DX_07 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) Heyka ! Mam kompresor firmy Zanussi i chciałem się zapytać zapalonych overclocker'ów czy nadają się kompresorki tej firmy do FWC... Wiem, że Danfosy są niezłe, ale nie słyszałem nic o Zanussi... Właściwie to mam dwa - jeden 95W drugi 80W są w super stanie, mało używane i wyglądają jak nówki... Edytowane 29 Lipca 2007 przez DX_07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Ogolnie do FWC powinno sie uzywac kompresorów HPB ( high pressure back). Powiem ci tak 90W kompres jaki masz troche sie napracuje by zejść z temperatura cieczy.. ( miałem kiedyś taki pomysl by wykorzystać 90W do FWC ale zauwazylem jak ma mala wydajnosc i zrezygnowalem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Sporo jeszcze zalezy od ilosci cieczy, obciazenia i izolacji calosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 MaSell - czyli na siłe mozna by było spróbować tak ??? To bedzie moje pierwsze FWC i na razie nie potrzebuje zejść poniżej zera... cieczy będzie raczej dużo, bo chciałęm chillera zrobić w obudowie, która będzie stała pod biurkiem, a komp na biurku... planuje zrobić 4 bloczki (CPU, NB, SB, GPU)... a do pompowania chciałem wykorzystać pompe CO... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Na sile (400V)to on nie zadziala ;) no moze przez chwile... Na poczatek zabaw z FC bedzie w sam raz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...