Skocz do zawartości
PolandMET

Ntldr Is Not Missing - Jak To Naprawic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

System sie nie laduje, XP i restartuje kompa sąsiadów na dysku 15GB.

Wzialem do sprawdzenia bo cos dziwnie chrobotal i balem sie ze ma bad sektory.

Przelecialem Disk Doctorem i poznajdywal jakies rozszczepione pliki czy cos. Zdefragmentowalem i dalem resa.

Ale juz sie system nie botuje i wywala ze NTLDR is missing, press CTRL+ALT+DEL to restart.

No to pupa.

Zobaczylem ze wszystkie pliki na C: maja 0 bajtow, czyli config.sys, autoexec, io.sys, msdos.sys. Nie wiem czy tak bylo czy to przez NDD.

Wgralem dobre wersje ze swojego dysku ale dalej nie znajduje NTLDR.

W/g porad z sieci zrobilem tak, CD WinXP i konsola odzyskiwania.

Uzylem komend:

bootcfg /rebuild

fixboot

fixmbr

teoretycznie powinno pomoc bo innym pomoglo ale ten dysk nadal nie znajduje NTLDR i nie rusza.

Co zrobic ? sa wszystkie pliki na C: ktore ja mam na swoim dysku i nie wiem czemu nie rusza. NTLDR tez jest. Nawet swoje przegralem z mojego HDD.

Moze ktos cos poradzic bo tu na mnie licza mali chlopcy ktorzy by sobie pograc chcieli, wakacje sa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawa z CD. A ze po uzyciu NDD sie coś (*^%$&^%$ to normalne. Ten program w ramach usuwania błędów potrafi nawet usuwać partycje...

Zobaczylem ze wszystkie pliki na C: maja 0 bajtow, czyli config.sys, autoexec, io.sys, msdos.sys. Nie wiem czy tak bylo czy to przez NDD.

Wgralem dobre wersje ze swojego dysku ale dalej nie znajduje NTLDR.

Te "dobre" wersje tez mają 0 bajtów, tych plików nawet tam nie musi byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi