TanneR Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Niedawno (bo jakieś 5 dni temu) dostałem dysk od qmpla. Był to dysk Samsunga 40,8GB SV4084D pracujący w standardzie ATA100 5400RPM itd... W każym razie mój qmpel że jest na nim ok 7MB badów powstałych w wyniku obecności bardzo wrednego wirusa... W każym razie wziąłem go zapuściłem go i faktycznie miał bady ile dokładnie ich było nie sprawdziłem. W każym razie zapuściłem mu low level format przez program "sutil". Potem kiedy jeszcze nie było żadnych partycji zrobiłem pełny skan dysku (jakieś tam testy i pełne sprawdzanie powieżchni) programem "shdiag". Następnie zrobiłem fdiskiem jedną maksymalną partycję i sformatowałem ją "format c: /u". Robiłem jeszcze ale już w windowsie pełny skan dysku Norton disk doktorem 2002. I każdy test nic nie wykazał. No i tu moje pierwsze pytanie: 1. Jak myślicie czy brać ten dysk za 40 zeta ??? (ew.50) 2. Czy mogę na mojej płycie stwożyć macież RAID pomiędzy moim dyskiem Seagate U5 40,8GB ST340823A a tym Samsuniem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Jedna odpowiedz. WARTO. A to z jakim dyskiem tworzysz RAID 0 lub 1 nie ma znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayDoS Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 sam bym go w tej chwili wzial...ach... :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 za 40zl ?? jak niechcesz to ja wezme za ciebie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Nawet za 50zł i z tymi badami bież . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Dysk >>> brac :!: Raid >>> olac :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 No to go biorę :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...