stah Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Witam, kumpel ma problem z kompem mianowicie procek osiaga temperatury 65 w idle , w biosie mu wyswietla 75. Skutki sa takie ze kiedy chce zagrac w warcraft 3 to gram mu przycina , w Counter - strike spadaju mu fps. Config kompa: P4 Prescott 3.0GHz 1mb L2 800mhz fsb, 1024mb DDR2 667 mhz Kingston HyperX2, 300GB maxtor SATA, GEforce 7600GT GAinward, plyta Intel D945PVS, DVD-RW LITEON, fdd, Zasilka Chieftec 450W PFC. Wg mnie sprzęt jest zdolny wyciagnac przynajniej 700 fps w counterze. Panowie blagam pomozcie .. rozkladalismy kompa czyscilismy wszystko sprezonym powietrzem , kumpel nawet myl radiator (wysuszylismy go zanim zalozylismy) naprawde nie mam pojecia czemu tak sie dzieje. komp byl wczesniej moj ale dzialal ok , wiem ze prescott sie grzeje mozno ale 65 stopni w idlu to o wiele za duzo , ja na nim mialem 45 w idlu... Panowie blagam pomozcie , nie wiemy co mamy juz robic. Z góry dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 1) poprawnie założyć radiator na paście termo. 2) posprawdzac ustawienia obrotów wentyla. 3) sprawdzić wszystko palcem a nie programem, dotknąć bloku radiatora - moze palucha nie spali. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Pewnie temperatura otoczenia wzrosła z 20 do 30 i sie najzwyczajniej w świecie przegrzewa - zmiana chłodzenia i /lub wentylacji obudowy. Można też obniżyć taktowanie i napięcie na procu na lato - ja nie musze :P Jeżeli odczyt jest prawdziwy to przy dotknięciu radiatora ( śmiało na dłużej - poczuj te tortury [; ) powinieneś się poparzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stah Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 no to w takim razie czemu na takim sprzecie tnie CS 1.6 ? (system swizy , brak wirow sypwarow itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IHS Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Może zabezpieczenie termiczne sie włącza i zmniejsza ci takty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Najprawdopodobniej tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stah Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 OMG panowie , okazalo sie ze po wymianie pasty na arctic silver 5 temperatura spadla o 30stopni... cud . mozecie nei wiezyc ale tak sie stalo XDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Bo zapewne z okazji operacji zmany pasty ktoś założył poprawnie radiator na proca .... ech lame on You. Zamknąć. 30*C mniej .... tiaaaaa Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Bo zapewne z okazji operacji zmany pasty ktoś założył poprawnie radiator na proca .... ech lame on You. Zamknąć. 30*C mniej .... tiaaaaa Pozdrawiam. I agree Ktos nieudolnie zalozyl radiax i tyle. Done, close. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...