Skocz do zawartości
Havoc

Freezy W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Hello.

Od pewnego czasu w niektórych grach zauważyłem pewną tendencję do zacinania się na parę sekund. Myślałem na początku że to jednorazowe, ale kiedy stało się w 2 i 3 z koleji grze zacząłem się zastanawiać.

Opisać to można mniej więcej tak:

gram gram (30-40fps'ów obecnie w SP Double Agent) i nagle cyk ekran się zamraża, gra zresztą też (więc nic nie tracę ;) ) po 3sekundach następują kolejne 3 sekundy pisku w głośnikach, więcie zapętlony sygnał coś ala tryyyyyyyyyy lub zyyyyyyyyyyyyyyyk i takie tam :D

diodie pracy dysku jak i jego samego mam przed sobą, nic w tym momencie nie doczytuje, nie chrupi nie mruga. Stawiałbym osobiście na jakieś zacięcia ramu, ale co by to musiało oznaczać? Uszkodzone kości czy za bardzo podkręcone. BTW te goodramki jakoś od początku nie najlepiej działają z asusem więc może faktycznie to to. Ostatnio komp mi się nie włączył, pomogło zamienienie ze sobą kości w slotach :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opisując twój problem z ramem to GR sie chyba troche gryzą z Asusem bądź są jakieś... ,,lewe,, po testuj je np. SP 2004 testem blend ;] Potem jakimś mem testem, 3d marki rozumiem przechodzi wszystkie?? Może zmień też timingi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no wlasnie gafe strzelilem ;] przed napisaniem posta chcialem cos zrobic i zapomnialem az mi sie dzis przypomnialo :D wlasnie to co Orgiusz napisal, na stocku jest ok.

Jesli chodzi o mostek to papst 120 wisi i chlodzi jego, grafike i ramki.

Tyle ze wkurza mnie to, jest jakies rozwiazanie zeby to pieronstwo podkrecic i nie miec zacinek? Czy raczej pozostaje mi wymiana ramu, z ktora miotam sie od pol roku juz? ;]

@Fredek, lewe...znaczy kiepskie tak? :( moze, w kazdym razie mysle ze uda mi sie niedlugo sprawdzic je na innej mobo, na ktorej takie GR pracowaly z taktami 800mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puscilem bios na default. Ale...po 2 godzinach akcji znowu sie zaczal splinter cell zacinac. Podkrecilem papsta na maxa i zrobilem restart, problem znikł. Wciąż było wszystko na stocku (po restarcie podkrecilem grafike, gralem i bez problemow, wiec ona chyba odpada).

OC dotyczyło całości. One tak dziwnie działają że nie dają się podkręcić do 700mhz inaczej niż na linked i dzielniku 3:2 :/ Więc ciężko mi zrobić OC samego proca i zobaczyć czy to nie przez niego, oraz na odwrót. Albo max OC albo nic.

Teraz są deafault tak jak napisałeś. 55515 2t.

Jezeli masz jeszcze jakis pomysl to pisz, ale zrobie teraz wieczorem sesje, mam wreszcie troche czasu to pogram na stocku i zobacze czy znow zacznie sie sypac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi