Skocz do zawartości
Gość

Czy Dobrze Wybrałem Komp Z Monitroem Do 5 000zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym dodać, że chce nie kupować HDD, gdyż mam już z "starego" kompa...

Czy czasami 2GB nie jest za mało na viste ultimate ?

Czy w grach będzie różnica w wydajności miedzy E6750, a E2140 ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2Gb do gier moze byc troszke malawo, ale do 4Gb potrzebujesz juz, o ile sie nie myle 64 bitowej wersji windows.

Na stock bedzie roznica, ale po oc nie powinienes zauwazyc. Tylko trzeba zaznaczyc ze E6750 uda sie mocniej podkrecic niz E2140.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem zeby wykorzystac 4gb potrzebuje 64bitowego systemu (Vista/xp).

Nie wiecie jak jest z innym oprogramowaniem ? Wystarczy ze os bedzie wykrywal cala pamiec ? Czy musze pracowac na 64 bitowej wersji np. takiego Photoshopa ?

Pytam bo nie wiem czy jest sens pakowac kase w 4gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, że takich jeszcze nie ma, i długo nie będzie...

Może jak wyjdą DDR4...

:lol2:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem zeby wykorzystac 4gb potrzebuje 64bitowego systemu (Vista/xp).

Nie wiecie jak jest z innym oprogramowaniem ? Wystarczy ze os bedzie wykrywal cala pamiec ? Czy musze pracowac na 64 bitowej wersji np. takiego Photoshopa ?

Pytam bo nie wiem czy jest sens pakowac kase w 4gb.

Tak na logike to winda obsluzy wtedy te 4Gb, ale program bedzie mogl wykorzystac tylko do 2/3Gb ;)

Zreszta programy 32 bit odpalane pod 64bit w wiekszosci przypadkow dzialaja wolniej, lub sie wogole nie uruchamiaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na logike to winda obsluzy wtedy te 4Gb, ale program bedzie mogl wykorzystac tylko do 2/3Gb ;)

Zreszta programy 32 bit odpalane pod 64bit w wiekszosci przypadkow dzialaja wolniej, lub sie wogole nie uruchamiaja.

Fiu fiu to troche komplikuje sprawe. Poki co nie mam mowy o pakiecie CS3 na 64bitach. Kiedys bedzie, kiedys .

Wychodzi na to, ze 4gb nie ma wiekszego sensu. Lepiej upchac moc w procesor i plyte i szybkie 2gb ramu. Dobrze sie mi wydaje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatraczki dołączone przez Sunbeamtech, to bardzo dobre wiatraki 12cm zasilane napięciem 12v, 1000obr/min. z kulkowymi łożyskami o deklarowanym poziomie hałasu 16db. W praktyce są bardzo ciche, oraz wydajne.

Użytkownicy podkreślają iż naprawdę ich nie słychać :wink: Sam może taką obudowę sobie kupię....CoolerMaster sprzed 4 lat przestaje być atrkacyjny patrząc na takie cuda... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi