EDDY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 co byscie mi polecili dobrego, w miare taniego i wydajnego? myslalem o plycie na dwa procesory pod AMD, najlepiej z DualDDR, ale nie wiem, czy takie juz sa :) do tego kupic dwa Athlon'y XP 1800+, gdzie po zamalowaniu ostatniego mostka L5 mialbym wykryte jako MP, czy na tych procach to juz nie dziala? pamieci 2 x 512MB DDR 266 wiec poradcie mi :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a moze lepiej do normalnego kompa wlozyc karte do obrobki filnow? jakiegos matroxa? tzn nie wiem do konca ale moze zbadaj temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 jesli filmy to raczej p4 i to jakis mocny(wypadaja lepiej od amd w tej kwestii). Do tego 1GB ramu i plyta z firewire, ew. vivo do analogowej kamery. Szybki i duzy dysk. Nagrywarka dvd ;) Karty pinnacle nie wiem jak dzialaja... ale sa chyba dosc drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mnie chodzi o sprzet dwuprocesorowy, potrzebuje mobo, pamieci i jakies procesory w rozsadnych granicach cenowych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Trudno powiedzieć czy pracując np. w Adobe Premiere faktycznie wykorzystasz moc maszyny dwuprocesorowej... Lepiej wydać kasę na mocny zestawik na P4. W takich zastosowaniach stabilność maszyny gra rolę pierwszorzędną. Jeśli chodzi o karty video, to zdecydowanie polecam produkty firmy Pinnacle Systems, np. DV-500 lub Pro-One. Luknij np. na http://www.rgb.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a moze dwa Xeon'y? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 oczywiscie mobo z Fire Wire, ma sie rozumiec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 oczywiscie mobo z Fire Wire, ma sie rozumiecto juz wiem, jakies inne rownie 'cenne' rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a moze dwa Xeon'y? A kolega mowil, ze w miare niskiej cenie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 to moze jeden Xeon? ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 oczywiscie mobo z Fire Wire, ma sie rozumiecA nie zamierzasz pracować róznież z sygnałami analogowymi? Jeśli tak, to karta video analogowo/cyfrowa (np. Pinnacle DV500) byłaby wręcz zalecana do takiego zestawu, przecież zwykle zmontowany materiał trzeba nagrać na taśmie video. Wbrew pozorom również stacjonarne nagrywarki DVD znacznie lepiej sobie radzą z sygnałem analogowym (s-video) niż cyfrowym. Innym rozwiązaniem jest zewnętrzny konwerter FireWire/analog. Nawiązując do tematu dwuprocesorowych maszyn na AMD to nie masz za dużego wyboru jeśli chodzi o płytę główną, dostępne są jedynie konstrukcje oparte o lekko leciwy już chipset AMD760MPX. Niedawno był na forum tweak'a obszerny wątek na ten temat: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19041 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...