Barszcz999 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Moja konfiguracja to sempron 2500 64 bit 1024 ramu Geforce 6600 GT 2 Dyski twarde i jedna nagrywarka. Aktualnie mam jakiegoś Iboxa 350 W ale wiem ze to nie wystarcza dlatego komp obniża taktowania karty graficznej. Wcześniej miałem Fortrona 400 W z PFC ale pochodził chyba z tydzień. Aktualnie myślę nad wymianą zasilacza. Moje pytanie jest takie jaki zasilacz wystarczy do tego kompa tak abym mogl podkręcic procesor( podobno ma niezłe możliwości. Posiadam płyte MSI K8N Neo v2.0 i mam wszystkie mozliwosci odblokowane) i kartę graficzą, a w przyszłości może zmienię kartę graficzną. Czy wystarczy Tagan TG380-U01 ??. Myślałem też nad jakimś chieftekiem lub topowerem. Co będzie najlepszym rozwiązaniem dla tego komputera ??. A może jakiś inny zasilacz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 tagan wystarczy i to az za bardzo :P chieftec i topower takze beda dobrym wyborem. o ile sie orientuje to najlepszym wyjsciem bylby jednak Amacrox Warrior AX450-PNF - 159 zł. jest cichszy od szefa i na pewno co najmniej tak samo stabilny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Tagan to trochę staruszek. Poza trochę niżej tym masz całkiem świeży temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Wczoraj mialem okazje na allegro kupic tagana 380W za niecale 100 zl. A jeśli miałbym brać chiefteca to tylko z serii HPC ?. Czy ten amarox dobrze trzyma napięcia i mozna na nim spokojnie podkręcić sprzęt ?. Czy jest on jednym z lepszych zasiłek ?. Aktualnie mam tracera 400W i juz zauważyłem w biosie ze linia 12V wynoisi 12.64V a linia 3.3V 3.08 czy powinnem sie martwic ??. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Potrzebujesz zasilacza z "mocną" linią +12V - Chieftec HPC i Tagan U01 odpada. W tamtym temacie wyraźnie jest napisane, co warto brać. Co do "pomiarów w BIOS", to zapoznaj się proszę z FAQ u góry tego subforum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 A czy jest możliwość abym mogł oddać zasilacz do sklepu i żeby zwrócono mi za niego pieniądze ?. Zasilacz kupiłem 5 dni temu. CZyli ten amacrox wystarczy spokojnie do mojego zestawu i ni będe mieć z nim problemów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 100zł za Tagana 380 u01? Jesli zasilacz mial dość dlugą gware i byl w stanie dobrym/bardzo dobrym. To było trzeba brać. Konstrukcja może i stara. Ale z tym zestawem spokojnie by sobie porodziła. Sądze ze z tym co mam ja w sigu nie byloby problemu. Tagan to wysoka jakość :) Czy oddadzą pieniądze raczej wątpie. Czy wymienią to też raczej nie. Ale warto sprobowac. Amacrox 450pnf to dobra zasilka jak na tą cene :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper86 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 >A czy jest możliwość abym mogł oddać zasilacz do sklepu i żeby zwrócono mi za niego pieniądze ? Na to pytanie nie potrafie odpowiedziec. Bedzie ciezko, chyba, ze doplacisz i wymienia Ci na lepszy. >CZyli ten amacrox wystarczy spokojnie do mojego zestawu i ni będe mieć z nim problemów ? zdecydowanie tak. mozesz krecic bez oporow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barszcz999 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Dzięki za pomoc. Biore teraz udział w licytacja tagana. Wiec jak dobrze pojdzie to go kupie. A jak nie to zastanowie sie nad tym Amaroxem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Tego Tagana? Cena niska ale gosciu cos przy nim grzebal.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...