Skocz do zawartości
kris37

Problem Z Podłączeniem Płyty Compaq Intel 815 S370

Rekomendowane odpowiedzi

mam płytę którą sprzedawca opisuje jako Compaq INTEL 815 S370, bez instrukcji, na płycie nie mogę znaleźć nazwy producenta, mam problem z podłączeniem POWER SW, RESET SW, POWER LED, HDD LED i SPEAKER, POMOCY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na karteczce widnieją takie numery SP#203966-001; P3B5AOA9VL; AS#213855-101; DG#010834-000; REV OA

dzięki za pomoc spróbuję tego podłączenia

No tak, z tego co widać na zdjęciu gdzie podpiąć speaker oraz przycisk POWER ON masz napisane. Rozejrzyj się - może reszta też będzie gdzieś opisana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do obiboqs: w miejscu opisu SPEAKER są tylko miejsca na wlutownie nie ma gniazda, w miejscu POWER jest bodajże 17 pinowe złącze <_<

Gdzie ty to widzisz? :mur: Ech...

Dołączona grafika

Na tym zdjęciu zaznaczyłem ci na czerwono 2 piny, do których podłączasz kabelek od przycisku POWER ON i 4 piny (na niebiesko), do których podłączasz speaker.

I gdzie ty tu masz jakieś ilośtampinowe wejście <_<

To, co oznaczyłem na fioletowo to oznaczenia, których się nie mogę doczytać bo zdjęcie jest mało wyraźne.

Jeżeli speaker po podłączeniu nie będzie działał tzn. że musisz podłączyć go odwrotnie (biegunowość).

Miałeś wogóle do czynienia kiedyś z podłączaniem tego typu przycisków?

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Niech zgadnę kupiłeś to na allegro i dostałeś procesor i pamięć za darmo w prezencie ;) heh tak się składa że ja też. Ale nie o to się rozchodzi.

Napisałem maila do tej firmy i poprosiłem o pomoc. Ku mojemu lekkiemu zdziwieniu odpisali pomogli co sprawiło że w moich oczach są dobrą firmą. Przesłali mi schemat jak to podłączyć. A co do obiboqs... tam nie jest napisane speaker tylko swich. Ale nie dziwię się, zdjęcie lekko rozmyte.

post-150196-1185918161_thumb.jpg

## edit ##

p.s chyba (nie jestem tego pewien) te płyty gł były produkowane na potrzeby desktopów HP compaq i głośniczka nie podłączysz bo jest wbudowany na płycie... dowód (?) wyciągnij pamięć ram i włącz komputer: piszczy

Edytowane przez 3dbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...