szczepoxx Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) poza abitem i dfi sa jeszcze jakies inne plyty?? ?? ktore nie koniecznie musza miec 1000000000 opcji w biosie zeby tylko podnoszenie htt stabilnie dzialalo C&Q itak pewnie bedzie wlaczone wiec napiecia nie bede regulowac recznie. tzn przynajmniej na moim obecnym asusie tak jest ... no i zeby przynajmniej mozna bylo ustawic mniejsza czestotliwosc ramu w razie czego zamierzam do tego brisbana wlozyc nie chce dokladac i czekac na przyplyw gotowki bo puki co nie zapowiada sie. dlatego jelsi ktos wie to byl bym dzwieczny o porade Edytowane 25 Lipca 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Missile Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Jeśli nie Abit i DFI to Foxconn 690G. Ma super zintegrowaną grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 polecam Foxa :) I kręcić na nim trochę się da , ale regulacji vCore nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 polecam Foxconn MCP61SM2MA-RS2H b.dobre mozliwosci oc ;) http://www.sirius.pl/towar_karta_42335.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 jak jest te 250 zł to lepiej - Foxconn A690GM2MA-8KRS2H. Nowszy układ graficzny, lepszy chipset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 grafike mam :D tzn zostala by po starej platformie. ten koxconowski radiator na chipsecie mnie boli w oczy :-] a boli jeszcze bardziej bo jest pod portem pci-x. na wstepie razem z plyta bym kupil zalmana niebieskiego i co? i lipex musialbym wyginac jak tego co mam na asusie, jak by w przyszlosci jakies 8800 przyszlo ten co podal BEKA jest ladny :) .i chipset NB nie boli w oczy :) dzieki ogolnie :) przynajmnije jakies rozeznanie mniej wiecej mam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) ja polecam to co mam w opisie swego czasu plyty byly bardzo popularne format mATX, bdb OC jednak w moim przypadku oc to stabilnie HTT 270, wyzej sie kaszaczy musialem trafic na jakis kiepski model ;) Edytowane 26 Lipca 2007 przez hardwin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 a ten tforce 6100 jeszcze jest w ogóle w sklepach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) ten koxconowski radiator na chipsecie mnie boli w oczy :-] a boli jeszcze bardziej bo jest pod portem pci-x. na wstepie razem z plyta bym kupil zalmana niebieskiego i co? I to, że niebieski zalman pewnie ledwo sobie radzi z asusem z podpisu a Ty go chcesz dać tutaj? Bez solidnego nawiewu nie warto... Edytowane 26 Lipca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oicw Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Taka mała uwaga jeszcze.Jeśli masz lcd z wyjściem DVI,raczej omijaj 6100,gdyż nie ma on wyjścia cyfrowego,tylko analogowe.W takim wypadku pozostawają tylko albo 6150,albo 690 od AMD. Chyba że nie zależy Ci na jakości obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) I to, że niebieski zalman pewnie ledwo sobie radzi z asusem z podpisu a Ty go chcesz dać tutaj? Bez solidnego nawiewu nie warto... max 40*C po kilkunastu godzinach pracy ... po graniu ... mysle ze z moim asusem radzi sobie znakomicie i to bez nawiewu .. dodatkowo powiem ze jest on powyginany zeby sie chlodzenie stare do gf660GT swietej pamieci miescilo ... :) wiec jak dla mnie ZM-NB47J to wypasiony radiator tylko za duzy :) Taka mała uwaga jeszcze.Jeśli masz lcd z wyjściem DVI,raczej omijaj 6100,gdyż nie ma on wyjścia cyfrowego,tylko analogowe.W takim wypadku pozostawają tylko albo 6150,albo 690 od AMD. Chyba że nie zależy Ci na jakości obrazu mam karte graficzna pod PCI-X wiec nie bede integry uzywac :) tzn. puki co nie mysle o tym :P a poza tym itak mam CRT wiec mi wsio ryba co do obrazu :) ja na plycie chce tylko proca podkrecic i czestotliwosc RAMek zmniejszyc w razie czego ... ew. timingi ustawic jakies znosne i stabilne reszta mnie nie obchodzi :P Edytowane 26 Lipca 2007 przez szczepoxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepoxx Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nie edytuje bo chce odpowiedz a temat moj jest juz dlugo :P tak wiec czy chipset AMD w foxconie nie bedzie mial nic przeciwko jezeli wloze karte nVidii ?? :-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 nie powinien ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) jak jest te 250 zł to lepiej - Foxconn A690GM2MA-8KRS2H. Nowszy układ graficzny, lepszy chipset Tak ale ma podobno gorsze mozliwosci OC... Edytowane 29 Lipca 2007 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 max 40*C po kilkunastu godzinach pracy ... po graniu ... mysle ze z moim asusem radzi sobie znakomicie i to bez nawiewu .. dodatkowo powiem ze jest on powyginany zeby sie chlodzenie stare do gf660GT swietej pamieci miescilo ... :) wiec jak dla mnie ZM-NB47J to wypasiony radiatorNo to masz jakiegoś magicznego asusa, bo na a8n-e i sli radiator parzy. Chyba że te 40* stopni to z jakiegoś everesta czy innego badziewia ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...