Skocz do zawartości
dawid_maxim

Płytam Pod Pentium D

Rekomendowane odpowiedzi

Nie

To jest SATA2 Serial ATA SMART III 3,0 GB/s

SATA1 miało 1,5GB/s a SATA2 3,0GB/s,SATA3 ma mieć prawdopodobnie 6,0GB/s i ma być zgodna z SATA1,SATA2

Edytowane przez britfanka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TYo super, więc to nie problem w takim razie. to jaką Płytę głowną proponujesz do 300zł? chbya, że proponujesz jakieś inne rozwiązanie zebym mógł na te płytę (która już tam jest) wrzucic jakas grafike?

Edytowane przez dawid_maxim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety nie powiem Ci jaka to jest plyta poniewaz to jest kom HP i nie znam jej nazwy. Tam poprostu nie ma PCI-E x16 tylko coś co nazywa się SDVO/ADD2. Co proponujecie w takiej sytuacji?

PS - co to jest Everst?

Edytowane przez dawid_maxim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze czyli musiabym znow pdłaczać en komputer. niestety nie pisze teraz z niego, wiem tyle, że producentem płyty głównej jest HP. A po co Ci jej dokładna nazwa?

skoro mówisz, że nie ma PCI-E , a nie chce Ci się go podłączać - OK. Masz 300 zł ? Możesz brać Gigabyte GA-965-S3 , ale warto dołożyć do GA-965-DS3 , jeśli będziesz podkręcał.

To co ty chcesz kupić ? Płytę czy Grafike ?

Chce kupić grafikę, ale jego płyta nie ma PCI-E , stąd najpierw musi kupić płytę :lol2: - to wywnioskowałem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak mówisz beka :) Tylko nie wiem czy nie będzie z tym problemu ponieważ w tym kompie jest dziwne chłodzenie procesora które wydmuciach!e powietrze przez przedni panel obudowy, a dokładniej mówiąc pod przyciskiem ktorym włącza sie maszynkę. Po za tym płyta główna umieszczona jest odwrotnie niż w standardorwych kompach (patrzac od przodu, jest po lewej stronie) i jakby odwrócona ponieważ porty PS/2 sa na dole a te od dźwięku na na górze. Czy mogą być jakieś problemy z wymiana mobo przez takie utrudniania? (nie chcem kupować nowej obudowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o cholera :o Pierwszy raz coś takiego widzę ;] próbowałeś zdejmować to chłodzenie z procka ? Jeśli uda się go wyjąć z socketa , a potem zidentyfikować te kable w środku wszystkie, to coś z tego może być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no chłodzenie jest prawie normalne - duzy radiator na procku i wentylator z boku zamiast u gory, tylko nie wiem czy zamontuje je na innej plycie glownej bo te chlodzenie montowane jest na 4 śrubki. Kable też wiem od czego są. A może wymieniłbym obudowe z zasilaczem? Co bys mi polecił w jak najniższej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

skoro mówisz, że nie ma PCI-E , a nie chce Ci się go podłączać - OK. Masz 300 zł ? Możesz brać Gigabyte GA-965-S3 , ale warto dołożyć do GA-965-DS3 , jeśli będziesz podkręcał.

Chce kupić grafikę, ale jego płyta nie ma PCI-E , stąd najpierw musi kupić płytę :lol2: - to wywnioskowałem :]

S3 i DS3 to ten sam mobas , S3 nie ma SSC poza procem , DS3 ma wszedzie , nie tylko na procu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi