Skocz do zawartości
Gość Wodnik.

Buda Za Max 300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak w temacie. Jaka bude proponujecie ? Moje wymagania to: okno, najlepiej osobna półka na zasilacz (nie jest to wymogiem), format najlepiej midi,medium tower, inne rozwiazanie na śledzie (tzn zeby nie trzeba było ich wyłamywac.)

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. Pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli okno jest wymaganiem to będzie ciężej, bo najlepsze ze swojej półki cenowej obudowy nie mają w standardzie okienek.

Za ~220zł można dostać chieftec Dragona z oknem na allegro.

Za ~300zł można dostać Dragona z oknem w wersji BigTower.

Za ~250zł ThermaltakeSoprano z oknem.

Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

W tych cenach można znaleźć lepsze odpowiedniki, ale niestety bez okna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważ zakup tej obudowy - Raidmax Smilodon...Jest funkcjonalna, posiada szereg ciekawych rozwiązań ułatwiających jej użytkowanie no i zmieścisz w niej 8800GTX :D

Na tej stronce masz prezentację video tej obudowy - klik

Pozdro

Edytowane przez .:Fallen Angel:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważ zakup tej obudowy - Raidmax Smilodon...Jest funkcjonalna, posiada szereg ciekawych rozwiązań ułatwiających jej użytkowanie no i zmieścisz w niej 8800GTX :D

Na tej stronce masz prezentację video tej obudowy - klik

Pozdro

Obudowa ciekawa ale z tym wylotem 80 mm z tyłu to chyba jakiś dowcip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z artykułu na e-giełda:

,..długość obudowy od śledzia do koszyka 3,5” wynosi 265mm. To za mało, aby zmieściła się tam karta pokroju np. GeForce 8800GTS.

No wybaczcie, ale coś mi się zdaje, że autor tego textu był po kilku głębszych :lol2:

Długość tej obudowy od śledzia do koszyka na HDD z tego co wiem to dokładnie 27cm(również zenfist podaje takie wartości)...Natomiast długość karty 8800GTS to 23cm więc wytłumacz mi co u diabła stoi na przeszkodzie w zamontowaniu GTS'a w tej budzie???

Za to karta 8800GTX ma 26,5cm długości więc na uparciucha również powinna się mieścić, gniazda zasilania ma skierowane ku bocznej ścianie obudowy więc nie powinno być problemu z ich podłączeniem! Poprawcie mnie jeśli się mylę... :mur:

Edytowane przez .:Fallen Angel:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm to moze bardziej korzystne było by kupienie tanszej budy i dorobieniu okna tylko kto sie tego podejmie :unsure:

Edit:

Co sądzicie o tej:

http://allegro.pl/item218058237_chieftec_d...w_x4pro_pl.html

Dragon jest niezły, ale jego największą wadą są 92mm na tyle, czy warto dla okna rezygnować z dobrej wentylacji?

A poza tym, tą obudowe można mieć za dużo mniej niż na aukcji którą podałeś, trza tylko poczekać na sprzedawce miodek.

http://allegro.pl/search.php?closed=1&string=dragon+okno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przeszkadza Ci że Dragon jest krotki?

Na allegro jest chieftec z seri mesh. Te od Angeli z uszkodzoną powloką lakierniczą. za 189zl i kurier gratis.

W znaku znalazłem panel z oknem do niego za 128zł.

Ale to troche glupie rozwiązanie. Biorąc pod uwage to ze zalezy Ci na wyglądzie

Soprano sie nie podoba? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi