Skocz do zawartości
Benek6

Notebook Za 1200zł

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/item219012649_niezniszcz...d_port_com.html

http://www.allegro.pl/item220932916_compaq...torba_wawa.html

Nic ponad to bym nie lidzył jeśli ma być nie jakieś gawno ale przyzwoite

Edytowane przez Tony Soprano

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item223150405_super_...0_60gb_dvd.html

Co powiecie o konkretnie tym lapku? Za <1200pln chyba bciezko cos sensowniejszego znaleźć?

W moim odczuciu przemawia za nim przede wszystkim marka, fajna grafa (r9000 32mb), dobra rozdzielczosc, dosyc male wymiary i waga, wszystko co potrzebne zintegrowane, mozliwosc wsadzenia dodatkowej baterii zamiast napedu i dluga praca na tej standardowej itd

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zastangawialbym sie ani chwili o ile bedzie Ci odpowiadac cena koncowa.Sadze ze warto googlac nt. typowych usterek tego modelu by przy odbiorze osobistym (moim zdaniem jedyna sluszna forma finalizacji transakcji przy uzywanych lapkach) sprawdzic go n+1 razy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tylko tyle że jeżeli miałbym kupować używanego lapka to tylko jakiegoś Thinkpada (np. t40/t30/t42 może sie uda wyrwać), te lapki są poprostu niemal niezniszczalnie, masz dużą dostępność osprzętu do niego na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tylko tyle że jeżeli miałbym kupować używanego lapka to tylko jakiegoś Thinkpada (np. t40/t30/t42 może sie uda wyrwać), te lapki są poprostu niemal niezniszczalnie, masz dużą dostępność osprzętu do niego na allegro.

Niestety za taką cenę nie znajdę dobrze wyposażonego IBMa o podobnej wydajności do tego Della. Rozumiem jakbym kupował Maxdate, Mediona czy inny dziwny wymysł, wtedy trzeba zastanowić się nad dopłatą do markowego lapka, czy kupić coś o gorszych parametrach, ale normalnego producenta. Dell jest chyba jedna z wiodących i renomowanych firm tego typu sprzętu.

Miałem w łapkach T41 w wersji wypas (1400x1050, 1.7ghz 1gb itd) i bardzo mi się spodobał pod wzgledem jakosci i wykonania, jednak jest to juz wydatek prawie dwukrotnie wiekszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dell jest chyba jedna z wiodących i renomowanych firm tego typu sprzętu.

Niekoniecznie. Mam w domu DELL`a C600 oraz starenkiego IBM 600E. DELL wypada przy tym ostatnim blado, niczym zabaweczka. Obudowa skrzypi i jest wykonana z niskej jakosci palastiku, trackpoint bardzo szybko padl. Pomimo roznicy wieku na korzysc DELL`a IBM wyglada zdecydowanie lepiej.

Obecnie dostepne nowe DELL`e z ktorymi mialem do czynienia sa solidne, jednak na starsze serie bym uwazal.

Imho lepiej kupic slabszego Thinkpada, komfort uzytkowania zdecydowanie wiekszy. (oczywiscie o ile wieksza moc nie jest dla Ciebie wymagana koniecznoscia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe delle też nie są jakoś rewelecyjnie wykonane, miełem XPS i powiem że w3j jest zdecydowanie lepiej wykonany od dell-a, a do Thinkpada to sie umywa.

Kupić nawet o słabszym konfigu ale żeby to był thinkpad, jak kupisz takiego della będzie po nim widać ślady użytkowania a takiego t40 można kupić w stanie niemal idealnym i jeszcze przez pare ładnych lat będzie całkiem całkiem wyglądał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat D600 ma metalowe zawiasy i aluminiowa obudowę matrycy, co jest z pewnością dużym plusem w porównaniu do modeli, które owe elementy maja wykonane z plastyku czy innego dziwnego materiału.

Żeby kupić sensownego thinkpada (wifi, 512mb, SXGA+, 1ghz+) trzeba wydac juz naprawde sporo. Nie będę pracował na nim "w polu", ani trenował rzutów w dal, takze mega jakosc wykonania chyba potrzebna nie jest. Ma to być po prostu urzadzenie do pracy, a nie chwalenia sie sasiadom.

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chwalenia sie sąsiadą kupuje sie XPS-a :lol: :lol:

Właśnie kumpel siedzący w Irlandii chwali sie, że oglada katalog della i taki XPS to wypasik i jeszcze dosyć tanio jest :D

No cóż, chyba łykne tego D600, bo cena jak za tak wyposazonego lapka jest imho promocyjna ;)

No i kupiłem :)

http://www.allegro.pl/item223150405_super_...0_60gb_dvd.html

1112PLN ;)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell jak przyjdzie ci laptop to napisz jak sie sprawuje i czy stan faktycznie taki jak w aukcji opisany

Mam już lapka i jak narazie jestem pełen podziwu w jakim jest stanie ;) . W niektorych miejscach jest jeszcze oryginalna folia, klapa jest tylko minimalnie porysowana, widac to tylko pod slonce - ai tak pewnie naelcedka tam wyladuje. Najgorzej jest z tyłu, koło złącz, ale jakos mnie to nie martwi, bo widac tylko z bliska.

Jestem bardzo happy, dostalem plytke z xp pro (czego w aukcji nie bylo), matryca jest git malina - zero zarysowan czy jakis odciskow, co jest dosyc popularne w dellu. Klawiatura idealna, powiedzialbym ze nowka - w stacjonarce mam gorsza.

Pierwsze wrazenie bardzo pozytywne, wszystko działa bezproblemowo. Wiecej wieczorem, moze nawet jakis fotki porobie - teraz lece ;)

Jak na sprzęt za 1100zł z takimi bebechami jest wręcz niewiarygodnie dobrze :) . Dostalem ta sztuke co jest pokazana na fotkach na aukcji :)

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahoj ludziska

Męczy mnie dylemat takiej natury: potrzeba moja to programowanie, prace biurowe i ani jednej gry. Rozważałem okazy hp nx7300 ale wszędzie zastanawia mnie ta zintegrowana grafa na którą tak psioczą. Czy jako niegrający nie muszę się nią przejmować, czy może jest tak słaba że w innych zastosowaniach też będzie stawarzać problemy?

Druga koncepcja to wybór czegoś tańszego. Zastanawiam się nad HP NC6000, np. takim -> http://allegro.pl/item223539040_hp_nc6000_...an_ati9600.html

Tera pytanie, co by się bardziej opłaciło, bom niezdecydowany:) Ten nc6000 zdaje mi się wystarczający jak na me potrzeby i grafe chyba ma niezgorszą. Nie wiem czy w takim wypadku opłaca mi się dokładać ten ~1k do jakiegoś nx7300 skoro tam grafa podła i jedynie na procu, ramie i dysku bym zyskał. Z drugiej strony nx7300 to nówka, a tamten tańszy tylko używany. Co byście powiedzieli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi