Skocz do zawartości
mj18

Ramy Do Athlona 64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, myślę nad zamianą moich wysłużonych Twinmosów na coś bardziej hardcorowego. Przeglądam oferty na allegro ale ciężko znaleźć jakieś konkretne dobrze @ pamiątki. Na jakich kościach najlepiej kupić? Myślałem nad Hynixami d43. (2x512 lub może 1x1gb) ale cena raczej mnie odstrasza ddr2 są dużo tańsze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj okazji, ostatnio dorwałem 2x 512mb BH5 za 200zł. I nie zadne padaki 257Mhz 2-2-2-5 @ 3.33v na Opteronie 144. Jeśli chcesz np Samsungi to najlepsze są TCCD, większość robi 600 @ Cl 2.5, na gieldzie byla oferta sprzedania takowych za 300zł.

Co do DDR2 i raju to nie wiem, tam pamięci naprawde hardcorowe kosztują troszku więcej chyba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się jeszcze nad przesiadką na core2duo karte graficzną bym zostawił (jeżeli mi uznają gwarancje bo chyba sie spaliła) dysk też bym zostawił więc do wymiany tylko proc, płyta i ramy. Reszte mogłbym sprzedać ale widze że niewiele bym dostał za ten zestaw co mam w tej chwili. co byście polecili tak żeby za dużo niewydać a poczuć różnice w wydajności? Co do gierek to raczej CS:Source bo w nic innego raczej niegram więć 7300gt powinno starczyć.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=220159043 Za ile maks opłaca sie wziaść te ramy? Niewiadomo na ile by poszły koleś pisze o 240mhz ale to przymało dla mnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi