Gość wicja500pincet Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Biżuteria Mało powiedziane.. Ten kolorek i lśniąca plexi.. Piękne! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Subvoice sam zrób backplate :) niech będzie tak piękne tak jak te topy itd :P choc z drugiej strony i tak nie będzie go widac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Dla mnie to dzieło sztuki. Gratuluje Ci talentu do takiego obrabiania plexi. Dla mnie bomba - 15/10 ;] Edytowane 17 Października 2007 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
charles Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Te mocowania to dzieło sztuki :D Skoro jesteś taki doskonały w obróbce plexi, to może powinieneś pomyśleć nad własnoręcznym wykonaniem obudowy z plexi? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Obudowy z plexi są bardzo niepraktyczne. Trudno ukryć pewne rzeczy np. kable itp. Zostań Subvoice lepiej przy swojej budzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arrakis Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 No musze przyznac ze mi sie podoba :) Takiej dbalosci o szczegoly i precyzje wykonania niewiduje sie na codzien ;) Czekam z niecierpliwoscia na ciag dalszy Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 mmmm :) Wyglądają jak małe brylanciki :D P.S Arrakis - Pozdro z Lublina ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spychu14 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Tego nie da się opisać słowami.... Kiedy apdejt :D ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) Respekt :D , o wiele lepsze niż te gotowce ze sklepu, Może zaczniesz masową produkcje ? ;). Świetna Robota. Edytowane 5 Listopada 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Niewiele czasu miałem ostatnio, ale wszystko pooowoooli zmierza do końca. Póki co popełniłem stojak na pompę. Choć jeszcze nie wiem, czy zostanie w takiej formie. Uprzedzam pytania ;) - ten laing może pracować w takiej pozycji, a nawet jest to jedna z pozycji zalecanych. Przeurocza, pasiasta podkładka powstała z dwóch kawałków gumy ze starej podkładki pod mysz, sklejonych taśmą piankową. Bardzo fajnie spełnia zadanie :) A tak wyglada buda z zainstalowanym rezem. Przykręcenie cziftekowskich prowadnic tak, żeby rez idealnie pasował trwało chyba pół wieczora. Pozostałe zaslepki też planuje nieco przedesignować ;) Przy okazji troszkę dopieściłem rezerwuar - mocniej sfazowalem krawędzie. Wyglada to ciut ciekawiej: Edytowane 7 Listopada 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Ehh...fotki mi nie działają :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Już powinny działać... Cos webd daje ciała... Ostatnio mieliśmy sporą awarie :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Subvoice mogę tylko powiedzieć jedno: REWELKA :) Ten rezik jest po prostu boski ;) Składaj resztę i będzie super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) Dziękuję wszystkim za opinie. Prace już w zasadzie na ukończeniu. Potem jeszcze zabawa z okienkami itp... Problem mam ostatnio spory ze złączkami. Trochę kolanek mi się w układzie namnożyło, dlatego szukam przynajmniej złączek z jak największym przekrojem wewnętrznym i tu kanał. Nigdzie nie moge dostać 2 złączek alphacoola czyli takich jak np tu: zamówiłem już 2 razy (ostatnio właśnie w pc-tuning) i pomimo zapenień, że to właśnie te złączki dostałem coś takiego (po prawej) :angry: różnica jest zasadnicza Samhain całą nadzieją, chociaż na chwilę obecna tez ich nie ma :sad: Edytowane 8 Listopada 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Po prostu pięknie zrobione, pełen profesjonalizm :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Rewelacja, Czekam na Zakończenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Sub! wiesz co? przestaje Ciebie supportowac... srebrna obudowa? pffff powinna byc zlota ;) joke... GJ, co ja bede pisal i sie wychylal ;) czekam na transport i sie zobaczy co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Wszystko ładnie, ale ja bym wprowadził trochę zmian :D -pompka coś pokroju ddc ( małe zgrabne 12v ) -obudowa, nawet na chieftec big ale coś z nowszej serii bo przód trochę straszy :) tak na razie ja to odczuwam :) Reszta elegancka B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 -pompka coś pokroju ddc ( małe zgrabne 12v ) jeżeli chodzi o pompkę to ddc ssie biorąc pod uwagę wyłącznie cisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Ddc na pewno nie, choć z rezem lub pleksianym topem wygląda super. Prędzej D5 i 2 pierwsze biegi. Rzecz jeszcze nie przesądzona. Przede wszystim zobaczymy jak ten laing poradzi sobie z pompowaniem. W rezerwie leży jeszcze to: Tylko nie śmiać mi się z tego monstrualnego śrubunku ;) Nie mogłem dostać ładnej złączki kątowej. Poza rozmiarami to Wilo jest naprawde super. Kupiłem nieużywane na allegro, chodzi bezszelestnie na wszystkich 3 biegach, na najniższym jest ciut mocniejsze niż obecny laing 700b. Nie nagrzewa specjalnie wody - chyba 26W na I biegu. Problemem jest tylko upchnięcie tego razem z druga chłodnicą i rezem w moim "krótkim" dragonie. Co do budy to mam ją już 7 lat i fakt - trochę mi się opatrzyła ;) ale ma jedną olbrzymią zaletę: Jest dość płytka. Wszystkie nowe chiefteci ( i nie tylko) to longi o głębokości ponad 50cm. Głupio wygląda buda wystajaca spod biurka na 10cm :? Zresztą mam już nowe pomysły i kto wie, czy z nowym rokiem nie wezmę się za robienie budy (prawie) od podstaw. Edytowane 11 Listopada 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Co do budy to mam ją już 7 lat i fakt - trochę mi się opatrzyła ;) ale ma jedną olbrzymią zaletę: Jest dość płytka. Wszystkie nowe chiefteci ( i nie tylko) to longi o głębokości ponad 50cm. Głupio wygląda buda wystajaca spod biurka na 10cm :? Zresztą mam już nowe pomysły i kto wie, czy z nowym rokiem nie wezmę się za robienie budy (prawie) od podstaw.Właśnie dobrze że te nowe chiefteci są głębokie :D bo właśnie jedna rzecz w starej konstrukcji co mi się nie podoba to głębokość , za wysoka buda żeby mogła byś tak płytka :D BTW Co do tego maga kolanka to widziałem w castoramie takie mosiężne króćce, które są takie jak masz po stronie prawej tylko kątowe :) myślę że trochę lepsze rozwiązanie bo to big kolano nie pasuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 możesz tez kupić 2 redukcje i dać normalną kątową złączkę ;) ja tak zrobiłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 (edytowane) No właśnie takich króćców wtedy nigdzienie mogłem dostać. Działo sie to jakieś 3-4 lata temu. Teraz jakoś łatwiej o takie rzeczy, albo lepiej szukam :) W każdym razie mam nadzieje, że już tej pompy nie bedę musiał upychać, i że 700B da radę ;) Do głębszej obudowy niestety musiałbym przerabiać biurko, a na to kompletnie nie mam ochoty:) Jak tylko dojada złączki woduję :) Arni: całkiem fajna ta skrzynka... jakoś nie pomyślałem o dwóch CWU...hmmmm Edytowane 12 Listopada 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Jak tam prace się posuwają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Przymusowy postój niestety... Kręgosłup się na mnie obraził :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 No wreszcie mogłem troche podłubać przy moim kiblu :) Nie było co prawda czasu na zbyt ambitne pomysły, ale całość jest już złożona i nawet ch(ł)odzi, tak więc czas na zalewanie robaka :). Płyta po przykreceniu bloku wyginała się nieciekawie, więc zaopatrzyłem się w takie cuś Problem w tym, że moje śruby to m4 a nie m3, więc... Śruby od Samhaina maja takie małe skrzydełka, które świetnie się blokuja w backplacie. Odpadają więc problemy z przykreceniem bloku. Tak to mniej-wiecej wygladało po przykreceniu: a tak tuż przed zalaniem Bałem się, że pompa nie poradzi sobie i faktycznie burzy w rezie nie ma. Przy leżącej na plecach obudowie w rezie pojawia sie jednak ładny bąbel :) Jak dla mnie wystarczy. Kable dość trudno było upchnąć w ogryzku rury kanalizacyjnej. Zwłaszcza taśma FDD nie chciała sie poddać. Ponieważ w trakcie walki folia na brzegach doznała niewielkich uszczerbków zaaplikowałem tam kawałki uszczelki. Najwięcej problemów było jednak z podświetleniem. Ciagle nie mogłem uzyskać zaplanowanego efektu. Zabawiłem sie więc kosztem biednych diod i zaczałem szlifować w poszukiwaniu takich kształtów, które optymalnie rozproszyłyby mi światło. Kilka nawet to przeżyło Juśli chodzi o rez, to dość przypadkowo udało mi sie uzyskac bardzo fajny efekt. Patrząc od góry (czyli tak jak z reguły patrzę na kompa) widać światło pomarańczowej diody przez falujaca powierzchnie wody w rezie. Przy odrobinie dobrej woli można uznac, że przypomina to pełgajacy płomień ;) Nie bardzo to jednak da się uchwycic na fotce. Może dlatego, że nic nie drży i nie faluje :lol: I to na tą chwilę wszystko. Jakoś nieciekawie mi sie te fotki dzis robiło - pewnie przez pogodę. Kończę robić filtr przeciwkurzowy i przyciski do włączania podświetlenia. No i okno :) Ufff jeszcze trochę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 :wub: proszę więcej fotek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 zajebiste krótko mówiąc możesz dać fote całego frontu ? bardzo fajnie zamaskowane kable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Co tu dużo mówić pełen profesjonalizm :D Daj więcej fotek aby w całej okazałości obejrzeć to cudo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Majstersztyk :-P Pozazdrościć kibelka oraz talentu. PS. Czekam na więcej fotek :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...