Hornblower Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Witam. Mam pytanie odnośnie Listwy przeciw napięciowej firmy Lestar. Posiadam taka listwę: http://www.lestar.pl/products/mainsfilter/LF-430WnA-4 W danych technicznych podane jest ze maksymalne obciążenie 10A (2300W), a obciążalność jednego gniazda to 575W. Niedługo będę w posiadaniu zasilacza: Tagan 900W - U33 2-Force II Series Tagan 900W - U33 2-Force II Series Moje pytanie jest takie: czy w związku z tym ograniczeniem na listwie dla jednego gniazda 575W będzie podłączony ten zasilacz to czy będzie to miało jakiś związek na wpływ pracy tego zasilacza? czy nie będzie dostawał wystarczającej ilości prądu? czy bezpieczniki na listwie się spalą ?:) czy to wogóle nie ma znaczenia ?:) Biore pod uwage maksymalne obciazenie zasilacza. Proszę o jakąś sensowna odpowiedz na moje pytanie :) Czy muszę zmienić listwę albo nie podłączać zasilacza do listwy? Edytowane 26 Lipca 2007 przez Hornblower Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Po co ci spawarka? Drugiego kompa chcesz podłączać pod 1 zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Ten filtr to jest chyba przeciwprzepięciowy, bo jakby był przeciwnapięciowy to nic byś na nim nie uruchomił ;] Edytowane 26 Lipca 2007 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Zależy co podłączysz do tego zasilacza, jeżeli zapotrzebowanie kompa + straty na zasilaczu będą wynosić mniej niż te 575 wszystko będzie piko belo, jeżeli więcej to no cóż... nikt nic nie gwarantuje. Zasilacz pobiera tyle energi z sieci ile wynosi zapotrzebowanie kompa + straty na zasilaczu. Edytowane 26 Lipca 2007 przez Stolar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...