Skocz do zawartości
Barszcz999

Jaki Zasilacz Będzie Najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Moja konfiguracja to sempron 2500 64 bit 1024 ramu Geforce 6600 GT 2 Dyski twarde i jedna nagrywarka. Aktualnie mam jakiegoś Iboxa 350 W ale wiem ze to nie wystarcza dlatego komp obniża taktowania karty graficznej. Wcześniej miałem Fortrona 400 W z PFC ale pochodził chyba z tydzień. Aktualnie myślę nad wymianą zasilacza. Moje pytanie jest takie jaki zasilacz wystarczy do tego kompa tak abym mogl podkręcic procesor( podobno ma niezłe możliwości. Posiadam płyte MSI K8N Neo v2.0 i mam wszystkie mozliwosci odblokowane) i kartę graficzą, a w przyszłości może zmienię kartę graficzną. Czy wystarczy Tagan TG380-U01 ??. Myślałem też nad jakimś chieftekiem lub topowerem. Co będzie najlepszym rozwiązaniem dla tego komputera ??. A może jakiś inny zasilacz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tagan wystarczy i to az za bardzo :P chieftec i topower takze beda dobrym wyborem. o ile sie orientuje to najlepszym wyjsciem bylby jednak Amacrox Warrior AX450-PNF - 159 zł. jest cichszy od szefa i na pewno co najmniej tak samo stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj mialem okazje na allegro kupic tagana 380W za niecale 100 zl. A jeśli miałbym brać chiefteca to tylko z serii HPC ?. Czy ten amarox dobrze trzyma napięcia i mozna na nim spokojnie podkręcić sprzęt ?. Czy jest on jednym z lepszych zasiłek ?. Aktualnie mam tracera 400W i juz zauważyłem w biosie ze linia 12V wynoisi 12.64V a linia 3.3V 3.08 czy powinnem sie martwic ??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebujesz zasilacza z "mocną" linią +12V - Chieftec HPC i Tagan U01 odpada. W tamtym temacie wyraźnie jest napisane, co warto brać. Co do "pomiarów w BIOS", to zapoznaj się proszę z FAQ u góry tego subforum!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100zł za Tagana 380 u01? Jesli zasilacz mial dość dlugą gware i byl w stanie dobrym/bardzo dobrym.

To było trzeba brać. Konstrukcja może i stara. Ale z tym zestawem spokojnie by sobie porodziła. Sądze ze z tym co mam ja w sigu nie byloby problemu. Tagan to wysoka jakość :)

Czy oddadzą pieniądze raczej wątpie. Czy wymienią to też raczej nie. Ale warto sprobowac.

Amacrox 450pnf to dobra zasilka jak na tą cene :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>A czy jest możliwość abym mogł oddać zasilacz do sklepu i żeby zwrócono mi za niego pieniądze ?

Na to pytanie nie potrafie odpowiedziec. Bedzie ciezko, chyba, ze doplacisz i wymienia Ci na lepszy.

>CZyli ten amacrox wystarczy spokojnie do mojego zestawu i ni będe mieć z nim problemów ?

zdecydowanie tak. mozesz krecic bez oporow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi