napster666 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 z podświetleniem tak jak pisałem, na dole jest jaśniejsze przez to kolory są bledsze, ja żadnego siwego paska nie zauważyłem. Jak skalibrować monitor żeby kolorki były jak "kryształ". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 z podświetleniem tak jak pisałem, na dole jest jaśniejsze przez to kolory są bledsze, ja żadnego siwego paska nie zauważyłem. Jak skalibrować monitor żeby kolorki były jak "kryształ".Więc Twój model to ewenement - może reklamuj ? Ja od początku pisałem że to wina matrycy TN ( zawsze jest różnica "jasności" dołu i góry z powodu marnych kątów - mamy "gradient" ) - ale skoro masz tak zjechane podświetlenie to oddaj zgrzempa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 skalibrowałem kolorki i teraz jest suuper tylko jeszcze pare poprawek i będzie jak na moim starym crt :D, polecam go każdemu kto ma cierpliwość do zabawy z suwakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 @napster666 ja zrobiłem sobie dwa profile. Jeden do normalnego korzystania, drugi do gier, filmow itp. W pierwszym kontrast ustawiłem na 70, zas jasnosc na 40, w drugom analogicznie 85 i 85, badz 100 i 100 do filmow ogladanych z łózka. Chwilowo nie posiadam aparatu ale postaram sie cos wymyslec i zalatwic zdjecia:) Napster666 a jak u Ciebie z podswietleniem matrycy ? na czarnym tle masz jasniejsze na krawedziach ? Ja zauwazylem takze taki delikatny siwy pasek grubosci około 6 cm na srodku, jest on bardzo delikatny i trzeba sie mozno przyjzec. Nie wiem czy to naturalne jest czy kwalifikuje sie pod reklamacje ? U mnie jest jasniejsz na krawedziach tak jak u Ciebie. Paska zadnego nie zauwazyłem. Kiedy pojawia sie - przy czerni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Tak przy czerni, nie jest taki widoczny az bardzo, trzeba sie dokladnie przypatrzec. Widac go na srodku matrycy szerokosc okolo 6 cm. Lepiej widoczny jest np jak sie patrze od lewej badz prawej dolnej czesci monitora. I wlasnie nie wiem czy to jest naturalne w matrycach i wynika ze zposobu podswiwtlenia matrycy czy tez to jakis defekt ktory nalezy zareklamowac do serwsiu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) @napster666 ja zrobiłem sobie dwa profile. Jeden do normalnego korzystania, drugi do gier, filmow itp. W pierwszym kontrast ustawiłem na 70, zas jasnosc na 40, w drugom analogicznie 85 i 85, badz 100 i 100 do filmow ogladanych z łózka. U mnie jest jasniejsz na krawedziach tak jak u Ciebie. Paska zadnego nie zauwazyłem. Kiedy pojawia sie - przy czerni? strasznie jasno masz te ustawienia, nie bolą cie oczy ? //jak jest u was z tą czernią ? u mnie wydaje się że jest tragiczna, ciężko sie ogląda horrory, macie jakieś dolegliwości jak długo siedzicie przy monitorze ? Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 strasznie jasno masz te ustawienia, nie bolą cie oczy ? //jak jest u was z tą czernią ? u mnie wydaje się że jest tragiczna, ciężko sie ogląda horrory, macie jakieś dolegliwości jak długo siedzicie przy monitorze ? Przy 40 jasnosci? A skad. Chwile posiedzisz i przyzwyczisz sie. 85 kontrast i jasnosc przy oddaleniu od monitora o 4m i zgaszonym swietle jest w sam raz. :) @Maverik. Co do Twojego problemu. U mnie taki nie wystepuje, a moze nie potrafie tego zauwazyc. Najlepiej jakbys dal foto - moze akuratszy uda sie wychwycic aparatem. Napisz do LG, ze masz taki problem. Kto wie, moze cos sensownego napisza. :) Swoja droga monitor jak dla mnie jest extra. Po 2 tygodniach korzystania CRT >=22" wydaja sie malutkie i do tego z duza [gluteus maximus]. :lol2: Kontrast jest soczysty - w porownaniu do CRT. Z poczatku pasek startu wydawał sie szarowaty, teraz juz czarny. Ogolnie oplacała sie przesiadka z 17" CRT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SBeNder Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) co z tymi kolorami? jak poprawić lub ewentualnie skąd wziąć jakieś profile? a tu moje wrażenia po zakupie >>click<< troche inna koncepcja z czarnym blatem i wieczorową porą odnośnie filmów to polecam wszelkie ripy z hddvd i blueray wygladają cudnie i koniecznie trzeba zobaczyć coś w fullHD (choćby jakieś reklamówki sony czy innch) wtedy dopiero widać różnice - 720p to nie to co lubią tygrysy najbardziej ;) Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez SBeNder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 ja mam takie ustawienia: w sterownikach grafy: w forteManager: jasność - 16, kontrast - 35 jakieś poprawki do tych ustawień ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) ja mam takie ustawienia: w sterownikach grafy: w forteManager: jasność - 16, kontrast - 35 jakieś poprawki do tych ustawień ? to są ustawienia z nowych sterowników, z tego co pamiętam to nie trzeba nic ruszać oprócz gammy ktora defaultowo jest +9 i trzeba nieco zmniejszyć im więcej ruszasz w ustawieniach sterowników tym gorsze/mniej płynne gradienty (polepszacz - poświata cyfrowa - masz wbudowany w monitor - fengine) Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyrafal Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Czyli widze ze nie ma sie co zastanawiac tylko brac LG i tyle. Swoja droga Samsung z wygladu odpowiada mi bardziej, ale...jak mam sie pozniej meczyc z matryca to dziekuje. Dodatkowo mozliwosc obrotu i regulacja kata pochylenia- to jest to co przekonuje mnie jeszcze bardziej do jego kupna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) da się jakoś zmniejszyć moc świetlówek w tym 226wa ? bo ta "czerń" mnie dobija :mur: . Jak można się dostać do menu serwisowego ? Edytowane 16 Sierpnia 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 da się jakoś zmniejszyć moc świetlówek w tym 226wa ? bo ta "czerń" mnie dobija :mur: . Jak można się dostać do menu serwisowego ?Zmniejsz jasnosc do 40 i bedzie git. Ja juz sie przyzwyczaiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tugier Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Siema. Ja równiez mecze sie z wyborem pomiedzy samsungiem 226 BW a LG L226 WA-WN. Przeczytalem juz chyba wszystko co jest mozliwe o tych dwuch monitorach i zastanawiam sie czy nie lepiej troszke wiecej zainwestowac w Belinee albo w Della. Mam "dopiero" 15 lat :) wiec stary finansuje wszystko i jak dowiedzial sie o czestych badpixelach w samsungach to teraz ogólnie boi sie kupic mi jaki kolwiek monitor z matryca TN tyle ze na Della musial bym zbierac kolejny rok. Tak wiec wtedy odnalazlem tego (moim skromnym zdaniem po wielu przeczytanych opiniach oraz obejzanych zdjeciach jest SUPER MEGA WYROMBISTY) LG L226 WA-WN i dowiedzialem sie o 30 dniowej gwarancji na Badpixele. Moje pytanie wiec brzmi (jest ono glównie najwieksza obawa mojego Ojca). 1. Czy Bedpixele pojawjaja sie tylko w pierwszych 30 dniach uzytkowania (tak definiuje ta gwarancje), czy moga sie one pojawic takze np. po 2 miesiacach i trzeba wtedy kupowac nowy monitor (czego bym nie przezyl, bo moj stary z rozkosza by mie ukatrupil). Rozumiem ze monitor z czasem moze sie zuzyc ale to tak po 2-3-4 latach. 2. Jezeli pojawja sie bedpixele w tych 30 dniach to po tym jak dostane od LG nowy monitor to czy on takze ma kolejna 30 dniowa gwarancje na pixle. Oczywiscie wiem ze na drugie pytanie powinien mi odpowiedziec sklep w którym chce go kupic , ale moze Ktos kto wymienial ma juz w tej sprawie pewne doswiadczenie :). Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i przepraszam za nie uzywanie polskich znaków, ale obecnie znajuduje sie na wakacjach w angli u starych, a za 5 dni wracam do ukochanej Polski i zamiezam kupic tenze monitorek :D. Wasze odpowiedzi benda glówna podstawa dla mojego Starego zeby kupic mi TO CUDENKO. :wink: Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Tugier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tugier Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A jednak Nie LG. CD-Action wybralo na najlepszy monitor do gier model NEC 20WGX2 PRO. Zreszta widzialem zdjecia LG i tego NEC'a i NEC byl lepszy pod kazdym wzgledem, procz wielkosci bo jak sama nazwa wskazuje ma 20". Wydaje mi sie jednak, ze jakos przeboleje te dwa cale i kupie NEC'a bo jednak matryca S-IPS robi swoje, a TN to najtanszy typ matrycy. Mimo tego, ze jest wciaz ulepszana to nadal nie dorównuje S-IPS :) kontami i kolorami, no ale zeby kupic neca to trzeba jeszcze te 3 stówki dolozyc :-P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 no ale zeby kupic neca to trzeba jeszcze te 3 stówki dolozyc :-P. a na necu nie masz gwary na piksle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyrafal Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 A mi dzisiaj przyslali L226WA-WN, wszystko pieknie, ladnie ale...zawodzi regulacja monitora w pionie. Nie mozliwe jest ustawienie katu pochylenia +25°, po przechyleniu monitora na ten kat, on powraca do kata okolo 10°. Poprostu nie trzyma takiego odchylenia jakie bysmy chcieli...tak jakby byl za slabo skrecony...tylko ze jest skrecony bardzo dobrze (sprawdzalem). Ktos jeszcze ma problemy z ustawieniem pochylu w pionie?? Myslicie ze gwarancja takie cos obejmie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A mi dzisiaj przyslali L226WA-WN, wszystko pieknie, ladnie ale...zawodzi regulacja monitora w pionie. Nie mozliwe jest ustawienie katu pochylenia +25°, po przechyleniu monitora na ten kat, on powraca do kata okolo 10°. Poprostu nie trzyma takiego odchylenia jakie bysmy chcieli...tak jakby byl za slabo skrecony...tylko ze jest skrecony bardzo dobrze (sprawdzalem). Ktos jeszcze ma problemy z ustawieniem pochylu w pionie?? Myslicie ze gwarancja takie cos obejmie?? Trzeba tak jak z kobieta - stanowczo ale z wyczuciem. :D Z poczatku moze ciezko chodzic(u mnie wrecz trzaskał -przy pochylaniu w dół), ale po paru takich zabiegach bedzie dosc gładko i przyjemnie regulował sie. Tylko nie przecholuj - regulacja w góre to chyba 25* i 5* w dół. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) odnośnie filmów to polecam wszelkie ripy z hddvd i blueray wygladają cudnie i koniecznie trzeba zobaczyć coś w fullHD (choćby jakieś reklamówki sony czy innch) wtedy dopiero widać różnice - 720p to nie to co lubią tygrysy najbardziej ;) Moment. Czegoś tu nie rozumiem. Chciałbym to wyjaśnić. Mówimy tu o monitorze LG 226 WA-WN o przekątnej 22". Rozdzielczość natywna wynosi 1680x1050. Jak więc można oglądać full HD przy takiej rozdzielczości ? Full HD to przecież 1920x1080 i taką rozdzielczość mają matryce 24" - 1920x1200 (16:10). Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Maryś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Moment. Czegoś tu nie rozumiem. Chciałbym to wyjaśnić. Mówimy tu o monitorze LG 226 WA-WN o przekątnej 22". Rozdzielczość natywna wynosi 1680x1050. Jak więc można oglądać full HD przy takiej rozdzielczości ? Full HD to przecież 1920x1080 i taką rozdzielczość mają matryce 24" - 1920x1200 (16:10). Bo 1680x1050 to w pół do FULL HD. :lol2: Na filmach w 720p nie rozwinie skrzydeł, a na 1080p nie poradzi sobie. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Czyli ogolnie mowiac polecacie ten monitor tzn tego lg ze wszystkich 22" ?? Bo tez jestem na kupnie i chetnie bym widzial taki wlasnie monitorek na biurku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Czyli ogolnie mowiac polecacie ten monitor tzn tego lg ze wszystkich 22" ?? Bo tez jestem na kupnie i chetnie bym widzial taki wlasnie monitorek na biurku ;)Gdybym mial wybierac drugi raz to wybrałbym to samo. Jak dla mnie b.dobry monitorek. Zwłaszcza, ze mozna go wychaczyc juz za niecale 1200zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ^ Pomyliły Ci się modele ten w linku to nie jest monit z tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) ^ Pomyliły Ci się modele ten w linku to nie jest monit z tematuWiem co podaje. :) Ten monitor w linku od tematowego rozni sie brakiem HDMI, PIPem i paroma innymi bajerami, które nie maja wpływu na wyswietlany obraz. Juz raz podawałem w tym temacie porownanie: @DziubekR1 dobrze rozumie. To jest tylko takie zdjecie na skapcu. I tak szczesliwie dla mnie sie składa, ze kupowałem w sklepie na pierwszej pozycji z tym, ze zapłaciłem 20zł mniej. :razz: Z tego co sie orientuje to WTQ od WA-WN rozni sie design-em i brakiem HDMI. TU jest ladne porownanie dostepnych w Polsce monitorów LG zaczynajacych sie na L226. Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czyli poki co warto kupic tego nawet bez hdmi i zbednych bajerow.. czyli WTQ.. po co mi hdmi monitor skoro i tak nie mam karty graficznej z takim wejsciem.. a co do matryc to wszystko inne zostaje tak samo w WTQ w porownaniu do WA-WN tak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czyli poki co warto kupic tego nawet bez hdmi i zbednych bajerow.. czyli WTQ.. po co mi hdmi monitor skoro i tak nie mam karty graficznej z takim wejsciem.. a co do matryc to wszystko inne zostaje tak samo w WTQ w porownaniu do WA-WN tak??Tak. To sa takie 'same' monitory - robione na tej samej matrycy. Jak kupowałem to roznica pomiedzy WTQ, a WA byla w granicach 50zl. A jako ze za rok(jak moj radek x1900xt bedzie juz do niczego :lol2: ) kupuje sobie PS3 to HDMI moze mi sie przydac. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Czy u was tez słychac delikatne buczenie lg wa jak jest właczony bo umnie wyraznie słychac z tylu panela <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Czy u was tez słychac delikatne buczenie lg wa jak jest właczony bo umnie wyraznie słychac z tylu panela <_<Ustawiasz jasnosc w menu na maxa, zmniejszasz w sterownikach i po sprawie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tugier Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) nie wiem ja tam nic nie słyszę, bo wiatraczek od procka wszystko zagłusza :-P(stary celeron 2Ghz, nadaje sie do muzeum) . Wczoraj odebrałem wa-wn :) i logitechki z3e. wszystko idealnie do siebie pasuje :D. Nie żałuje mimo że matryca TN. Nie wiem po co komu lepsze kąty jak w s-ips czy mva. Mam radka 9600 pro i po podkręceniu wszystkie gry działają nieźle choć oczywiście na najniższych detalach. Monitor naprawde robi wrażenie a HDMI przyda mi sie bo za rok przeprowadzam sie do angli i spróbuje kupić jak najtaniej PS3 :-P. Monitorek polecam choć widać troszke nierówne podświetlenie, ale tylko przy czerni. Uwarzam że ten monitorek jest bardzo dobrym rozwiązaniem na 3-4 lata no i można na nim oglądać hdtv ( na opakowaniu jest oryginalna naklejka HD ready :)). Ciekawi mnie tylko co będzie za 5 lat. Pewnie jakaś telewizja przestrzenna :-P. Może ktoś chciałby sie podzielić swoimi wyobrażeniami co do nowej generacji monitorów:). Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Tugier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 nie wiem ja tam nic nie słyszę, bo wiatraczek od procka wszystko zagłusza :-P(stary celeron 2Ghz, nadaje sie do muzeum) . Wczoraj odebrałem wa-wn :) i logitechki z3e. wszystko idealnie do siebie pasuje :D. Nie żałuje mimo że matryca TN. Nie wiem po co komu lepsze kąty jak w s-ips czy mva. Mam radka 9600 pro i po podkręceniu wszystkie gry działają nieźle choć oczywiście na najniższych detalach. Monitor naprawde robi wrażenie a HDMI przyda mi sie bo za rok przeprowadzam sie do angli i spróbuje kupić jak najtaniej PS3 :-P. Monitorek polecam choć widać troszke nierówne podświetlenie, ale tylko przy czerni. Uwarzam że ten monitorek jest bardzo dobrym rozwiązaniem na 3-4 lata no i można na nim oglądać hdtv ( na opakowaniu jest oryginalna naklejka HD ready :)). Ciekawi mnie tylko co będzie za 5 lat. Pewnie jakaś telewizja przestrzenna :-P. Może ktoś chciałby sie podzielić swoimi wyobrażeniami co do nowej generacji monitorów:).Ustaw jasnosc na 40 i przystaw ucho do gornej czesci monitora(z tyłu). Na pewno usłyszysz bzyczeni. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...