cmsydney Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam Czy riva tuner obsluguje chipsety mobilne? glownie mi chodzi o mozliwosc regulacji zegarow dla trybu 2d i 3d (minimalne maksymalne). nie chodzi mi o podkrecanie tylko dynamiczna zmiane zegarow zaleznie od obciazenia thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Obsluguje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) ok, ale czy dziala dynamiczna zmiana zegarow dla 2d.3d? glownie mi chodzi o sposoby zarzadzania energia w laptopie, mam dwie mozliwosci ale kazda ma plusy i minusy Pierwszy sposob: - notebook hardware contol + dynamiczna zmiana zegarow procka - brak dynamicznej zmiany zegarow grafiki - brak dynamicznej zmiany throttle dla procka - brak regulacji jasnosci matrycy (koniecznosc uzycia toshiba power saver co sie mija z celem bo dzialaja wtedy dwa programy do zarzadzania) + monitoring temperatury cpu, hdd + wlasciwie jeden program Drugi sposob: - rightmark clock utility + riva tuner + dynamiczna zmiana zegarow procka + dynamiczna zmiana zegarow grafiki (o ile dziala) + dynamiczna zmiana throttle dla procka + regulacja jasnosci matrycy (musze jeszcze sprawdzic czy dziala to w rmclock) + monitoring temperatury cpu - brak monitoringu temperatury hdd edit: rmclock umozliwia regulacje jasnosci matrycy, do tego dynamiczna zmiana throttle wiec jest lepszym rozwiazaniem niz nhc, teraz tylko czy dziala dynamiczna zmiana zegara grafiki Edytowane 29 Lipca 2007 przez cmsydney Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 zainstalowalem riva tuner i jest jednak to samo co w sterownikach, trzy tryby: Standard 2D (100/270) LowPower 3D (200/400) Performance 3D (350/600) Moge zmieniac te wartosci dowolnie w riva tuner ale nie zmienia sie on dynamicznie zaleznie od obciazenia czy uruchomionej aplikacji, da sie to jakos zrobic? thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...