eXoduse Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 A to wyniki mojej 750tki po 3250h pracy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Dobrze jak na 750ke. Czyżby Samsung już całkowicie odchodził od 250 talerzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 albo to jedna wielka loteria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXoduse Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Hmmm zastanawiałem się nad zakupem drugiej 750tki bo z tej obecnej jestem zadowolony, ale widzę, że z ta wydajnością u innych jest różnie. Chciałem je spiąć w RAID0 i teraz nie wiem czy dalej pchać się w Samsungi, czy może zainteresować się czymś od konkurencji, tylko wtedy chyba mogą być problemy z RAID0 o ile się nie mylę… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Nie problemy ale macierz nie będzie działac optymalnie. POczytaj wątek o Raid... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Siem, czy poniższe odczyty mieszczą się w normie? Dysk nowy - ma kilka dni, ale już zaliczyl setki resetów :D (wina OC) - poza tym płyta może być nie do końca sprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 I jeszcze HD Tune, bo mi się dwa razy to samo wrzuciło ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Możesz jeszcze przejechać HD Tach Long, ale raczej diagnoza pozostaje niezmieniona :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Witam, Jak myślicie co bardziej opłaca się wziąć ... Samsuna 1TB z serii F1 czy z F2 ecogreen ? :> Dysk będzie służył do przechowywania gier,filmów,mp3 itd. ale przede wszystkim będzie dyskiem na którym ma być postawiony system ;] W komputroniku różnica pomiędzy tymi 2 modelami wynosi 50zł więc nie wiem co wybrać <_< Tak w ogóle czy dobrym pomysłem jest branie jednego dysku 1tb i używania go do wszystkiego ? ;> :rolleyes: pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 F2 będzie cichszy i ma podobną wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 A jak duża jest różnica w wydajności ? Testował ktoś może oba modele ?? :> W końcu F2 ma niższą ilość obrotów niż F1 ... Czy brak tych 1800 rpm jest odczuwalny ? mowa o szybkości oczywiście ;D bo co do ciszy to domyślam się, że na pewno jest lepiej ... Tak w ogóle to zastanawiam się na tym czy nie lepszym rozwiązaniem będzie zrobienie macierzy RAID 0 np na 2x SpinPoint F2EG 500 GB Co byście mi polecali ? RAID 0 jak wiadomo ma swoje wady i zalety. Dlatego mam dylemata [; Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Który program wyzeruje w smarcie reallocated sector count w samsungu F1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Roger - F2 są minimalnie, niezauważalnie, nieodczuwalnie wolniejsze, przy czym są cichsze, zero wibracji, chłodne. Ja myślę, że raid z tych dysków to dobry pomysł. Chociaż sam bym wolał kupić F2 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Mój nówka HD502HI wyniki w załączniki HD Tune :) Mogę potwierdzić bardzo dobrą kulturę pracy tego dysku, w odniesieniu do np 7200.10 czy 7200.7 to jest kosmos, jest też cichszy od WDka 640GB i to sporo Edytowane 17 Czerwca 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 To chyba w temacie o F2EG miało być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Yyy pomyłka Może ktoś przenieść posta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Który program wyzeruje w smarcie reallocated sector count w samsungu F1 ? Odpowiedź : ŻADEN !! G-list i P-list nie ruszysz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 pewnie cwaniak chciał trupa sprzedac jako w pełni sprawny....ja mam 750 i 1 tb zbadami - olewam to bo nic nie wzrosło od pół roku - a gwara jeszcze jest wiec luz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Panowie skończyło mi się miejsce na dysku :) Potrzebuję nowy zestawik - tak jak teraz - musi być RAID 0. Generalnie po kilku h przeglądania forum i wyszukiwarki obrazków google, a także allegro pod uwagę biorę: 2x Samsung F1 HD322HJ lub 3x Samsung F1 HD250HJ pierwsza opcja to 2x320GB 16MB cache, druga 3x250GB 8MB cache. Cena właściwie ta sama (minimalnie na korzyść 2x320). Co byście wybrali? Priorytet (kolejno) = niski czas dostępu, szybkość, cisza i możliwie wysoka bezawaryjność. Na macierzy będzie stał system, programy i kilkuset-gigabajtowa partycja "Download". Ew. Pytania troszkę nie pod ten temat - czy lepiej byłoby brać 2xWD3200AAKS ? tyle, że one mają minimalnie gorszy czas dostępu? Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Może HD502HI. Cicho będzie i z wydajnością będzie w miarę ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Myślałem nad tym, ale w grę wchodzą /raczej/ wyłącznie dyski po ~250/320GB i koniecznie w RAID 0 - wkurza mnie gdy dysk twardy ogranicza prędkość wypakowywania archiwów w 7zip... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) 2xWD3200AAKS jest w prawie takiej samej cenie jak 2xHD502HI. Zobacz w temacie o F2EG. Ktoś tam miał Raid0 z tych dysków. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgadza się, dzięki za zainteresowanie tematem. Ale pytanie tak naprawdę jest takie: 3xHD250HJ (~330zł) czy 2xHD322HJ (~300zł) czy 2xWD3200AAKS (~320zł). Które rozwiązanie z tych 3 wybrać i dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Lepiej brać 320 niż 250, głównie dlatego, że mają większą gęstość zapisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) Dostałem nowy dysk po reklamacji [~2tyg] model z maja kilka cyferek :P Dysk pracuje z podobną głośnością do swojego poprzednika. Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 W wakacje ubiegłego roku kupiłem samsunga f1 640 ( dwa talerze ) i teraz chciałbym kupić drugi taki sam . Czy mogą być problemy z raid0 ? Czy obecne 640 są na dwóch talerzach po 320 czy też zdarzają się klopsy z 3x2xx gb ? Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Wymieniłem mojego 322HJ na nowego bo fiksował. Nowy jest z czerwca i wszystkie dane podobne jak u arniego, ale ma ma literkę G zamiast C w numerze firmwareu i transfer średni 79 zamiast 90Mb/s oraz czas dostępu 13.5ms zamiast 13. Poprzedni psujący się miał 19.5 więc i tak jest good. Możliwe, że zamienię go na F2EG 500gb za małą dopłatą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Do tego nie można zrobić image partycji Acronisem, nie można zrobić scan diska. Ogólnie system jako taki chodzi ok. Oddawać na gwarancję czy czekać, bo na razie nie ma szans na przyjęcie tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Bady sa w kolejce. Co znaczy , ze nie mozesz Acronisem? Mam 160GB z 12 badami i moge robic czym chce bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...