Skocz do zawartości
EDDY

sprzet do montazu filmow

Rekomendowane odpowiedzi

co byscie mi polecili dobrego, w miare taniego i wydajnego?

myslalem o plycie na dwa procesory pod AMD, najlepiej z DualDDR, ale nie wiem, czy takie juz sa :)

do tego kupic dwa Athlon'y XP 1800+, gdzie po zamalowaniu ostatniego mostka L5 mialbym wykryte jako MP, czy na tych procach to juz nie dziala?

pamieci 2 x 512MB DDR 266

wiec poradcie mi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli filmy to raczej p4 i to jakis mocny(wypadaja lepiej od amd w tej kwestii). Do tego 1GB ramu i plyta z firewire, ew. vivo do analogowej kamery. Szybki i duzy dysk. Nagrywarka dvd ;)

Karty pinnacle nie wiem jak dzialaja... ale sa chyba dosc drogie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć czy pracując np. w Adobe Premiere faktycznie wykorzystasz moc maszyny dwuprocesorowej... Lepiej wydać kasę na mocny zestawik na P4. W takich zastosowaniach stabilność maszyny gra rolę pierwszorzędną.

Jeśli chodzi o karty video, to zdecydowanie polecam produkty firmy Pinnacle Systems, np. DV-500 lub Pro-One.

Luknij np. na http://www.rgb.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie mobo z Fire Wire, ma sie rozumiec

A nie zamierzasz pracować róznież z sygnałami analogowymi? Jeśli tak, to karta video analogowo/cyfrowa (np. Pinnacle DV500) byłaby wręcz zalecana do takiego zestawu, przecież zwykle zmontowany materiał trzeba nagrać na taśmie video. Wbrew pozorom również stacjonarne nagrywarki DVD znacznie lepiej sobie radzą z sygnałem analogowym (s-video) niż cyfrowym. Innym rozwiązaniem jest zewnętrzny konwerter FireWire/analog.

Nawiązując do tematu dwuprocesorowych maszyn na AMD to nie masz za dużego wyboru jeśli chodzi o płytę główną, dostępne są jedynie konstrukcje oparte o lekko leciwy już chipset AMD760MPX. Niedawno był na forum tweak'a obszerny wątek na ten temat:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19041

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...