alien.ni Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Mam dziwny problem z Abitem IP35 Nie wiem skad i nie wiem dlaczego... Podlaczam wszystko zeby uruchomic kompa tzn. - Zasilanie 24 PIN do MOBO - Zasilanie 4 PIN do MOBO - Kabel 4 PIN obok PCI-E - Na MOBO Stoi E6750 (Scythe Infinity) i pamieci OCZ 2 x 1 GB Obojetnie czy na MOBO wkladam grafike czy nie problem jest ten sam Kiedy wlaczam przycisk POWER komp startuje na jakies 2-3 sekundy po czym sam sie wylacza na ok 5 sekund i bez zadnego ruchu z mojej strony on po 5 sam zaczyna sie zaczyna normalnie odpalac... :/ Nie rozumiem tego... Czy to wina zasilacza ? PS. Aha i nie wiem czy to wazne ale na MOBO caly czas pali sie jakas lampka... Znajduje sie ona miedzy Slotem pamieci a wejsciem 24 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Hmmm...ciekawe a jaką masz zasiłke??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien.ni Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Chieftec HPC-420-302-DF http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,16451/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Fallen Angel:. Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Całkiem możliwe, że to wina zasilacza...Sprawdź na innym najlepiej takim z wtyczką EPS 8pin (o ile się nie mylę płyta posiada takie właśnie gniazdo), teoretycznie powinno śmigać po podłączeniu tylko 4pinów, ale nie zaszkodzi sprawdzić jak płyta będzie się zachowywać po podłączeniu 8pin...Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 gdzies u kogos to widzialem, pomogło zmiana jakiegoś ustawienia związanego z zasilaniem w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) Ten podwójny start to podomno normalne. One tak się włańczają (choć pewny nie jestem ) Tu masz temat o tej płycie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=234779 Edytowane 28 Lipca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Moj AB9P tez tak startowal na poczatku gdy nie byl ustawiony. Natomiast DS3 po ocowaniu tak zawsze sie uruchamial jak i P5LD2. Taka charakterystyka Inteli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 na forum jest temat o tej plycie i na kazdej stronie prawie pisze o podwojnym starcie... :? czasami warto poszukac... a co do startu pewnie szybko sie przyzwyczaisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobieta24 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dokładnie!-koledzy mają rację. Ja też kupiłam E6750 na Abit IP35E, mam chiefteca, zaniepokoił mnie ten start bo nigdy tak nie miałam, pożyczyłam Tagana który ma wejście 8 pin i było to samo, rozmawiałam z kolegą który składa komputery i podobno to normalka więc nie martw się tylko korzystaj z jego mocy ile się da:) Pozdrawiam. Ps w Biosie możesz ustawić żeby nie robił pełnego testu pamięci więc jego "podwójne wstawanie" powinno ograniczyć się do wykrywania sprzętu, pokręcenia wszystkimi wiatrakami, 2-3 sek ciszy i ponowny start :) Mam nadzieję że nic nie pokręcilam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Byłem zainteresowany tą płytą i teraz trochę mnie to zmartwilo. :/ Czy przez to dysk nie zlicza 2 razy więcej uruchomień? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Abit IP35 tak sie włącza właśnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Byłem zainteresowany tą płytą i teraz trochę mnie to zmartwilo. :/ Czy przez to dysk nie zlicza 2 razy więcej uruchomień? :/ Przed updatem biosu tez mialem po o/c podwojny start, ale przy pierwszym starcie dysk sie w ogole nie odpalal, dopiero przy drugim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) u mnie tak jest na asus p5k. Z tym że jedynie jak odepne go z sieci. Wciskam power i startuje na chwile, wyłącza się i startuje już normalnie. Jeżeli nie wyciągnę kabla z sieci to odpala zwyczajnie. Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...