szpara25 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam... Mam zamiar kupic w tym tygodniu LCD glownie do gier i filmow... Czytalem troche w tym topicku... oraz zestawy na lipiec... pytalem sie ludzi na ircu. I nie wiem co wybrac. Szukam dobrego LCD do 1000zl do gier... Podobno panorama sie lepiej do tego nadaje, ale trzeba grac na nominalnej rozdzielczosci, bo jak sie zmniejszy to obraz wyglada beznadziejnie. Gram glownie w css ( counter strike source ) ... Teraz mam crtka 17cali i gram w rozdzialce 1024:768. Gdybym kupil 20 panorame... i chcial grac w nowsze gry to musial bym zmniejszyc rozdzialke bo mialbym baardzo malo fpsow... Interesuje mnie rozdzialka 1280:1024... Wieksza raczej by mi nie odpowiadala bo gry nowe nie chodzily by tak jak nalezy. Podajcie modele monitorow... ktore maja nominalna rozdzialke 1280:1024 i sa najlepsze do granie <1000zł. < Moj sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam... Mam zamiar kupic w tym tygodniu LCD glownie do gier i filmow... Czytalem troche w tym topicku... oraz zestawy na lipiec... pytalem sie ludzi na ircu. I nie wiem co wybrac. Szukam dobrego LCD do 1000zl do gier... Podobno panorama sie lepiej do tego nadaje, ale trzeba grac na nominalnej rozdzielczosci, bo jak sie zmniejszy to obraz wyglada beznadziejnie. Gram glownie w css ( counter strike source ) ... Teraz mam crtka 17cali i gram w rozdzialce 1024:768. Gdybym kupil 20 panorame... i chcial grac w nowsze gry to musial bym zmniejszyc rozdzialke bo mialbym baardzo malo fpsow... Interesuje mnie rozdzialka 1280:1024... Wieksza raczej by mi nie odpowiadala bo gry nowe nie chodzily by tak jak nalezy. Podajcie modele monitorow... ktore maja nominalna rozdzialke 1280:1024 i sa najlepsze do granie <1000zł. < Moj sprzet. BenQ FP93GP lub Samsung SM 970P oba godne polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Jest jeszcze Samsung SM 970P i teraz pytanie co lepsze? Mnie strasznie odpowiada ten szajsung i cena w apollo jest ok, pytanie co lepiej brac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Jesli do gier to lepiej brac BenQ FP93GP niz Samsunga. BenQ bedzie mniej smużył a w szybkich strzelankach fpp jest to dosc istotne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 To z jakichs testow, bo z teori niby szybszy jest ten samsung, chodzi o czas reakcji plamki :) Czy o co chodzi? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 To z jakichs testow, bo z teori niby szybszy jest ten samsung, chodzi o czas reakcji plamki :) Czy o co chodzi? :) Samsung jest na PVA czyli wolniejszej matrycy,potrafi ostro smużyc,natomiast BenQ jest na matrycy MVA która jest szybsza,smuzenie napewno bedzie mniej widoczne niz w samsungu w szybkich grach fpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Spodziewalem sie tego... Nie mam gdzie tego porownac, niby nie gram i jedynie filmy lukam, od czasu do czasu gram, ale chcialbym wiedziec w jakim stopniu moga zostawac smugi?? Bo szczerze to mnie jakosc matrycy TN nie przeraza, ale jednak zlamalem sie i chyba kupie zwykle 19 niz 20 wide, ten Samsung mi sie podoba, no ale mowisz ze moze mocno smużyć :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 podoba, no ale mowisz ze moze mocno smużyć :/no bez pszesady mi chodzi tylko o szybkie gry fpp,w filmach i mniej dynamiznych grach smuzenie bedzie znikome,pewnie nawet nie zauywazysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 no bez pszesady mi chodzi tylko o szybkie gry fpp,w filmach i mniej dynamiznych grach smuzenie bedzie znikome,pewnie nawet nie zauywazysz No to musze to jeszcze naprawde dobrze przemyslec, bo jakby mi tak znowu odbiło i bym zaczął grac w Q3A to moge potem zalowac (-: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No to musze to jeszcze naprawde dobrze przemyslec, bo jakby mi tak znowu odbiło i bym zaczął grac w Q3A to moge potem zalowac (-:najlepiej jak bys mógl przetestowac monitorek.Gdzie mieszkasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 A koło Pszczyny, Żor i szukałem, ale nie ma w okolicy sklepu ktory by je miał ;) Pogadałem z goscie ktory ma szajsunga na tej matrycy i powiedzial ze nie jest tragicznie w grach, gdzies tam zauwazyl lekkie smuzenie, ale nic co by np. umozliwialo granie :) Mowa byla o jakiejs grze rajdowej czyli szybkie auta etc. ;) Ja juz sobie zamowilem szajsunga i chetnie sie podziele opinia na jego temat, mysle ze nawet jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 A koło Pszczyny, Żor i szukałem, ale nie ma w okolicy sklepu ktory by je miał ;) Pogadałem z goscie ktory ma szajsunga na tej matrycy i powiedzial ze nie jest tragicznie w grach, gdzies tam zauwazyl lekkie smuzenie, ale nic co by np. umozliwialo granie :) Mowa byla o jakiejs grze rajdowej czyli szybkie auta etc. ;) Ja juz sobie zamowilem szajsunga i chetnie sie podziele opinia na jego temat, mysle ze nawet jutro ;) Akurat w "grach rajdowych" smużenie jest mało dokuczliwe czy zauważalne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No to mowie ze tylko w takiej zauwazyl, w innych nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No to mowie ze tylko w takiej zauwazyl, w innych nie.No wiem wiem - a ja mówię abyś traktował z przymrużeniem oka to co mówi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xytras Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 No wiem wiem - a ja mówię abyś traktował z przymrużeniem oka to co mówi. Zawsze tak traktuje czyjes slowa :) No ale przekonam sie na wlasnej skorze, zazwyczaj nie mam czasu grac, teraz niby wakacje, a ja od poczatku jeszcze ani jednej gry nie wlaczylem bo non stop robota etc. ;) Ale dla testow wlacze jakiegos shooter'a i napisze swoja opinie, komus na przyszlosc moze sie przyda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 chciałem założyć nowy wątek ale chyba nie było by sensu więc piszę tutaj. Za +- 2 tyg chcę kupić LCD do kompa 19 cali i nie wiem co wybrać. Monitor NIE będzie służył do oglądania filmów (od tego mam LCD TV ;)), w 50% będzie używany do gier, a w drugiej połowie do www/windy itp. Z racji rozdzielczości i zastosowania odrzucam panoramę. Cena nieco niższa niż dał twórca wątku mianowicie max 900zł. Z masy ofert najbardziej do gustu wizualnie i w sumie technicznie również przypadły mi samsungi oraz benq. Tylko teraz właśnie coś do 900zł czyli pewnie na matrycy TN. Nie wiem czy Lg nie ma czegoś sensownego jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Z masy ofert najbardziej do gustu wizualnie i w sumie technicznie również przypadły mi samsungi oraz benq. Tylko teraz właśnie coś do 900zł czyli pewnie na matrycy TN. Nie wiem czy Lg nie ma czegoś sensownego jeszcze. lg (modelu nie pamiętam) w testach przegrywa z samsungiem sm 931bw a cenowo chyba nieco droższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 lg (modelu nie pamiętam) w testach przegrywa z samsungiem sm 931bw a cenowo chyba nieco droższy tak ale to panorama ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...