Shady Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) Witam, chciałem stworzyć w domu sieć WiFi. Problem tkwi w tym, że mam internet z Netii a ona dostarcza modemy na USB, przez co zwykły ruter nie zadziała, bo potrzebne jest złącze RJ45 w modemie albo USB w ruterze. I teraz mam do Was pytanie. Jaki mam kupić ruter, żeby rozwiązać mój problem ? Może macie jakieś inne rozwiązanie ? Chciałbym się zmieścić w 200zł :] Co sądzicie o czymś takim: http://allegro.pl/item217877262_d_link_dsl..._neo_netia.html ?? I nie wiecie, czy Neostrada posiada modemy z RJ 45 ? Pozdrawiam! Edytowane 26 Lipca 2007 przez Shady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Od biedy może być, ale IMO nie warto. Lepiej kupić osobno modem ADSL ze złączem RJ-45 (musisz tylko sprawdzić jaki Annex wykorzystuje Netia) i do tego dokupić używany WRT54GL. Wgrasz Tomato, skonfigurujesz i zapomnisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shady Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Niestety nie znalazłem na Allegro modemu ze złączem RJ45... A dlaczego twierdzisz, że nie warto takiego kupować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 TUTAJ masz modemy ADSL, większość ma RJ-45. Musisz tylko sprawdzić czy potrzebujesz modemu pracującego w Annexie A czy B. Ten D-link to proste urządzenie z wbudowanym już modemem. Ma bardzo mało opcji (m/i nie posiada QOS), może się wieszać. Za trochę większe pieniądze możesz mieć sprzęt o wiele lepszych parametrach - WRT54GL z Tomato. Poczytaj jakie to ma możliwości. Na tym forum są już dziesiątki postów o nim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shady Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Ja już mam WRT45GL tylko nie mam jak go podpiąć, dlatego chciałem kupić ruter z modemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 To dokup sobie modem z RJ-45............................................................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shady Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) No tak chyba muszę zrobić, ale to kosztuje tyle co modem... Dzięki za pomoc :) Edytowane 26 Lipca 2007 przez Shady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...