Sabtuz Deamon Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Mam problem, mianowicie odpalając jakąkolwiek grę (nba live 07 czy microsoft flight simulator 2004) pojawia mi się ekran z gry, wszystko cacy. Po jakichś 15-20 sekundach ekran robi się czarny, a kontrolka monitora zaczyna migać, jakby nie było sygnału od karty graficznej i już nic nie można zrobić tylko reset. Myślałem, że to wina sterowników, więc ściągnąłem najnowsze drivery i dalej to samo. Wie ktoś może co z tym zrobić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam sabtuzdeamon Edytowane 27 Lipca 2007 przez Sabtuz Deamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Może się przegrzewa? jak jest podkręcona to pusc ja na fabrycznych zegarach? Możliwe ze odchodzi do krainy wiecznych megaherców :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabtuz Deamon Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 Może się przegrzewa? jak jest podkręcona to pusc ja na fabrycznych zegarach? Możliwe ze odchodzi do krainy wiecznych megaherców :) A jak sprawdzić temperaturę? karta nie jest podkręcona ani nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) A jak sprawdzić temperaturę? karta nie jest podkręcona ani nic. X700 ma wbudowany sensor temperatury GPU i pamięci. Temperarturę można sprawdzić dowolnym programem monitorującym począwszy od Everest'a, poprzez program Trixx dołączony do kart Sapphire, a skończywszy na tweakerach typu TrayTools. Zupełnie prywatnie dodam, że smarowanie GPU u Sapphire jest tak tragiczne, że konieczna jest natychmiastowa wymiana srebrnego gluta termoprzewodzacego, bo sensor GPU już po kilkunastu sekundach pracy w 3D zgłasza temperaturę w okolicach 100-120 stopni C. Wymiana pasty chociażby na zwykłą silikonową typu H powoduje, że w stresie temperatura może dojść do 60 stopni C, a to już jest wynik w pełni akceptowalny. Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez rally Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...