Skocz do zawartości
TanneR

Jak myślicie ??? (pytanie związane z HDD's)

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno (bo jakieś 5 dni temu) dostałem dysk od qmpla. Był to dysk Samsunga 40,8GB SV4084D pracujący w standardzie ATA100 5400RPM itd...

W każym razie mój qmpel że jest na nim ok 7MB badów powstałych w wyniku obecności bardzo wrednego wirusa... W każym razie wziąłem go zapuściłem

go i faktycznie miał bady ile dokładnie ich było nie sprawdziłem. W każym razie zapuściłem mu low level format przez program "sutil". Potem kiedy jeszcze nie było żadnych partycji zrobiłem pełny skan dysku (jakieś tam testy i pełne sprawdzanie powieżchni) programem "shdiag".

Następnie zrobiłem fdiskiem jedną maksymalną partycję i sformatowałem ją "format c: /u". Robiłem jeszcze ale już w windowsie pełny skan dysku

Norton disk doktorem 2002. I każdy test nic nie wykazał. No i tu moje pierwsze pytanie:

1. Jak myślicie czy brać ten dysk za 40 zeta ??? (ew.50)

2. Czy mogę na mojej płycie stwożyć macież RAID pomiędzy moim dyskiem

Seagate U5 40,8GB ST340823A a tym Samsuniem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to go biorę :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...