektroniką do góry częściowo blachą na gąbce (nie całkiem by się nie zagrzał). T166 leży elektroniką do dołu na gąbce, ale też tak by gąbka nie zasłoniła jej, a tylko utrzymywała dysk nad powierzchnią biurka: Przez ostatnie kilka godzin pracowałam w 3ds maxie i słuchałam muzyki, więc poza tempem nic nie pracowało. obudowa T166 ma 35-39st, obudowa F1 ma 33-36st scalaki na F1 maja nawet 42st scalaki na T166 maja do 50 stopni Ciekawe z któreog miejsca czujnik odczytuje temp. Bo nigdy nie pokazał więcej jak 30. Temperatura w pokoju 24stopnie. Zainspirowana powyższym screenem zerknęłam w HD Tune i mam: HD321KJ Power on time: 8531 HD322HJ Power on time: 151 Edytowane 2 Listopada 2008 przez Pussik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 EEE, czyli ze niby co mi sie stalo ? I co mam dalej zrobic ? :>również się przyłączam do pytania... co dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 ciiioo sie śtało... zwalil sie zalapal bład zasilania. Jak duzo F1... :/ sam mam ten problem w 1Tb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 pytanie czy to choroba dziecięca tego konkretnego modelu... bo co mi z tego jak oddam na serwis, otrzymam nowy dysk po miesiącu który będzie miał to samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 to jest choroba calej serii F1 danie na serwis da ci tyle ze dostaniesz drugi ponaprawowy dysk, i nie masz gwarancji ze tamten nie mial niczego gorszego w zyciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) Ja mam juz 3 bady http://forum.purepc.pl/Dyski-twarde-cdromy...97#entry3133997 zobaczcie sami. Na razie nic z tym nie bede robil. Jak znajde jakas chwile czasu to format albo nie wiem co.... Edytowane 3 Listopada 2008 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxxyyyxxx Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja dzis zamowilem 640Gb z Proline i mam nadzieje,ze trafi mi sie dobra sztuka,bezawaryjna...z 2-oma talerzami.Ale znajac moje szczescie do sprzetu(Dual Core z rewizji L2 zamiast M0) to bedzie lipa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creer Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Mialem zakupc 320GB 322HJ Samsunga ale nigdzie w zadnym sklepie (fizycznym nie internetowym) juz tych dyskow nie ma. Czy Waszym zdaniem lepiej kupic WD3200AAKS czy moze Seagate'a w wersji 7200.11? a moze powinienem brac jeszcze jakis model pod uwage? Zalezy mi na pojemnosci 320GB nie mniej nie wiecej. Zalezy mi aby dysk byl cichy, nie mial wibracji i byl stosunkowo szybki. Ktory dysk moglibyscie mi doradzic jako najlepszy zakup? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Który dysk jest cichszy HD322HJ czy HD642JJ? Nie zależy mi na pojemności, liczy się tylko cisza, bo ogólnie cały komputer mam i chcę mieć w miarę cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Oba są ciche, do tego zależy nieco na jaki egzemplarz trafisz :) @Creer: są na allegro: http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=HD322HJ Ja właśnie dokupiłem sobie drugiego HD322HJ i mam zamiar zrobić RAID 0 - zysk warty operacji? Kolejne pytanko - aktualnie mam pierwszy dysk na dnie budy na foli z bąbelkami, elektroniką do folii. Temp nie przekracza 34 stopni (full obciążenie i defragmentacja). Czy to bezpieczne ułożenie? Kiedy będę miał drugi dysk chyba wrzucę je do zatok 3,5'' ale najpierw walnę na spód właśnie taką folię, zobaczymy jak to się spisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 No właśnie ale które z reguły trafiają się cichsze i szybsze? Te HD322HJ Z allegro są ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) dwie 320tki w raid0 Edytowane 4 Listopada 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 A subiektywne odczucia? Kopa system dostał czy tylko "benchowo"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Wczesniej mialem Samsunga SP2514N 250GB (PATA), a jak kupilem te F1 to odrazu mialem raida....no i w zasadzie w porownaniu do poprzedniego dysku roznica jest odczuwalna (i ciszej i szybciej)....moze nie az tak jak na wykresach ale wszystko szybciej sie laduje, kopiuje itd. Ogolnie jestem zadowolony tylko teraz potrzebuje jakiegos dysku na backup i wsumie chcialem tez f1 tyle, ze 640gb...ale skoro teraz nie wiadomo czy sa w nich 2 czy 3 talerze to sie zastanawiam nad 1tb....czy one sa ok czy tez jakies "wolniejsze" wersje sie trafiaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur1 Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) 320GB F1 w końcu dostępne w sklepach. Różnią się one jakoś głośnością od 640GB? Edytowane 5 Listopada 2008 przez artur1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekT Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam! Mam zamiar kupić SAMSUNG 500GB Spin Point F1 HD502IJ SATA II i umieścić w kieszeni Welland ME-747K udostępniając go w domu poprzez sieć. Czy mieliście do czynienia z tymi dyskami? Moja wiedza na razie zatrzymała się na dyskach 160GB. Do dysku będą miały dostęp 2 komputery - sporadycznie, tak więc zajechać go, nie zajadę. Proszę o jakieś opinie. Czy może wybrać 640GB? Co polecacie? Radzicie? MisiekT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 640ka dużo szybsza i nowsza kontrukcja - oczywiście że lepiej ją wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2008 Teraz to loteria na jakie talerze się trafu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Świerzy Samsung F1 HD322HJ :rolleyes: Postawiłem na nim system i odrazu zrobiłem testy HDTune HDTach Jest OK :razz: ps. 7 stopni chłodniejszy niż WD3200AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) 640ka dużo szybsza i nowsza kontrukcja - oczywiście że lepiej ją wybrać. Yhm zwłaszcza osiagi wykozystasz w sieci LAN ... nawet przy 1 Gbit to i tak nie wycisniesz wszystkiego... Jesli ma byc to dysk pracujacy 24/7 to lepiej WD greenpower... Mniejsza predkosc obrotowa mniejszy pobór pradu mniejsze wydzielanie ciepła co za tym idze awaryjnosc.. ps. 7 stopni chłodniejszy niż WD3200AAKS Ile twój WD mial ? Edytowane 17 Listopada 2008 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 T 34 stopnie w folii bąbelkowej, to jak mierzysz? TO co pokazuje czujnik ma nieco niższa wartośc od realnej temperatury obudowy dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Czujnikiem, sprawdzając ręcznie też gdzieś na oko by tyle miał - obudowa zbyt ciepła nie jest :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raus Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Ile twój WD mial ? 34 stopnie. Wiem że Samsung w HDTune które zapodałem miał 28 i to jest róznica 6 stopni ale ogólnie prawie zawsze trzyma 27 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Miałem okazję przetestować F1 640GB 3 talerzową i osiągi nie są takie złe. W hd tachu średnia 93MB/s, tylko na końcu dysku spada do ~55MB/s, przy kopiowaniu z mojego raida0 transfery po 100-125MB/s (6GB w niecała minutę :rolleyes: ). Temp ~25*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Wiec stałem się posiadaczem HD322HJ, miód w porównaniu do Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 Załączam screeny z HD Tach RW i HD Tune, będę zobowiązany za opinie ponieważ juz chyba mam fobie w temacie dysków ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 miod w szybkosci... a w glosnosci?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 miod w szybkosci... a w glosnosci?:) idylla w porównaniu do w/w barki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) Witam! Poradźcie mi co robić bo mnie chyba już sz..g trafi. Kupiłem sobie dysk Samsung HD103 UJ (1 TB) i za nic nie mogę zainstalować na nim legalnej visty 64-bit. Nigdy nie miałem z tym systemem problemów i mój dotychczasowy dysk działa jak trzeba. Zachciało mi się 1 Tera to "tera" mam. System instaluje się bardzo długo po instalacji bardzo słabo reaguje na polecenia. Ledwo zainstalowałem sterownik grafiki i zawiesił się. 2 razy już go przeinstalowałem i nie wiem co robić. Przepiąć go na inny kontroler Jmicron czy co? Może ten dysk nie pracuje w trybie AHCI? albo np nie można założyć jednej partycji? Edytowane 25 Listopada 2008 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) Spróbuj w trybie EIDE zamiast AHCI. Załozyłes jedną terabajtową partycje? :blink: Edytowane 25 Listopada 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...