aerial Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Przydalaby sie jakas fota z daleka obudowy, jak ten zbiornik sie prezentuje. Odnosnie wczesniejszych zdjec, bardzo fajnie zamontowana cwu. Poprowadzenie kabli bardzo ciekawe i skutecznie je kryje. Niedlugo wejdziemy na niebezpieczny ranking "Najlepiej ukryte kable w Polsce" :lol: to sie staje dziedzina sztuki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Pro! :blink: Jestem pod wrażeniem! Bardzo duży plus za fotki. Proszę o szybki update ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Brak mi słów aby opisać twoje dzieło.... nic tylko pozazdrościć talentu i pogratulować pomysłowości ;) Edytowane 22 Stycznia 2008 przez BeCkS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Bardzo ładnie ale przyda się więcej fotek ;). WC miałem ale na razie nie mam bo PC już nie mam ;) i mam pomysł na nowe ;P i powiem Ci tak że sobie parę rzeczy ściągnę z twojego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Bardzo ladny ukladzik, wielkie gratki dla Autora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 dzięki za komentarze i cieszę sie, że sie podoba. Fot frontu nie ma, bo nie jest jeszcze po prostu gotowy. Mam niestety spore zaległości :sad: Góra budy też jeszcze przypomina kłębowisko kabli. Jestem teraz w trakcie zmiany grafy na 8800GT, a w zasadzie czeka już od tygodnia na radiator na sekcje zasilania. Oczywiście jak już po walce wewnetrznej zdecydowałem sie na sparkla (niebieski) to pojawiły się w Pronoxie XFXy - czarne. Ehhh ;) W planach był także bloczek na SB, ale ten zalman jest ledwo letni, wiec narazie sobie podaruję. Bedzie także (mam nadzieje, że w tym roku) trochę udziwniona skrzynka na twardy dysk (z heatpipami) a przynajmniej mam takie plany. A w ogóle to korci mnie już nowa buda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tia, zapodaj jakieś foty z oddali, bo niewiele na nich widać. Ciekawy pomysł z maskowaniem kabli ... fajnie, gratuluje pomysłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Chlopie zmien ta bude bo przy wc i twoim wkladzie pracy wyglada jak tania tandeta (zwlaszcza ten metalico-podobny lakier). :D Az zal trzymac taka "zawartosc" w takim pudelku. A reszta oczyscie super, szkoda tylko ze zlaczki gina na tle mobo. ps. fakt ze sporo w niej funkcjonalnych rozwiazan ale wyglad ma oblesny (oczywiscie imo) Edytowane 23 Stycznia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) ..łagodnieje klimat techniczny mając takie klejnociki w środku, ... rękodzieła mają w sobie ten klimat, ... to się nazywa artystyczne zacięcie, widać też po zdjeciach niezłe rzeczy można wyczarować Moje uznanie, z tego wszystkiego poprawię u siebie ..co by charekteru nabrało przy okazji backplate http://www.cooling.pl/thermalright-adapter...odukt,2098.html Edytowane 24 Stycznia 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) No to przyszedł czas na zmiane grafy. Cały czas miałem pietra, że blok nie będzie pasował. Pozostała jeszcze kwestia chłodzenia mosfetów na moim sparklu. Znalazłem stary radiator ze slotowego celerona 233 i wystrugałem takie cuś: spodnia strona nie wygląda już tak ładnie, ale bez freza (i frezarki) ciężko uzyskac estetyczny efekt. Tak to wyglada na karcie: Ponieważ jestem stary asekurant, to z zapasem podpiłowywałem radiator wszędzie, gdzie mógłby zrobić jakieś zwarcie Blok na szczęscie pasuje, musiałem jedynie wyciągnąć kolidujacą plastikową nasadkę na gniazdo wentylatora. Montaż tego bloczku, tak jak w przypadku radeonów, na 4 śruby i w zupełności wystarcza. Na siłę można wywiercić 2 dodatkowe otwory (wiecej nie, bo wypadaja za blisko tych od montazu na 7900 lub śrub skręcajacych top z podstawą) ale nie ma takiej potrzeby. niestety całość straciła chyba na wyglądzie przez to niebieskie PCB :( Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Mnie się osobiście bardziej podoba z niebieskim jest bardziej kolorowo i komponuje się z wężami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Jeszcze jakbyś mobo zmienił na niebieskie ! O jezu coś pieknego ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Abit ip35 by wygladal niezle. Ale to juz zaczynaloby byc smutne - dobor plyty i karty ze wzgledu na kolor pcb.. :) idac tym tropem rozowy port lpt i czewone radiatorki na pamieci tez nie pasuja. Jestes tez szczesliwcem ktoremu udalo sie zachowac fullcovera na kolejna generacje kart, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Właśnie dotarły patrioty... czarne ;) Ale fakt - nie popadajmy w przesadę. Od jakiegoś czasu odczuwam patologiczną - jak na mnie - niechęć do wymiany sprzętu. Albo za bardzo to pędzi, albo obudziłem niechcący węża z kieszeni ;) Układ okazuje się naprawde wydajny, co mnie nieco zaskakuje. relatywnie słaba pompa, węże -słomki, flowkiller w postaci bloku na grafę, kolanka, rez (!) a tempy w okolicach 30 stopni. Po 3 pętlach 3DMarka 06 42 stopnie na grafie :) aż wsadziłem z niedowierzania czujkę z cooldrive'a pod blok. Wentyle na minimum (no prawie). Proc kręcony na 3GHz. Podoba mi sie :) Tylko dysk sobie szumi :( Ale przyjdzie czas i na niego ;) Na płytę niestety też, bo choć nie robi większych problemów i dokręciłem mojego e4500 do 3,6GHz, to przy fsb powyżej 300 często odmawia współpracy mój Audigy. To już drugi egzemplarz tej płyty i podobna historia. Po prostu milknie. Juz wypróbowałem wszystkie pomysły. Przy kręconym E6750 problem pojawia się powyżej 420MHz FSB. Raz na 2-3 odpalenia kompa wita mnie cisza. Rzadko wysiada podczas pracy. Więc może ten Abit... ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael Scofield Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 dość fajnie to wszystko wygląda i komponuję się :) a co do dysku kup Scythe Quiet Drive i to załatwi sprawę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Wstaw tam Quada na B3 i uklad powinien zaczac sie meczyc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopper Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Pięknie zrobiona buda, wszystko przemyślane, gratulacje :). PCB grafiki na moje oko wygląda tam dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Praktycznie środek skończony. Chodzi mi co prawda po głowie płytka Lan Party z pomarańczowymi slotami A kysz! głupie myśli... W najblizszym czasie zajme sie chyba frontem budy, który w całości zamierzam wykonać sam. Z aluminium :huh: Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Jeśli chodzi o wnętrze, to wyszło trochę kolorowo - na szczęście w naturze kolorki są spokojniejsze i wszystko świeci wyraźnie dyskretniej. Diody mają naprawde piękny, ciepły, pomarańczowy kolor, którego za cholerę nie mogę uchwycić na fotkach. Nie ma żadnych żółtych rozbłysków. Trochę drażni mnie, że niebieska grafa robi sie w świetle katod zielona ( jakbym wiedział wziąłbym GTSa ;)) Na szczęście okno będzie przyciemniane, więc nie będzie sie to tak rzucać w oczy. na małej chłodnicy jest tymczasowo zainstalowany wentyl revolteca - mniej zasłania papsta w zasilaczu. Docelowo wentyl bedzie poza budą, a między pompą i chłodnicą umieszczę dysk - jedyną rzecz, która słychać. Zapomniałem zrobić fotki filtra przeciwkurzowego :? Ramkę wydłubałem z 3mm pleksi. Wypróbowałem wiele materiałów i zdecydowanie najlepiej w charakterze filtra sprawuje się zwinięta żonie pończocha (tak kochanie, wiem, że to kolanówka). Najlepiej przepuszcza powietrze zatrzymując przy tym 99% kurzu. Mieszkam na śląsku - raju dla gospodyń domowych z newricą natręctw na punkcie odkurzania ;) więc materiału do porównań mi nie zabrakło. Edytowane 24 Lutego 2008 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) Bajera :) Na ostatnim foto wygląda jakbyś miał ognisko. Nie myślałeś żeby obić prawy bok obudowy od środka ? I wywal złączkę kątową przy CPU -> NB - będzie ładniej Edytowane 23 Lutego 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 cpu nb jest piękne.. Nie po to bawił się z topami żeby teraz to wywalać.. Układ super coś dla oka. Wszystko tak wykonane dokładnie że jestem pełen podziwu :) ps daj coś na sekcje zasilania w tym asusie bo chyba by się przydała Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 bomba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Piękne :) oczu nie można od tego oderwać. Szkoda że nie mam na razie WC ;) ale to do czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Bardzo ładne. Bytom "rzondzi". Pozdrowienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Najładniejszy układ jaki widziałem - a poza tym własnoręcznie wydziergane najładniejsze elementy. Gratulacje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Tez przyznam - wyglada bardzo dobrze :) Byloby pewnie lepiej gdyby "czarne tlo" bylo tez w gornej czesci budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Wypasione xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Wygląda świetnie, gratulacje subvoice ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Arcydzieło w pełnym tego słowa znaczeniu. Wszystko spasowane jak kokpit lamborghini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Majstersztyk. Pełen podziw :-P Edytowane 24 Lutego 2008 przez woland78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomidorr Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 zestawik jest the best. :D ..A na front to moze ci taki patent prześle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...