paula Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 witam mam do wyboru kilka kamer na dv i nie wiem ktora wybrac ktora bedzie najlepsza dla mnie dodam ze bede krecil filmy amatorskie rodzinne uroczystosci ,wycieczki i w nocy czasami . czy wazne zeby kamera miala karte pamieci? a moze lepiej dvd? czytalem na roznych forach ale nic mi to nie pomoglo malo sa opisywane te modele ktore podam chyba to nic ciekawego ? ale co zrobic tylko tyle kasy . Prosze o pomoc bo jestem w tej dziedzinie laikiem o to te modele : SONY DCR-HC37 SONY DCR-HC27 SONY DCR-HC45 PANASONIC NVGS60EBS Panasonic NV-GS27 PANASONIC VDRD100B PANASONIC VDRD160EBS JVC GR-D720EK JVC GR-D740 Mini DV Camcorder JVC GR-D370 Digital Camcorder SAMSUNG VP-D371W/XEU SAMSUNG VP-DC372W Canon MD101 Mini DV Camcorder Canon DC201 DVD Camcorder Jest tego troche ale mysle ze cos mi z nich polecicie dzieki z gory za pomoc bo wlasnie wybieram sie nad morze i jutro musze kupic pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Oczywiście kamerkę na kasety mini DV Patrz na opytkę kamery, długość gwarancji dodatkowe akcesoria czyli zamienniki np. akumulatorki (ceny) co do rejestrowanych materiałów to wszystko prawie to samo, nie łap się na dodatkowe funkcje czyli fotki z kamerki bo to szmelc, ewentualnie na plus można dodać funkcję kamerki intrnetowej. Osobiście brałbym któregoś z PANASONICA ja mam taką już dwa lata nie sprawia mi żadnych kłopotów jest ok http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1268 Takie mam zdanie ps Dodawaj linki sprzętu a nie nazwy, bo nikomu nie chce się wpisywać i szukać Edytowane 25 Lipca 2007 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Oczywiście kamerkę na kasety mini DV Patrz na opytkę kamery, długość gwarancji dodatkowe akcesoria czyli zamienniki np. akumulatorki (ceny) co do rejestrowanych materiałów to wszystko prawie to samo, nie łap się na dodatkowe funkcje czyli fotki z kamerki bo to szmelc, ewentualnie na plus można dodać funkcję kamerki intrnetowej. Osobiście brałbym któregoś z PANASONICA ja mam taką już dwa lata nie sprawia mi żadnych kłopotów jest ok http://www.panasonic.pl/oferta.php?prod=1268 Takie mam zdanie ps Dodawaj linki sprzętu a nie nazwy, bo nikomu nie chce się wpisywać i szukać podaje te linki ja mieszkam w anglii http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=388017 http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=391549 http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=384186 http://www.jessops.com/Store/s35346/0/Camc...=171&comp=y http://www.jessops.com/Store/s48750/0/Camc...=171&comp=y to ktory z tych panasonicow bys polecil jak mowisz ze panasonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Tak jak pisałem któryś z panasoniców, chyba że panasoniki Cię nie przekonuje ale napewno zapomnij o samsungu, generalnie wszystkie prezentowane kamerki to to samo tylko w innym wydaniu. Wszystkich bajerów i tak nie będziesz wykorzystywał, przy kręceniu filmów, dodawanie bajerów będzie w jakimś programie do edycji filmów. Zdjęcia to wielkie nie porozumienie, przy następnej generacji kamer miniDV można myśleć o fotkach (mam na myśli piksele w matrycy czyli minimum 3mln) Do kamery dodaj sobie kupno dobrego pokrowca mocny akumulatorek około 2500mAh może flesh do ciemnych pomieszczeń. Najlepiej jak byś miał kogoś ze znajomych który ma kamerkę, jego uwagi były by bardzo cenne. Ja obstaje przy swoim któryś panasonic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Tak jak pisałem któryś z panasoniców, chyba że panasoniki Cię nie przekonuje ale napewno zapomnij o samsungu, generalnie wszystkie prezentowane kamerki to to samo tylko w innym wydaniu. Wszystkich bajerów i tak nie będziesz wykorzystywał, przy kręceniu filmów, dodawanie bajerów będzie w jakimś programie do edycji filmów. Zdjęcia to wielkie nie porozumienie, przy następnej generacji kamer miniDV można myśleć o fotkach (mam na myśli piksele w matrycy czyli minimum 3mln) Do kamery dodaj sobie kupno dobrego pokrowca mocny akumulatorek około 2500mAh może flesh do ciemnych pomieszczeń. Najlepiej jak byś miał kogoś ze znajomych który ma kamerkę, jego uwagi były by bardzo cenne. Ja obstaje przy swoim któryś panasonic :D ok dzieki i zdaje sie na ciebie wezme tego gs60 . mam kumpla ktory ma kamere sony trv825e bodajze ale nic sie nie zna na tym tyle tylko ze kreci filmy jak i co to mowi ze nie wazne dzieki jeszcze raz za pomoc pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) Proponuję jeszcze pomysleć o Panasonicu NV GS80 - ma optyczną stabilizacje obrazu a kosztuje niewiele wiecej. Kupiłem taką miesiąc temu i mogę jedynie powiedzieć, że sprawdziła się w przeciagu 20 dni w gorącym klimacie Malty. A pamietam jak w zeszłym roku Samsung mojej siostry wysiadł w klimacie naszego Bałtyku :( Edytowane 28 Lipca 2007 przez japa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paula Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Proponuję jeszcze pomysleć o Panasonicu NV GS80 - ma optyczną stabilizacje obrazu a kosztuje niewiele wiecej. Kupiłem taką miesiąc temu i mogę jedynie powiedzieć, że sprawdziła się w przeciagu 20 dni w gorącym klimacie Malty. A pamietam jak w zeszłym roku Samsung mojej siostry wysiadł w klimacie naszego Bałtyku :( taka wlasnie kupilem tylko teraz pisalem posta na tym forum gdzie kupic baterie do tej kamery bo u mnie w anglii to drozyzna podaj namiar na jakis sklep a tak nawiasem ile ci wytrzyma bateria ta orginalna i napisz mi czy miales plyte z programami w zestawie bo ja nie a przydalby sie jakis program i jeszcze jedno gdzie dostac moge lampe do tej kamery podaj namiar bo w nocy to porazka krecic dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 taka wlasnie kupilem tylko teraz pisalem posta na tym forum gdzie kupic baterie do tej kamery bo u mnie w anglii to drozyzna podaj namiar na jakis sklep a tak nawiasem ile ci wytrzyma bateria ta orginalna i napisz mi czy miales plyte z programami w zestawie bo ja nie a przydalby sie jakis program i jeszcze jedno gdzie dostac moge lampe do tej kamery podaj namiar bo w nocy to porazka krecic dzieki Jeśli chodzi o baterię to szukaj zamiennika, często zamienne akumulatorki można kupić w serwisie (nie firmowych) kamer, telewizorów itp, ja tak kupiłem, lub na aukcjach komputerowych np. allegro.pl lub innych anglojęzycznych, Jeżeli nic nie znajdziesz to znaczy że masz nowy model kamery do której jeszcze nic nie wyprodukowali Jeśli chodzi o czas działania baterii to musisz podać jej parametry, ale z doświadczenie wiem że akumulatorki kupione z kamerą to straszna porażka, przy zamkniętym LCD podziała około 90minut (nawet jak nic nie nagrywasz, ), przy otwartym nie nagrasz całej 60 minutowej kasety. +/- 40 minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...