Witchhunter Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Witam! Mam maly problem w domu. Mianowicie mam plyte Asus A7V133 i tbirda 900 na niej. Kupilem do niej jakis czas temu zwyczajna sieciowke 100Mbit i wszystko chodzilo normalnie przez pare tygodni, do czasu. W pewnej chwili komp przestal widziec siec, a pingi nie dochodzily nigdzie (pingowalem inne kompy w siecie, wszystkie maja stale IP). Zmienilem wiec port PCI i bylo w porzadku, znowu, do czasu. Po paru dniach sytuacja sie powtorzyla, wymienilem ja wiec na identyczna z innego kompa, zmienilem znowu PCI i dokladnie to samo sie stalo. Podzialalo troche normalnie, a potem sie znow popsulo. Pierwsza sieciowka dziala do tej pory bez zarzutu w tym drugim komputerze. Teraz wszystko swieci sie poprawnie, zarowno na sieciowce jak i na switchu. Ten stan opisuje bazujac na doswiadczeniach z winxp i win2003 server (byly reinstalowane, nie pomoglo)... czy ktos wie moze co moze byc nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a nie zmieniaja ci sie przerwania dla danej karty ? nie dodajesz zadnych urzadzen w miedzyczasie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Nie, nic sie nie zmienia. A teraz siec dla odmiany znowu dziala, ciekaw jestem jak dlugo. Kable mam 25m skretki 5 kategorii, wiec to nie stanowi. Odpowiednie pary sa skrecone, wiec zaklocen raczej tez nie ma... dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 gdzieś w biosie jest taka opcja: resorces control [system/bios]. usatw na bios (będziesz musial po wejsciu do windy llokalizacje sterow pewnie podac] moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathias79 Opublikowano 6 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2003 gdzieś w biosie jest taka opcja: resorces control [system/bios]. usatw na bios (będziesz musial po wejsciu do windy llokalizacje sterow pewnie podac] moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...