Barus Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam Mam problem następującej treści. Zmieniłem płytę główną z SLI-DR na SLI-DR EXPERT (możliwość zastosowania porządnego chłodzenia na chipset i poprawa cyrkulacji powietrza w okolicach mocno podkręconych GF7900GT (@665/1920). W poprzedniej konfiguracji nie było problemu z zestawem pamięci XBLK 2x512MB i G.Skill HZ 2x1GB - smigały sobie razem. Po zmianie mobo zaczęły się problemy ze "współpracą" pamięci. Przy odpalaniu kompa na samych XBLK komp po chwili mi się resetuje. Przy obsadzeniu 4 banków G.SKILL-ami oraz PATRIOT-ami system "wstaje" ale widać tylko 2,5GB... i za jakiś czas reset Podejrzewam walnięte banki pamięci na mobo (PATRIOT-y odpalają się przy obsadzeniu pomarańczowych banków pamięci a na żółtych już nie). Sprawdzałem już kilka BIOS-ów w tym BIOS Merlin'a na każdym ta sama sytuacja ... proszę o pomoc, może ktoś miał ten sam problem ze współpracą PATRIOT i SLI-DR EXPERT... :mur: :mur: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 a odpalales na samych G.Skillach? zawsze zostaje ci gwara, jesli sa padniete sloty. w co watpie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barus Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 a odpalales na samych G.Skillach? zawsze zostaje ci gwara, jesli sa padniete sloty. w co watpie NA samych G.SKILL-ach lata. jak obsadze patriot-ami to juz padaka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 taki bajt ajdija na 4 resety wybierz sobie kostkę i sprawdź na jednej wszystkie sloty ja to potrafie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...