Skocz do zawartości
sideband

Forceware 162.15 2k/xp & 162.18 2k/xp Whql

Rekomendowane odpowiedzi

Forceware 162.18 WHQL

Cechy Sterownika:

- Rozmiar 23.8mb

- Data 29/06/2007

- WHQL 13/07/2007

- Stary control panel

- Coolbits

- Obsługa serii 5 do 8

Link

Forceware 162.15

Cechy Sterownika:

- Rozmiar 16.3mb

- Data 24/06/2007

- Stary control panel

- Coolbits

- Obsługa serii 5 do 8

Link

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo :wink: Ale , tego nie testowałem.

Lepsza wydajność = gorsza jakośc obrazu

Mniej żre ramu i ma stary control panel (niektórzy nie trawią nowego).

Porównaj sobie ilość plików oficjalnego i mojego , to ci da do myślenia :wink:

Także nie bać się tylko testować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie

na sterach z serii 16x.xx nie działa streaming filmów w formacie QuickTime (.mov) w przeglądarkach, nie ważne czy FF czy IE, przeglądarka się wywala i już

tej wersji nie sprawdziłem pod tym kątem i dlatego pytam, ale ponoć cała ta seria ma tego babola, więc po tej wersji zmiany na lepsze się nie spodziewam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sideband - mam XP 32b i Asusa 8800gts i w zestawiej jest fajny programik "SmartDoctor" (do podkręcania i monitoringu itd.), a co najbardziej mi się w nim podoba to że można zwiększyć prędkość wiatraka, w zależności od temperatury. Fajowa sprawa, raz ustawiasz i święty spokój. Ale mój problem polega na tym że na ten program dobrze chodzi na sterach 97.94 dołączonych do zestawu. Na najnowszych sterach np.162.15,158.22 itd. program działa, ale tylko jest samo podkręcanie, brak jednej opcji w której są całe inne ustawienia(kontroli wiatraka też nie ma). Znasz się na tym i może mógłbyś przerobić te nowe stery tak żeby to działało? Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co , ale to może być problem po stronie programu. Stery 97.94 są bardzo stare i do nowych sterów program musi być dostosowany , a nie odwrotnie. A wogóle sprawdzałeś czy na tych sterach działa ten program? Jak nie to raczeh Ci nie pomoge.

@Jankes te stery mają wyłączone vmr , także może chodziło o to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowszego Smartdoctora 4.99 mam ze stronki Asusa, i sam program działa, tylko że ma zablokowane funkcje, a jak nawet teraz wrzucę ten stary sterownik to są odblokowane na tym samym 4.99 (ale na tym starym sterowniku nie chodzi np.lost planet)i dlatego wydaje mi się że problem jest ze sterownikami, a nie z programem. Coś w tych sterownikach blokuje program, tylko co?

PS. SmartDoctor datowany jest na 2007/06/28 , a Asus raczej zadbałby o to żeby ten program działał z nowymi sterami. No chyba że masz rację i nie współpracuje tak jak powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z tymi (i nie tylko z tymi) sterownikami. Chodzi mi dokładnie o wideo pełnoekranowe na telewizorze podłączonym do komputera, nie moge go włączyć w panelu nvidii (anie tej starej wersji ani w nowej). kiedy biorę Full Screen Video i zaznaczam Full screen device na secondary display nic sie nie dzije, filmy nie uruchamiają się na pałnym ekranie telewizora. wiecie moze o co chodzi?

ps. Mam GF 8600GT od palita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja za to mam problem z grą Cossacks. Otóż na sterach 162.18 ekran w Menu głównym jest czarny, leci muzyczka ale można wyjść tylko przez ctrl+alt+del... :mur: a na sterach 94.24 jest wszystko ok... :mur: można coś zrobić? zależy mi na najnowszych sterownikach bo robie 3dmarki. HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem z tymi (i nie tylko z tymi) sterownikami. Chodzi mi dokładnie o wideo pełnoekranowe na telewizorze podłączonym do komputera, nie moge go włączyć w panelu nvidii (anie tej starej wersji ani w nowej). kiedy biorę Full Screen Video i zaznaczam Full screen device na secondary display nic sie nie dzije, filmy nie uruchamiają się na pałnym ekranie telewizora. wiecie moze o co chodzi?

ps. Mam GF 8600GT od palita.

Powtórze moje zapytanie bo chyba nie zostało przeczytane. A może nikt na tym forum nie zna odpowiedzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi