Skocz do zawartości
kris-yo

Grafika Do 800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. po raz pierwszy na PurePC

więc tak.. szykuję sie do zmiany grafiki, ale przeglądając oferty sklepów doszedłem do wniosku że wybór jest tak ogromny że nie mam pojęcia na co się zdecydować :)

Max. cena karty: 800 zł

a teraz moja aktualna konfiguracja komputera:

MB: AsRock 939dual-VSTA

CPU: Athlon 64 3200+ (Venice) (2000@2500Mhz)

RAM: 1GB DDR Kingston PC3200 Dual (2x512MB)

Zasilacz: Topower TOP-400SPW U12

Zależy mi również na tym żeby karta była w miarę cicha :)

Pozdrawiam i czekam na wasze sugestie i opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral Palit 8600gt, a do tego 1 Gb ramu.

Druga opcja to sprzedaz wszystkiego (za mobo dostaniesz ze 250zl, a procka z 80, za ram z 200) i zakup:

Athlon X2 3600+

DFI Infinity NF SLI-M2/G

2xGoodRAM pc667 1Gb

I do tego Palit 8600gt

Bedzie szybciej, a mniej wiecej w tej samej cenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral Palit 8600gt, a do tego 1 Gb ramu.

Druga opcja to sprzedaz wszystkiego (za mobo dostaniesz ze 250zl, a procka z 80, za ram z 200) i zakup:

Zastanawia mnie, dlaczego ludzie polecający zmianę platformy zawsze wypisują jakies kosmiczne ceny za sprzedaz starych komponentow. Zanim się cos takiego napisze warto przynajmniej na allegro sprawdzic, za ile taka plyta czy ram ostatnio poszla...

Plyta za 180zl, pamiec ze 150zl. MAX. I odejmij do tego oplaty dla allegro.

Edytowane przez komisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie przesadzaj. Mobo za 200zl na pewno pojdzie.

Pamiec? 160zl-170zl na pewno. Tamte ceny pisalem z glowy, niestety nie mam czasu ciagle siedziec w allegro i sprawdzac ceny wszystkich podzespolow. Poza tym jak sobie policzysz nawet z tymi swoimi cenami to i tak starczy na zestaw, ktory podalem.

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie przesadzaj. Mobo za 200zl na pewno pojdzie.

Pamiec? 160zl-170zl na pewno. Tamte ceny pisalem z glowy, niestety nie mam czasu ciagle siedziec w allegro i sprawdzac ceny wszystkich podzespolow. Poza tym jak sobie policzysz nawet z tymi swoimi cenami to i tak starczy na zestaw, ktory podalem.

Pamięći nowe (Kingstona oczywiscie) mozna kupic na allegro czy w sklepie za 80zl za kosc 512MB bez problemu. Dlaczego dawac wiecej za uzywaną?

Płyta poszła niedawno za 150zl...

Wiadomo, że nie ma czasu, ale ktos na podstawie Twojego postu moza cos zrobic i sie rozczarować mocno. Nie wiesz dokaldnie - napisz, ze nie wiesz. Normalnie bym sie nie przyczepił, ale ostatnio znaczne zawyzanie cen za sprzedaz starych komponentow jest nagminne, a juz wcale nie ejst tak rozowo jak 2 miesiace temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

co do zmiany części nie bardzo podoba mi sie ten pomysł.. zmieniałem je jakieś pół roku temu a druga kostkę pamięci dokupiłem w zeszłym tygodniu :D i zapłaciłem dokładnie 99 zł w sklepie za nówkę.. więc myślę że ze zmianą mobo i proca jeszcze poczekam.

a co do karty to myślę że jeżeli teraz wezmę lepszą i nie wykorzystam jej w pełni to i tak pewnie w niedalekiej przyszłości jednak te resztę komputera będę musiał wymienić :) a wtedy problem z karta będę miał z głowy :)

a co do samego modelu to możecie podać jakiś konkretny model X1950XT ? na rynku jest teraz tego tak dużo że sam już nie wiem co wybrać :) a może coś z 7900 ? czy nie bardzo

POZDRAWIAM

Edytowane przez kris-yo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi