Gość xantype Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Obecnie posiadam 512 SDRAM w kompie, plyta uniwersalna obslugujaca zarowno SDRAMy jak i DDRAMy, to jakis model shutle (nie pamietam nazwy ale na VIA KT266A), warto dolozyc kolejne 512 SDRAM czy kupic DRRa 1 GB? (upatrzylem sobie pewnego Geila), ten komputer to 2 dodatkowa jednostka "domowa" czasem do przegladania netu, czasem do nocnego sciagania, czasem do grania (w starocie oczywiscie :)) Pojawily sie sugestie ze ta plyta moze ponoc obsluzyc jednoczesnie 2 rodzaje pamieci, coz bylaby to doskonala sprawa, bowiem te 512 MB SDARM to mam w Kingstonach i o CL 2, szkoda mi ich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 To nie kieruj sie sugestiami tylko instrukcją płyty głównej. Jestem niemal pewien, że tam wyraźnie pisze iż takie coś nie jest możliwe. Tak przynajmniej było w przypadku K7S5A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3niu Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Wczoraj wkładałem szwagrowi kostke pamięci DDR kingstona 256mb do jakiegoś starego ECSa z 256 SD Ramu i niestety komp sie nawet nie chciał włączyć. Po wyjęciu starej pamięci komp odpalił bezproblemowo. I pewnie kolega Xantype też będzie miał podobny problem co ja:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Na 100% się nie da odpalić tak kompa, znajomemu sprzedałem właśnie taki zestaw z płytą pod DDR i SDR i w manualu było wyraźnie napisane żę albo SDR albo DDR, razem nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...