Gość janefonda Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Prawie zdecydowałem się kupić MacBooka. Wg mnie za: przyzwoita cena jak na rozmiar 13" stabliność OS X design Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Cena jest wyższa niz normalnego notebooka o lepszej konfiguracji. Stabilnośc OS X jest przereklamowana. Pozostaje design. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 WARTO !!! Posiadam MacBook-a prawie pół roku i chciałbym aby wszystkie produkty były tak przereklamowane B-) Owszem cena nie jest niska ale używanie Mac OS-X na MacBook-u powoduje szczere zadowolenie. Ostatnio zauważyłem u siebie dziwne zjawisko - mam sporo wolnego czasu, który mogę przeznaczyć na rozrywkę (film, muzyka, gry). Po prostu komutera używam, nie instaluję co 2 miechy systemu, nie ma wirusów (brak spowalniających antywirów), nie giną mi dane, nie zmieniam sterowników do grafiki co tydzień, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 No popatrz. Pomijając antywirusa to zupełnie tak samo jak u ponad 99% uzytkowników innych systemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 To fajne zabawki ale mnie ostatnio OSX zrazil tym ze nie moglem odtworzyc/edytować filmow ze swojej kamerki JVC bo sa kodowane jako MPEGi... a za kodek do OSX trzeba zaplacic jeszcze 20$ :/ i jak na razie nie znalazlem alternatywy za friko. Najwieksza zaleta jak dla mnie jest doskonala klawiatura, kulturalna praca i dobra bateria ktora trzyma 5h :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janefonda Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) dzięki. jako alternatywę widzę lenovo x60. (wazy 1,3kg!) co byście wybrali? Edytowane 31 Lipca 2007 przez janefonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 WARTO !!! Posiadam MacBook-a prawie pół roku i chciałbym aby wszystkie produkty były tak przereklamowane B-) Owszem cena nie jest niska ale używanie Mac OS-X na MacBook-u powoduje szczere zadowolenie. Ostatnio zauważyłem u siebie dziwne zjawisko - mam sporo wolnego czasu, który mogę przeznaczyć na rozrywkę (film, muzyka, gry). Po prostu komutera używam, nie instaluję co 2 miechy systemu, nie ma wirusów (brak spowalniających antywirów), nie giną mi dane, nie zmieniam sterowników do grafiki co tydzień, itp. No popatrz a ja u siebie jakos nie instaluje co dwa mce systemu, nie gina mi sterowniki oraz dane, antywir mi nie zamula kompa itp.. Jak dla mnie MacBook to zabaweczka nie na nasze realia (cena, zastosowanie) stad wolalbym lepszego lapka niz to "cudo". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 dzięki. jako alternatywę widzę lenovo x60. (wazy 1,3kg!) co byście wybrali?Pisząc "dzięki" widać, że dokonałeś już wyboru. Jeżeli o mój wybór się pytasz to odpowiedż zapewne znasz :wink: No popatrz a ja u siebie jakos nie instaluje co dwa mce systemu, nie gina mi sterowniki oraz dane, antywir mi nie zamula kompa itp.. Jak dla mnie MacBook to zabaweczka nie na nasze realia (cena, zastosowanie) stad wolalbym lepszego lapka niz to "cudo". Oczywiście bardzo trudno przekonać kogoś do zmiany Win+PC na Mac OS-X+Mac al zapewniam, że warto spróbować. Dodam tylko, że także myślałem iż jestem zadowolonym użytkownikiem PC i nie potrzeba mi do szczęścia nic - teraz wiem że się myliłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dodam tylko, że także myślałem iż jestem zadowolonym użytkownikiem PC i nie potrzeba mi do szczęścia nic - teraz wiem że się myliłem. Tyle tylko że twój laptop jest najzwyklejszym komputerem PC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Tyle tylko że twój laptop jest najzwyklejszym komputerem PC...Nie do końca zwykłym PC :wink: Na PC miałbym windę i byłbym "zadowolony", tu mam OS-X i jestem rzeczywiście zadowolony. Jak jedna z reklam głosi PRAWIE robi różnicę - w tym wypadku system operacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griszman Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Miałem okazję korzystać trochę z Macbook'a i wrażenia jak dla mnie super! System nie zaśmieca się tak łatwo jak to wygląda w przypadku Windows'a. Nie będę wspominał o wrażeniach wizualnych bo praktycznie to samo można uzyskać na zwykłym PC. Co do samego komputera, jego wykonanie stoi naprawdę na bardzo wysokim poziomie i nie jeden laptop z wyższej półki może schować się pod stół. Bateria trzyma ok 5-6h, to kolejna zaleta. Teraz kupując jakiegoś notebook'a wolałbym dopłacić do MAC'a. Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Griszman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 SGJ - skad taka nienawisc do maca :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Gdzie tam nienawiść. Widziałem, uzywałem - mocno przereklamowany i dla mnie OS X nie oferuje niczego co było by warte o tyle wyższej ceny, za komputer który od normalnego PC rózni sie tylko systemem i wyglądem. Może jakbym nigdy w zyciu nie widział niczego poza windowsem tak jak większosc uzytkownikiów nowych maców to miał bym trochę inne zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 A to wszystko w sumie zalezy od osoby, mam kumpla w pracy ktory sobie kupil maca i teraz mowi, ze nie wyobraza sobie powrotu do windowsa, a ja sie z niego smieje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Panna kupiła sobie maca i dosłownie to samo co kucyk pisał o koledze, starego vaio który miał służyć jako sprzęt na windowsie wogóle nie używa. Jak to ktoś kiedyś ładnie ujął "Mac-a sie nie posiada, Mac-a się wyznaje" Jak dla mnie to ten lapek jest zamały do codziennego użytku, chociaż wygląd w wersji black ma całkiem całkiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 zawsze można kupić 15" bądź 17" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wyrośnięte jabłka nie mają w sobie tego "czegoś" co jest w macbooku ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 widać że nie miałeś w ręce macbooka Pro :D miodzio. Chociaż jestem zdania że powinni taak jak był ibook 14" (G4) zrobić wersję 14" macbooka. albo 15" tylko że uboższą niż macbook pro, żeby nei dublować. Ja się właśnie do jakiegoś używanego powerbooka szukuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Widziałęm macbooka pro jednak dla mnie jak ma być to mac z rodowodem :lol: to musi być mały ;]. Pozatym ogólnie lapki 15 i 17" są dla mnie za duże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...