dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 witam poszukuje płyty głównej pod pentium D w cenie około 300zł (najlepiej do 300zł). Oczywiście pod DDR2 (dual) i SATA3. Co poradzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 za ~350 kupisz gigabyte na 965tce evge 650 http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+965P-DS3 http://proline.pl/shop.php?prodid=EVGA+122-CK-NF66-T1 jesli jeszcze tego pentiuma nie kupiles to wybierz pentium e 2140 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Niestety już go mam. Mam jeszcze jedno pytanko, czy dysk w standardzie SATA3 bedzie normalnie chodził pod płytą ktora obsługuje tylko SATA2? A jakieś fajne płytyt do 300zł? Np ASUSy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A już jest SATA3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Tak :/ Dokładniej mowiac to jest ten komp DC5700 I chcę w nim zmienic plyte glowna i wrzucic nowa grafike pod pci-e x16. Edytowane 24 Lipca 2007 przez dawid_maxim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Nie To jest SATA2 Serial ATA SMART III 3,0 GB/s SATA1 miało 1,5GB/s a SATA2 3,0GB/s,SATA3 ma mieć prawdopodobnie 6,0GB/s i ma być zgodna z SATA1,SATA2 Edytowane 24 Lipca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) TYo super, więc to nie problem w takim razie. to jaką Płytę głowną proponujesz do 300zł? chbya, że proponujesz jakieś inne rozwiązanie zebym mógł na te płytę (która już tam jest) wrzucic jakas grafike? Edytowane 24 Lipca 2007 przez dawid_maxim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 gdybyśmy wiedzieli jaka tam jest płyta główna, było by łatwiej ;] odczytaj to w Evereście i powiedz ile masz kasy na grafikę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) niestety nie powiem Ci jaka to jest plyta poniewaz to jest kom HP i nie znam jej nazwy. Tam poprostu nie ma PCI-E x16 tylko coś co nazywa się SDVO/ADD2. Co proponujecie w takiej sytuacji? PS - co to jest Everst? Edytowane 24 Lipca 2007 przez dawid_maxim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 program, który powie Ci nazwę płyty głównej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Kurcze czyli musiabym znow pdłaczać en komputer. niestety nie pisze teraz z niego, wiem tyle, że producentem płyty głównej jest HP. A po co Ci jej dokładna nazwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) To co ty chcesz kupić ? Płytę czy Grafike ? Edytowane 25 Lipca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Kurcze czyli musiabym znow pdłaczać en komputer. niestety nie pisze teraz z niego, wiem tyle, że producentem płyty głównej jest HP. A po co Ci jej dokładna nazwa? skoro mówisz, że nie ma PCI-E , a nie chce Ci się go podłączać - OK. Masz 300 zł ? Możesz brać Gigabyte GA-965-S3 , ale warto dołożyć do GA-965-DS3 , jeśli będziesz podkręcał. To co ty chcesz kupić ? Płytę czy Grafike ? Chce kupić grafikę, ale jego płyta nie ma PCI-E , stąd najpierw musi kupić płytę :lol2: - to wywnioskowałem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Dokładnie tak jak mówisz beka :) Tylko nie wiem czy nie będzie z tym problemu ponieważ w tym kompie jest dziwne chłodzenie procesora które wydmuciach!e powietrze przez przedni panel obudowy, a dokładniej mówiąc pod przyciskiem ktorym włącza sie maszynkę. Po za tym płyta główna umieszczona jest odwrotnie niż w standardorwych kompach (patrzac od przodu, jest po lewej stronie) i jakby odwrócona ponieważ porty PS/2 sa na dole a te od dźwięku na na górze. Czy mogą być jakieś problemy z wymiana mobo przez takie utrudniania? (nie chcem kupować nowej obudowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 pokazałbyś mi fotkę w środku kompa ? BO trudno mi to sobie wyobrazić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Proszę. I co o tym myslisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 o cholera :o Pierwszy raz coś takiego widzę ;] próbowałeś zdejmować to chłodzenie z procka ? Jeśli uda się go wyjąć z socketa , a potem zidentyfikować te kable w środku wszystkie, to coś z tego może być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_maxim Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Nie no chłodzenie jest prawie normalne - duzy radiator na procku i wentylator z boku zamiast u gory, tylko nie wiem czy zamontuje je na innej plycie glownej bo te chlodzenie montowane jest na 4 śrubki. Kable też wiem od czego są. A może wymieniłbym obudowe z zasilaczem? Co bys mi polecił w jak najniższej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Cooler Master Elite 331 za 139zł + Delta DPS-350AB za ~50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 skoro mówisz, że nie ma PCI-E , a nie chce Ci się go podłączać - OK. Masz 300 zł ? Możesz brać Gigabyte GA-965-S3 , ale warto dołożyć do GA-965-DS3 , jeśli będziesz podkręcał. Chce kupić grafikę, ale jego płyta nie ma PCI-E , stąd najpierw musi kupić płytę :lol2: - to wywnioskowałem :] S3 i DS3 to ten sam mobas , S3 nie ma SSC poza procem , DS3 ma wszedzie , nie tylko na procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...