loon Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam, narazie za duzo w necie nie ma ale chociaz na stronie samsunga jest info. 961BW 961GW z szybką ;) 2032BW 2032MW wejscie 1080p, tuner pal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam, narazie za duzo w necie nie ma ale chociaz na stronie samsunga jest info. 961BW 961GW z szybką ;) 2032BW 2032MW wejscie 1080p, tuner pal Jestem ciekaw czy model 2032BW ma faktycznie szersze kąty niż 206BW ( i o ile ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ciekawe jaki typ matrycy przy pierwszych trzech modelach, bo na stronce nie ma takiej informacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Za chwilę będą: 2232BW 2232GW http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2241 http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2242 Edytowane 25 Lipca 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 961BW na pixmanii jest za 1 tys. z hakiem wiec pewnie TN ale chociaz kontrast 1000:1 a dynamicznie 3000:1. Za chwilę będą: 2232BW 2232GW http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2241 http://digitalo.pl/product_info.php/products_id/2242 2032BW za 990 zeta ??? Niesamowite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) 961BW na pixmanii jest za 1 tys. z hakiem wiec pewnie TN ale chociaz kontrast 1000:1 a dynamicznie 3000:1. 2032BW za 990 zeta ??? Niesamowite. No wiadomo że TN - podawane przez producenta kąty 170 st. są tego zwiastunem a na "dynamicznie" nie patrz bo to jest jak z mocą PMPO przy głośnikach komputerowych :lol: Edytowane 25 Lipca 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Samsung 2032BW posiada juz go ktos? nie wiem czy brac 206BW czy sie jeszcze wstrzymac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Bierz 2032 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 rzeczywiscie ma wieksze katy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bierz 2032Odradzam. Mam go jakis dzien. Kijowy jak nie wiem... Kolory w normie, bez rewelacji. Czern i smuzenie gorsze niz na moim poprzedniku ASUS'ie MM17DE. Obudowa wyglada nieco pedalsko i naklejka swiadczaca o zwyciestwie jako najladniejszy produkt roku swiadczy jedynie o poziomie takich konkursow. Monitor jest znosny, choc czasami sprawia wrazenie, iz wylacza sie mu HDCP. Katy jak na LCD'ka do 1k ma bardzo dobre, na oko 20-30* (na upartego mozna ogladac obraz z ~50* w dol, tyle samo w gore, na boki w normie jak na TN) lepsze niz w/w ASUS. Tak wiec "-" za kolory, "-" za smuzenie, "-" za wyglad i obsluge (ano wlasnie, nie moge sie doszukac ustawienia '1:1 aspect ratio', ale to moze przez to, iz mam podloczonego przez HDMI->DVI), "+" za komfortowe lezenie na wersalce (~2m poziomo, ~0,5m pionowo w dol) z prawie zadnymi zmianami w kolorach. Ogolnie imo nie warto sie meczyc po ten model, chociaz nie wiem na jakim poziomie sa pozostale monitory z tego segmentu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Dalbym EDIT, lecz nie moge sie dogadac z oprogramowaniem, mniejsza o to. Po wyregulowaniu czern jest wkoncu ciemno-szara, tak wiec "-" za kolory zamienia sie w "+", lecz pogkresla "-" za obsluge. Ogolnie jezeli ktos potrzebuje tani monitor z HDCP, to mozna brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A pomijajac hdcp ? Wydaje mi sie ze ten monitor powinien byc lepszy niz 206BW. Czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) A pomijajac hdcp ? Wydaje mi sie ze ten monitor powinien byc lepszy niz 206BW. Czy sie myle?Nie pamietam, jaki byl obraz na tamtym samsungu, lecz z tym doszedlem wkoncu do ladu (musialem dodatkowo wlaczyc Full Range HDMI, czy jakos tak). Dopiero teraz moge powiedziec, iz obraz jest ladniejszy (bez kolosalnej roznicy) od ASUSA w porownywalnej cenie. Za katy imo mozna pochwalic - porzyblizylem sie na niecale 1,5 metra, bedac nadal jakies 0,5m ponizej i tylko sama gora jest zszarzala. Oczywiscie pomijam "teczawa biel" i widoczne podswietlenie na gornym i dolnym pasku. Wracajac do pytania, mysle iz bardziej sie oplaca od 206-ki. Cena praktycznie ta sama, a gorszy raczej nie jest. Chyba, iz znajdziesz 206-ke za ponizej 900zl, to mozna sie zastanawiac. P.S. Moja prziecietna opinia moze wynikac z wysokich oczekiwan. P.P.S. Jeszcze sa monitory bez DVI, lecz je trza by obejzec dokladniej. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojcze Samotni Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Nie pamietam, jaki byl obraz na tamtym samsungu, lecz z tym doszedlem wkoncu do ladu (musialem dodatkowo wlaczyc Full Range HDMI, czy jakos tak). Dopiero teraz moge powiedziec, iz obraz jest ladniejszy (bez kolosalnej roznicy) od ASUSA w porownywalnej cenie. Za katy imo mozna pochwalic - porzyblizylem sie na niecale 1,5 metra, bedac nadal jakies 0,5m ponizej i tylko sama gora jest zszarzala. Oczywiscie pomijam "teczawa biel" i widoczne podswietlenie na gornym i dolnym pasku. Wracajac do pytania, mysle iz bardziej sie oplaca od 206-ki. Cena praktycznie ta sama, a gorszy raczej nie jest. Chyba, iz znajdziesz 206-ke za ponizej 900zl, to mozna sie zastanawiac. P.S. Moja prziecietna opinia moze wynikac z wysokich oczekiwan. P.P.S. Jeszcze sa monitory bez DVI, lecz je trza by obejzec dokladniej. Powiedz mi, jak to wygląda w następującej sytuacji. Monitor w odległości około 1,5 do 2 metrów. Stoi na biurku. Oczy na wysokości biurka, dokładnie na wysokości blatu. Jak wtedy wygląda sprawa z kątami? Głównie pytam pod kątem oglądania filmów :) Pracować w takiej pozycji nie będe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Ledwie widoczne zmiany kolorow. Sam dol monitora - praktycznie bez zmian, sama gora - efekt jakby lekko zwiekszyc kontrast i zmniejszyc jaskrawosc - na tyle malo, iz w grach wogole nie zauwazam. W filmikach tez nie, lecz ogladalem tylko 1 w 720p i ze 2 z jultiuba na pelnym ekranie, wiec moglem nie zauwazyc jeszcze. CRT to jeszcze nie jest, lecz tansze LCD ubija ze smietanka. OT: teraz widze, jak szybko zapominam o swoich wyobrazeniach i przypominam sobie, iz to nie HDTV za 3k. EDIT -> Sprawdzilem jeszcze raz (odmierzajac 1,5m od ekranu, oczy na wys. blatu) i wynik taki: miej nadzieje, iz na gorze (1/5 ekranu) nie bedzie zadnego istotnego drobiazgu. Niby kolory sie niewiele zmieniaja, lecz szczegolowosc obrazu leci na leb na szyje (cos ala zmniejszenie kontrastu matrycy do... bardzo niewiele). Pol metra dalej nie widzialem wiekszych wad (tak kozystam na codziennie). Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez Xaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman_Gie Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Kupiłem ten monitorek (2032BW) wczoraj, do tej pory działałem na starym 17' CRT. Powiem jedno monitorek jest super fajny. Ustawiłem sobie kolor, jasność, i kontrast w ten sposób, że jestem całkowoice zadowolony. Wogle jak za tą cenę (1k pln) to moim zdanie dobry zakup. Z tego co widzę urzytkownik Xaon opisywał sprzęt przed całkowitym skalibrowaniem , na dodatek porównując do innego LCD'ka, stąd może jego negatywne odczucia, ale jeszcze raz powtarzam. Posiadanie tego monitora daje frajdę, a Samsung nie zapłacił mi za tego posta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaon Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Jeszcze jedno, co do 2032BW. Przyjmuje sygnal FullHD (1080p) :D Wprawdzie czcionki i podobne sa mocno poszarpane, lecz np. w grach zyskujemy boska ostrosc (pod warunkiem, iz aliasing nie spowoduje poszarpania krawedzi - mimo wszystko jest to obraz nadal skalowany w dol). No i oczywiscie nie ma tego skakaniPozdrawiama co przy 1080i. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...