Skocz do zawartości
szczepoxx

Plyta Am2 Od 250zl W Dol !

Rekomendowane odpowiedzi

poza abitem i dfi sa jeszcze jakies inne plyty?? ?? ktore nie koniecznie musza miec 1000000000 opcji w biosie

zeby tylko podnoszenie htt stabilnie dzialalo

C&Q itak pewnie bedzie wlaczone wiec napiecia nie bede regulowac recznie.

tzn przynajmniej na moim obecnym asusie tak jest ...

no i zeby przynajmniej mozna bylo ustawic mniejsza czestotliwosc ramu w razie czego

zamierzam do tego brisbana wlozyc

nie chce dokladac i czekac na przyplyw gotowki bo puki co nie zapowiada sie.

dlatego jelsi ktos wie to byl bym dzwieczny o porade

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafike mam :D tzn zostala by po starej platformie.

ten koxconowski radiator na chipsecie mnie boli w oczy :-]

a boli jeszcze bardziej bo jest pod portem pci-x. na wstepie razem z plyta bym kupil zalmana niebieskiego i co? i lipex musialbym wyginac jak tego co mam na asusie, jak by w przyszlosci jakies 8800 przyszlo

ten co podal BEKA jest ladny :) .i chipset NB nie boli w oczy :)

dzieki ogolnie :) przynajmnije jakies rozeznanie mniej wiecej mam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam to co mam w opisie

swego czasu plyty byly bardzo popularne

format mATX, bdb OC

jednak w moim przypadku oc to stabilnie HTT 270, wyzej sie kaszaczy

musialem trafic na jakis kiepski model ;)

Edytowane przez hardwin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koxconowski radiator na chipsecie mnie boli w oczy :-]

a boli jeszcze bardziej bo jest pod portem pci-x. na wstepie razem z plyta bym kupil zalmana niebieskiego i co?

I to, że niebieski zalman pewnie ledwo sobie radzi z asusem z podpisu a Ty go chcesz dać tutaj? Bez solidnego nawiewu nie warto... Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała uwaga jeszcze.Jeśli masz lcd z wyjściem DVI,raczej omijaj 6100,gdyż nie ma on wyjścia cyfrowego,tylko analogowe.W takim wypadku pozostawają tylko albo 6150,albo 690 od AMD. Chyba że nie zależy Ci na jakości obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to, że niebieski zalman pewnie ledwo sobie radzi z asusem z podpisu a Ty go chcesz dać tutaj? Bez solidnego nawiewu nie warto...

max 40*C po kilkunastu godzinach pracy ... po graniu ... mysle ze z moim asusem radzi sobie znakomicie i to bez nawiewu .. dodatkowo powiem ze jest on powyginany zeby sie chlodzenie stare do gf660GT swietej pamieci miescilo ... :) wiec jak dla mnie ZM-NB47J to wypasiony radiator tylko za duzy :)

Taka mała uwaga jeszcze.Jeśli masz lcd z wyjściem DVI,raczej omijaj 6100,gdyż nie ma on wyjścia cyfrowego,tylko analogowe.W takim wypadku pozostawają tylko albo 6150,albo 690 od AMD. Chyba że nie zależy Ci na jakości obrazu

mam karte graficzna pod PCI-X wiec nie bede integry uzywac :)

tzn. puki co nie mysle o tym :P a poza tym itak mam CRT wiec mi wsio ryba co do obrazu :)

ja na plycie chce tylko proca podkrecic i czestotliwosc RAMek zmniejszyc w razie czego ... ew. timingi ustawic jakies znosne i stabilne reszta mnie nie obchodzi :P

Edytowane przez szczepoxx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

max 40*C po kilkunastu godzinach pracy ... po graniu ... mysle ze z moim asusem radzi sobie znakomicie i to bez nawiewu .. dodatkowo powiem ze jest on powyginany zeby sie chlodzenie stare do gf660GT swietej pamieci miescilo ... :) wiec jak dla mnie ZM-NB47J to wypasiony radiator

No to masz jakiegoś magicznego asusa, bo na a8n-e i sli radiator parzy. Chyba że te 40* stopni to z jakiegoś everesta czy innego badziewia ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi