DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Jak wyłączyc zapore ogniową?? W panelu sterowania jej wogóle nie widze czy jest jakis inny sposób, aby wylaczyc???? Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Edytowane 25 Lipca 2007 przez DamSx6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 1. Zmien tytuł tematu. 2. A moze tak podasz chociaz wersję systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Start->Panel Sterowania->Połączenia sieciowe->Prawy klik na połączeniu i zakładka zaawansowane I tam jest pole Zapora Systemu Windows i Klikasz na przycisk Ustawienia i możesz skonfigurować Zaporę. Jaki dokładnie system ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Czyli to jest zapora ogniowa?? Napisalem ten temat poniewaz mam problem z utorrentem a dokładnie powoli mi wysyła ~0,1 kb a nie mam fw:( a pobiera mi dosc szybko. CZy kto wie co trzeba zrobic zeby szybciej wysyłało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Systemowa zapora nie ma super możliwości konfiguracji, jest to raczej zapora tak lub nie, może wysyłać/odbierać albo nie. To że jest mała prędkość wysyłania zależy od konfiguracji utorrenta i ilości zapytań o dane jakie masz udostępnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) To jest cos co móglbym zrobic aby szybciej sciagało ?? pisze mi unable uPnP:( i mam takie fale wysyłanie np co 2 minuty mi wysyla* po 30 kb/s i tak caly czas:(( Edytowane 25 Lipca 2007 przez DamSx6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Teraz to mam mentlik w głowie, chcesz żeby szybciej się ściągało czy wysyłało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 wysyłało:( ze sciaganiem nie ma problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A tylko w utorrencie tak wysyła czy wogule jak coś wysyłasz to tak jest. Jaki dostawca internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Jeszcze chcialbym dodac ze przy starcie pisza 2 raporty mianowicie: Error opening Windows firewall Unable to map UPnP Port. Pozdrawiam:( w każdym tego typu programie mi szybko pobiera , wolno wysyła:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Odblokuj porty na jakich pracuje uTorrent i po sprawie. Błąd "Error opening..." u mnie też wystepuje, ale wszystko działa OK (nie korzystam z żadnych programowych FW). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 tylko jak je odblokowac . Porty mi moze odblokowac tylko admin: ( , ale mój kolega ma taki sam internet i wszystko mu działa normalnie. :( a ponadto mam tak jak jeszcze wczesniej wspomniałem takie fale wysyłania co 5 minut wysyla 30 kb/s apotem znowu przestaje:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 W sumie, to co Ty chcesz zrobić? Jeśli masz windowsowego FW aktywnego to albo go wyłącz całkowicie, albo w nim odblokuj potrzebne porty. W konfiguracji jest chyba coś takiego jak reguły zapory czy jak to się tam zwie (nigdy tego nie używałem, ale domniemam że do tego to służy). Co do tych skoków to nie mam pojęcia od czego to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Jeżeli masz internet dzielony przez jakiegoś admina to pewnie zrobił on podział łącza tak żeby nikt nie zapchał uploadu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamSx6 Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 ale mój kolega ma taki sam internet i mu wszystko normalnie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...