PolandMET Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam. System sie nie laduje, XP i restartuje kompa sąsiadów na dysku 15GB. Wzialem do sprawdzenia bo cos dziwnie chrobotal i balem sie ze ma bad sektory. Przelecialem Disk Doctorem i poznajdywal jakies rozszczepione pliki czy cos. Zdefragmentowalem i dalem resa. Ale juz sie system nie botuje i wywala ze NTLDR is missing, press CTRL+ALT+DEL to restart. No to pupa. Zobaczylem ze wszystkie pliki na C: maja 0 bajtow, czyli config.sys, autoexec, io.sys, msdos.sys. Nie wiem czy tak bylo czy to przez NDD. Wgralem dobre wersje ze swojego dysku ale dalej nie znajduje NTLDR. W/g porad z sieci zrobilem tak, CD WinXP i konsola odzyskiwania. Uzylem komend: bootcfg /rebuild fixboot fixmbr teoretycznie powinno pomoc bo innym pomoglo ale ten dysk nadal nie znajduje NTLDR i nie rusza. Co zrobic ? sa wszystkie pliki na C: ktore ja mam na swoim dysku i nie wiem czemu nie rusza. NTLDR tez jest. Nawet swoje przegralem z mojego HDD. Moze ktos cos poradzic bo tu na mnie licza mali chlopcy ktorzy by sobie pograc chcieli, wakacje sa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Naprawa z CD. A ze po uzyciu NDD sie coś (*^%$&^%$ to normalne. Ten program w ramach usuwania błędów potrafi nawet usuwać partycje... Zobaczylem ze wszystkie pliki na C: maja 0 bajtow, czyli config.sys, autoexec, io.sys, msdos.sys. Nie wiem czy tak bylo czy to przez NDD. Wgralem dobre wersje ze swojego dysku ale dalej nie znajduje NTLDR. Te "dobre" wersje tez mają 0 bajtów, tych plików nawet tam nie musi byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 to moze cos brakuje w katalogu Windows ? tylko jak to sprawdzic. No te naprawy przez CD wlasnie g... daly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...