humax5400 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam, Posiadam aparat który już troszkę lat ma, i chciałbym do niego kupić kartę pamięci 1GB Compact Flash. Ale na tym aparacie działają tylko i wyłącznie karty TYPE I. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jak odróżnić Type I od Type II ?? Chciałbym kupić na allegro. przykład: Kingston 1GB - Type I czy Type II ?? Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Zapytać sprzedającego? http://en.wikipedia.org/wiki/CompactFlash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Już pytałem, i właśnie powiedziano mi, że to Type II, a wygląda na Type I ... dlatego sam już nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wg. tego co jest w temacie o szybkości kart, pisze że TypeI są bardziej cienkie :wink: Tu pisze. Klik Type I- 3.3mm TypeII- 5mm Ale ten Kingston jest zgodny ze standardem T II, ale o gabarytach T1. Bo jest kontabilyjny wstecz :wink: Za to Microdrive ma pełne wymiary TII. Tyle odemnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...