cezar1125 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Nie mogę zrobić obrazu partycji programem Acronis true Image, bo sie wykrzacza pokazując błąd. Do tego nie mogę wykonać testu szybkości dysku w HD Tune - "Read Error, Test Aborted". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 helou posiadam samsunga f1 500gb, który mi wysiadł, lecz nie posiadam dowodu zakupu/karty gwarancyjnej stąd pytanie: czy przysługuje mi gwarancja? jak tak, jak ją mogę zrealizować? z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Sprobuj zrobic taka akcje , ze udasz sie z dyskiem do punktu serwisowego Samsunga. Oni ponoc nie robia problemow , jada po SN wiec masz duze szanse , ze Ci przyjma. Znajomemu nie robiono problemow , choc wszystko zalezy od ludzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Mój znajomy ostatnio się dowiadywał i trzeba mieć paragon/fakturę. Kupił dysk w zeszłym roku na allegro, sklep już upadł a nie dali mu paragonu tylko wewnętrzną kartę gwarancyjną. Samsung mu napisał że bez dowodu zakupu nie przyjmą. Jedyna nadzieja to trafić na kogoś kto użyczy ksera/skanu swojego paragonu, bo to wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadorusek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Witam , od niedawna jestem posiadaczem dysku HD502IJ. Sprawdzając wyniki zauważyłem że mój dysk trochę "kuleje" pod względem Maximum transfer rate bo udaje mi się z niego wyciągnąć tylko 100mb/s. Nie wiem czy tak ma być czy coś u mnie ze sprzętem nie tak , proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Ale Ty masz F3EG ;) 5,4krpm więc co w tym dziwnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Czym się różni F3EG od F2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Witam, mam problem z moim samsungiem 640 Hd642JJ sata 2. Chodzi o to , że podczas pracy komputera. znikają czasami partycję tego dysku, to tak jakby dysk się raptem wyłączył. Dopiero po restarcie znowu się pojawiają. Te zniknięcia pojawiają sie dość rzadko ale się pojawiają, a ja nie mam pojęcia dlaczego i co z tym zrobić. Pomocy. Edytowane 15 Września 2009 przez Dżadżar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Smart dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Smart dysku. ID Opis atrybutu Próg Wartość Najgorsze Dane Stan 01 Raw Read Error Rate 51 100 100 0 OK: wartość w normie 03 Spinup Time 11 86 86 5140 OK: wartość w normie 04 Start/Stop Count 0 100 100 262 OK: zawsze pozytywnie 05 Reallocated Sector Count 10 100 100 0 OK: wartość w normie 07 Seek Error Rate 51 253 253 0 OK: wartość w normie 08 Seek Time Performance 15 100 100 0 OK: wartość w normie 09 Power-On Time Count 0 98 98 8789 OK: zawsze pozytywnie 0A Spinup Retry Count 51 100 100 0 OK: wartość w normie 0B Calibration Retry Count 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie 0C Power Cycle Count 0 100 100 257 OK: zawsze pozytywnie 0D Soft Read Error Rate 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie B7 <specyficzne dla dostawcy> 0 100 100 4 OK: zawsze pozytywnie B8 <specyficzne dla dostawcy> 99 100 100 0 OK: wartość w normie BB <specyficzne dla dostawcy> 0 100 100 1 OK: zawsze pozytywnie BC <specyficzne dla dostawcy> 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie BE Airflow Temperature 0 86 56 235798542 OK: zawsze pozytywnie C2 Temperature 0 79 54 353239061 OK: zawsze pozytywnie C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 50335 OK: zawsze pozytywnie C4 Reallocation Event Count 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie C6 Offline Uncorrectable Sector Count 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 100 100 2 OK: zawsze pozytywnie C8 Write Error Rate 0 100 100 0 OK: zawsze pozytywnie C9 Soft Read Error Rate 0 253 253 0 OK: zawsze pozytywnie\ smart z everesta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 Pieprzone B8, powinienem się martwić? Bo dysk pracuje prawidłowo, szybko, dobry odczyt, cicho itp. Dziś sobie pomyślałem, że w końcu pójdę na gwarę bo jak ją prześpię to wtedy będzie kicha. Tak BTW: Samsung daje 3 lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy57 Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Dziś sobie pomyślałem, że w końcu pójdę na gwarę bo jak ją prześpię to wtedy będzie kicha. Tak BTW: Samsung daje 3 lata? 3tyg temu oddalem na gwarancje 2 HDD F1 1TB doslownie z tym samym errorem .. wymienieli na nowe bez zająkniecia .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzger Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 Właśnie kupiłem Samsung Spinpoint F1 1TB. Dysk okrutnie rezonuje i jest głośny. Czy to normalne w przypadku tej serii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 MOj jest cichy i nie rezonuje , trzymany w LBXie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metzger Opublikowano 18 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2009 MOj jest cichy i nie rezonuje , trzymany w LBXie.Hmmm... to najwyraźniej coś z moim jest nie tak, bo obudowę mam taką samą, a uruchomiony w niej dysk słychać w sąsiednich pomieszczaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Panowie, pojawil sie problem. Pisze tego posta w 3 tematach o Samsungach bo zalezy mi na odpowiedzi. Czy pamieta z Was ktos jaki parametr w smarcie jest od rzecz, ktora wymaga od razu odeslania do serwisu? Gdzies na forum kiedys czytalem odpowiedz z pomocy technicznej, ze jesli ten parametr wskoczy na "1" czy pojawi sie tak dysk bankowo umiera. Zaczynam sie lekko bac bo : -dysk momentami nie chce sie odpalic, albo jest to wina mobasa, albo jego(choc dziwnym trafem WD tez potrafia nagle stac w miejscu, a w zbiegi okolicznosci nie wierze) -mam C8 1 : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Mam okazje pozbyć się dysku z sygnaturki, trochę już ciasno .... Poważnie zastanawiam się nad Samsung SpinPoint F1 HE103UJ, trochę poczytałem w temacie dysków i włos sie jeży na głowie, ciągle coś ;) Czy to będzie dobry wybór, najbardziej zależy na kulturze pracy z F1 320 bylem swego czasu średnio zadowolony Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekvag Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Kilka testów HD Tune dysków Samsunga 4x HD103UJ HD103UJ HD321KJ HD322HJ Jak widać z ostatnim są jakieś problemy :( Mam na nim system, po kliknięciu na jakiś folder/program/itp potrafi chwilowo się zawiesić po chwili słucha delikatne puknięcie i wszystko się uruchamia. Chyba czas oddać na gwarancje. Jakimi programami można jeszcze je przetestować na Viscie x64 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 http://www.komputronik.pl/index.php/search...9/category/7476 Który z tych Samsungów jest najlepszym wyborem? Ze względów finansowych wolał bym kupić 500GB, ale nie ma ich w wersji 32MB cache. Jak duża jest różnica miedzy dyskiem z 16MB a 32MB cache? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Nie odczujesz różnicy. Kup Samsung F3 (HD502HJ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 A tak z ciekawości w czym są lepsze F3 od F1? Zdaje się to być nielogiczne patrząc na cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Są szybsze, mają 1 talerz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jednak drobna aktualizacja, stać mnie na większy dysk 750GB brać Samsunga czy rozejrzeć się w ofercie Seagate? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 Seagate sobie odpuść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RofWoof Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Dziś podpiąłem trzeci dysk HD103UJ. Wygląda to tak: W związku z tym mam pewne pytanie. Czemu ten trzeci dysk jest na IDE skoro jest podłączony kablem SATA? I jeśli nie da się nic z tym zrobić, to czy spadek wydajności będzie znaczny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martines82 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 (edytowane) Samsung SpinPoint 1TB F1 czy F3? ...który wybrać i dlaczego? EDIT: Kupiłem HD103UJ i nie wiem czy go nie wymienić na F3, w czym F3 będzie lepszy? Zależy mi na czasie (jutro mógłbym go wymienić), więc proszę o szybką odpowiedź. Edytowane 22 Stycznia 2010 przez Martines82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 F3 ma mniej talerzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Panowie krótko mówiąc gwara?? Dysk już czasem potrafi zamulić i zawiesić system mimo iż HD Tune nie wykrywa żadnych badów (jeszcze). Edit. Elektronek nic nie chciałem się chwalić tak wrzuciłem i już poprawiłem link żeby nie było ;] Co do Remapu to odpada bo stracę dane a nie mam gdzie zrzucić tyle danych. Edytowane 27 Marca 2010 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 1. Wiem, że chciałeś się pochwalić pulpitem, ale następnym razem ALT+PRTSCR. 2. Możesz sprawdzić dysk w MHDD i przelecieć remap (jak to zrobić było już opisywane z kilkanaście razy na forum) - jak dalej będzie to samo, albo jeszcze gorzej, to GWARA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Elektronek C4=0 wiec to jest zgłupienie smarta.. ( nie widze C5 ) ino MHDD scan 2xF4 i wyniki na forum Podaj reszte parametów smarta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...