sieniek Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Witam! A więc mam pare pytań, a więc mam zamiar kupić Core 2 Duo E4300 ale dowiedzialem sie ze jest E2140 i chcialem sie zapytac ktory jest lepszy do gier ?, do podkręcania? Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Witam! A więc mam pare pytań, a więc mam zamiar kupić Core 2 Duo E4300 ale dowiedzialem sie ze jest E2140 i chcialem sie zapytac ktory jest lepszy do gier ?, do podkręcania? Dzięki z góry za pomoc. E 4300 jest lepszy,ale teraz w cenie E4300 możesz kupic E4400 i to on bedzie najlepszym wyborem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 e2xx to kastrat ma polowe (1mb)cache tylko tym sie roznic od e4300 a do gier bedze lepszy chyba e43 chociaz roznicy nie bedzie piorunujacej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 e2xx jest tańszy o jakieś 150zł, a powinien podkręcić go do około 3Ghz i wątpię, że zobaczy różnicę braku 1mb cache ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) e2xx jest tańszy o jakieś 150zł, a powinien podkręcić go do około 3Ghz i wątpię, że zobaczy różnicę braku 1mb cache ...no chyba ze zlapie wczesniej fsb walla wtedy odczuje brak MHZ w benchmarkach oczywiscie :D Edytowane 27 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Ja stwierdziłem, że dopłacanie do E4300 nie jest opłacalne. Nie sądze, żebym poczuł różnicę wydajności, która byłaby warta 150zł. Wziąłem E2140. Edytowane 27 Lipca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Ja stwierdziłem, że dopłacanie do E4300 nie jest opłacalne. Nie sądze, żebym poczuł różnicę wydajności, która byłaby warta 150zł.Tylko że np w komputroniku E 4400 jest juz tanszy niz E4300 dlatego E4400 bedzie najlepszym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 tak ale to nadal prawie 200zł drożej od e2xxx. on szuka do grania procka, a nie do benchmarków, jeżeli cena gra rolę no to ja bym brał e2xxx, a jeżeli nie to e4400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 imo e2140 to tez lepsze rozwiazanie, stosunek roznicy ceny nie jest proporcjonalny do roznicy wydajnosci obu procesorów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 tak ale to nadal prawie 200zł drożej od e2xxx. on szuka do grania procka, a nie do benchmarków, jeżeli cena gra rolę no to ja bym brał e2xxx, a jeżeli nie to e4400 do grania i do OC najlepszy bedzie wlasnie E4400 i warto go kupic bo cena jego ostatnio drastycznie spadła do poziomu E 4300 ktorego kolega miał w planach wiec E 4400+ OC i zapasu wydajnosci bedzie na dlugooooooooooo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Jaka karta graficzna? Jesli jakas slabsza to jestem za E2140. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 jak kasa jest na e4400 no to nie ma co się zastanawiać no ale właśnie przy grafice typu 8800GTS/GTX czy 2900XT, bo jeżeli poniżej to szkoda pieniążków :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 jak kasa jest na e4400 no to nie ma co się zastanawiać no ale właśnie przy grafice typu 8800GTS/GTX czy 2900XT, bo jeżeli poniżej to szkoda pieniążków :) Mam karte 7300 GT Palit. I chcialbym zeby gry chodzily mi nawet te nowsze tak do okolo 2 lat ? To co polecacie? Na procka mam 380zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 e2140 starczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 A kto wie jakie gry będą za dwa lata i jakie zmiany wejdą w kartach graficznych, zostaw sobie tą grafę jak narazie, jak zacznie Tobie ciąć to poprostu kupisz lepszą np. 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 jak będzie grał na wysokich detalach i w dużej rozdzielczości (a chyba po to się kupuje nowego kompa), to mu już będzie cięło - to raz Dwa, niech bierze teraz Palita 8600GT i sobie go wykręci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 podlacze sie w kwestii procka. zastanawiam sie nad e2140/e2160 lub e4400/e4500. mam budzet ok 1 tys zl powiedzmy, z tym ze mysle czy nie lepiej kupic teraz e2140, ip35-e i bude lian-li za 360-390 zl. proca wymienic bede mogl powiedzmy na poczatku przyszlego roku, moze na penryna juz, nie jest to zakup na lata. moje pytanie, czy e2140 wykrecony na 3,2ghz powiedzmy bedzie ustepowal bardzo e4500 wykreconemu na 3,6ghz? czy bedzie to zauwazalne w grach czy raczej roznica niewielka? i czy warto doplacic do e2160? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 weź E2140, tej karty z siga po o/c nie będzie blokował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Wez E4400 na nim spokojnie przeczekasz cała generacje Penryna bo po co zmieniac procek co pól roku :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) bo mam w zasadzie tak tragiczna bude ze czas najwyzszy ja zmienic, a za pol roku zmiana procka roblemem nie bedzie. zas bude zmienic musze juz dzis. a jest problemem kupic na raz plyte, procka, bude - takie jakie bym chcial, bo na taki wydatek nie moge sobie po prostu pozwolic. e2140 wydaje sie byc na chwile obecna najlepszym wyjsciem z tego co widze i czytam. Edytowane 28 Lipca 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 bo mam w zasadzie tak tragiczna bude ze czas najwyzszy ja zmienic, a za pol roku zmiana procka roblemem nie bedzie. zas bude zmienic musze juz dzis. a jest problemem kupic na raz plyte, procka, bude - takie jakie bym chcial, bo na taki wydatek nie moge sobie po prostu pozwolic. e2140 wydaje sie byc na chwile obecna najlepszym wyjsciem z tego co widze i czytam.to bierz E2140 jak brak kasy i krec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Wez E4400 na nim spokojnie przeczekasz cała generacje Penryna bo po co zmieniac procek co pól roku :blink:na kręconym E2140 też przeczeka, proce się zmienia stosunkowo rzadko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 e2140 wykrecony na 3,2ghzbardzo optymistycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 no , chyba, że po voltowanku albo nowa rewizja <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 bardzo optymistycznie zasugerowalem sie tym co mowil Sysak oraz co ma w sigu tylko i wylacznie. w zasadzie to taki proc na przeczekanie, ale chce cos co bedzie dosyc wydajne. i wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem. docelowo bedzie cos mocniejszego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 o Sysak ma nowego kompa ;] Ciekawe czy voltowany procek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...