Skocz do zawartości
kwiacynty

Czy Zmiana Firmware Powoduje Utratę Gwarancji?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakiś tydzień temu kupiłem sobie nagrywarę DVD LiteOn LH-20A1H. Dokładnie to tą:

http://proline.pl/shop.php?prodid=LITEON+20A1H+O+B

Pierwszą płytę DVD+R Esperanzy wypaliła pięknie. Lecz kiedy dzisiaj chciałem zgrać filmy na DVD+RW Verbatima (była prawie nowa - raz było coś na nią nagrywane) co chwile wyskakuje błąd. Mam 2 takie płytki i z dwoma był problem żeby wykasować z nich dane, a potem nagrać. Kończy się błędem prędzej czy później (błąd wyskakuje zawsze w innych miejscach np. raz potrafi przy 30% a raz przy 97% wyskoczyć :damage_wall: )

I tu moje pytanie czy zmiana firmware powinna pomóc?? Teraz patrze w programie Everest mam firmware z dnia: 20.03.2007r.

No i najważniejsze czy zmiana firmware powoduje utratę gwarancji??

Znalazłem na oficjalnej stronie http://www.liteonit.eu/index.php?option=co...&Itemid=178 firmware z dnia 13.07.2007r.

Acha może mam od razu ją dawać na gwarancję i się nie pieścić?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi...

Edytowane przez kwiacynty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie , pod warunkiem ze bedzie to nowy bios sciagniety ze strony producenta i przeznaczony do danego napedu

Dzięki za odpowiedź... tylko narodził się kolejny problem... :/

Ściągnąłem już z kilku stron firmware do tej nagrywarki... i pisze mi że je nie wykryło...a pod spodem ona się znajduje :/ Wygląda to dokładnie tak:

Dołączona grafika

Może ja coś źle robię?? Instaluje je pod Windowsem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi