Jose Morales Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam. Właśnie złożyłem komputer jak w podpisie i jestem trochę zły. O ile procesor przechodzi ponad 2 godziny Orthos na 3GHz bez zmiany napięcia (na razie więcej nie próbowałem), grafika z zegarami jak w sygnaturce przechodzi 5 marków 06 pod rząd bez artefaktów to ram już przy 900MHz (5.5.5.15) i napięciu od 2,2 do 2,5 wywala wszystkie testy po kilku sekundach. Na domyślnych ustawieniach memtest nie wykazuje żadnych błędów. Czy to normalne? A może ja coś nie tak robię - mam nadzieję - bo specjalnie kupiłem drogie pamiątki żeby nie mieć problemów z wyższym taktowaniem. W temacie podkręcania stawiam w zasadzie pierwsze kroki i liczę że tutaj znajdę pomoc. Będę wdzięczny za wszelkie sugestje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 A próbowałeś je podkręcać bez zmiany tajmigów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Morales Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) A próbowałeś je podkręcać bez zmiany tajmigów?Próbowałem. Bez zmiany, ze zmianą, z ustawieniami by SPD też. I bez efektu. Ok. 840 MHz to ostatnia częstotliwość przy której pracują stabilnie. Tyle że tak jak mówię, nie jestem w tym fachowcem, a bios oferuje możliwość zmiany całej masy ustawień. Ja ruszałem tylko napięcie i 4 podstawowe ustawienia timingów. PS. Producent gwarantuje pracę przy 1000MHz z timingami 5-5-5-15, to co? Reklamować? Czy możliwe, że moja płyta "nie lubi" tych pamięci? PS2. Dałem sobie na razie spokój, zostawiłem tak jak w sygnaturce. Windows i programy działają stabilnie ale testy wywalają się. Za jakiś czas spróbuje znowu powalczyć. Edytowane 31 Lipca 2007 przez Jose Morales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...