soran Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Witam przepraszam za temat troche OffTopic ale przez osstatni tydzien suzkalem jakiegos LCD 22" i napalilem sie na http://x-kom.pl/index.php?show_prod=21163&...1085&_ih=15 a tu dzisiaj wchodzę i znalazłem wasz wątek na forum i mnie dobiło bo teraz juz kompletnie nie wiem co kupić. Czy mógłby ktoś napisać jakieś króciutkie porównanie bo chce jutro zamówić monitor . pozdrawiam i dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Nie widziałem IIyamy ale brałbym bez zastanowienia LG - jedna z lepszych TNek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 bierz LG, zmieniłem zdanie, monitor jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Bierz LG. Ta Iiyama jest juz dosc stara. LG na pewno ma lepsze katy. No i co bardzo przemawia za nim - gwara na dead i sub pixele. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) http://www.frazpc.pl/b/196662 - moja recka u konkurencji - moze sie komus przyda :) i takie pytanie - jak zmienic kat nachylenia ekranu bo cos mi nie idzie hehhe Edytowane 5 Września 2007 przez lukpep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) do przodu za dużo się nie da pochylić, jakieś 5* //możesz podać ustawienia kolorów, jasności i kontrastu jakie masz ?? Edytowane 2 Września 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) wedlug ulotki jest od 20* do tylu do 5* w przod - u mnie jest 'zablokowane' pochylenie do przodu - ani drgnie... sily za duzo wkladac nie chce zeby nie polamac czegos.. cos robie zle? nacisnac cos trzeba, zeby odchylic ekran do tylu? :) ///edit: jasnosc 54 kontrast 70 Red & Green & Blue 50 chetnie sprawdze Wasze ustawienia - moze bardziej mi beda odpowiadaly Edytowane 2 Września 2007 przez lukpep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) naciskać nic, tylko to 5* to jest baaaaaardzo mało i prawie nie widać tego pochylenia //ja jade na takich: jasność 16 kontrast 35 kolorki po 50% w sterach graf. poświata cyfrowa 11 % a gamma na 0 Edytowane 2 Września 2007 przez napster666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) no ale do tylu mozna jeszcze odchylic - a u mnie nie chce nawet drgnac ;) // juz sie udalo hehehe ciemno na tych Twoich ustawieniach - malo co widac hehehe Edytowane 2 Września 2007 przez lukpep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Czy jestescie pewni ze nie bedzie roznicy pomiedzy wa a wtq? Tutaj mozna spotkac wiele negatywnych opinii, wtq juz zamowiony, ale zawsze mozna zmienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 wedlug ulotki jest od 20* do tylu do 5* w przod - u mnie jest 'zablokowane' pochylenie do przodu - ani drgnie... sily za duzo wkladac nie chce zeby nie polamac czegos.. cos robie zle? nacisnac cos trzeba, zeby odchylic ekran do tylu? :) ///edit: jasnosc 54 kontrast 70 Red & Green & Blue 50 chetnie sprawdze Wasze ustawienia - moze bardziej mi beda odpowiadaly jasnosc na 100, zeby nie bzyczal i w sterach na -40. kontrast, R&G&B tak jak u Ciebie. u mnie z poczatku trzeszczalo przy pochylaniu/odchylaniu. trzeba stanowczo, ale ostroznie. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 u mnie po prostu trzeba bylo troszke wiecej sily, zeby go poruszyc pierwszy raz - teraz juz gladko chodzi. Na moich ustawieniach nie bzyczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Czy jestescie pewni ze nie bedzie roznicy pomiedzy wa a wtq? 2739541[/snapback] u mnie po prostu trzeba bylo troszke wiecej sily, zeby go poruszyc pierwszy raz - teraz juz gladko chodzi. Na moich ustawieniach nie bzyczy :) Ustaw jasnosc 40 i przystaw ucho do gornej(z tyłu) czesci monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 co wy macie z tym bzyczeniem ? ja takiego nic nie słyszę, może mucha tam wleciała ? :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) co wy macie z tym bzyczeniem ? ja takiego nic nie słyszę, może mucha tam wleciała ? :grin:Jakbys mial tak cichego jak moj kompa to bys uslyszał te bzyczenie. :D Probowałes w ogole zrobic tak jak napisalem? Edytowane 2 Września 2007 przez new332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Gdzie najlepiej kupic ten monitor? Czy sirius.pl to dobry sklep? Jest w cenie 1199zl.. do tego przesylka gratis ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavior Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja kupilem u nich tydzien temu i zadnych problemow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho82 Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Dołączam się do pytania odn. sklepu - gdzie najbardziej opłaca się wyhaczyć te cudeńko? To ten? 2734303[/snapback] Tak. To sa takie 'same' monitory - robione na tej samej matrycy. Jak kupowałem to roznica pomiedzy WTQ, a WA byla w granicach 50zl. A jako ze za rok(jak moj radek x1900xt bedzie juz do niczego :lol2: ) kupuje sobie PS3 to HDMI moze mi sie przydac. :) Czy zestaw obejmuje jakąś przejściuwkę, jeśli moja karta graf nie ma wtyki HDMI? Edytowane 3 Września 2007 przez ucho82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 po co przejsciowka? Sa inne wyjscia - DVI, DSUB i component ja dalem 1400 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ucho82 Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 po co przejsciowka? Sa inne wyjscia - DVI, DSUB i component ja dalem 1400 :( Ten link co go umieściłem powyżej przedstawia dokładnie tematowe LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Tak to jest ten model. // dzisiaj napisze maila do LG Polska z zapytaniem o mozliwosci zakupu czarnej podstawki - moze cos sie uda wymyslec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darok Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Tak to jest ten model. // dzisiaj napisze maila do LG Polska z zapytaniem o mozliwosci zakupu czarnej podstawki - moze cos sie uda wymyslec Daj znac co z ta czarna podstawka sam jestem zainteresowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goompie Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 A czy komuś się udało zmusić tego LG 226WA do pokazania obrazu z tunera telewizji N ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 albo cos jest nie tak z moim monitorem, albo ten model LG kompletnie sie nie nadaje do grania wbrew opiniom tutejszym monitor kupilem dla zlacza HDMI, wymienilem z Samsunga 206BW na ten, myslac, ze bedzie lepiej a jest sporo gorzej, czemu? bo sa te cale glupie ghosty, i to konkretne czyli, jak przesuwasz kursor myszki na bialym tle, to widac taki jasny cień podążający za nim, i to w pewnej odległości 206BW też miał takie ghosty, ale duzo duzo duzo mniejsze co z tym fantem, tez tak macie? aha, monit na ustawieniach fabrycznych, moze cos trzeba zmienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Wyreguluj - najgorzej jest na szarym tle - np. na tle paska narzedi w firefoxie - ale odopowiednia regulacja - kontrast / jasnosc i jest o wiele wiele lepiej - wiadomo, ze przy tak szybkiej matrycy ghostowania sie nie pozbedziesz calkowicie ale IMO po regulacji spadlo on do calkowicie ignorowalnego poziomu. Na tle bialym nie wystepuje juz wcale - tylko wlasnie na szarym jest delikatne :) Jedyna gra w jakiej to uswiadczylem to HL2 Lost Coast - HDRowe niebo - tam bylo to mocno widac i wkurzalo - w innych tytulach nie :) Po regulacji nie sprawdzalem ponownie gry - ale w CS:S, w ktorego grywam i gdzie rowniez jest HDR efektu ghost nie ma, badz jest niezauwazalny. Co do czarnej podstawki - nie znalazlem zadnego maila do LG na oficjalnej :( Moze Wam sie uda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 mozesz mi podac ustawienia jakie masz dla tego monitora, ktore spowodowaly akceptowalny poziom ghosta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
new332 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 mozesz mi podac ustawienia jakie masz dla tego monitora, ktore spowodowaly akceptowalny poziom ghosta?U mnie przy kazdych ustawieniach jest ghost, ale dopoki nie przeczytałem Twojego posta nie zdawałem sobie z tego sprawy. To jest tak mało widoczne, ze trzeba dosc powoli ruszac myszka i wpatrywac sie w monitor, a ja raz dwa jade myszka i nie zastanawiam sie nad takim czyms. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 ile trwa u was przełączenie między jednym źródłem obrazu a 2gim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukpep Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 podawalem juz wyzej :) jasnosc 50 (zjezdzam nawet nizej jak mam ciemno w pokoju - zeby tak po oczach nie dawalo) kontrast 70 kolorki po 50 tak jak pisalem - taki typ matrycy i nie pozbedziesz sie tego calkowicie po prostu - ale poziom jaki ma to w tym modelu jest naprawde niski i jak najbardziej akceptowalny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tugier Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) wrzuć ktoś linka do ściągnięcia jakiegoś fajnego trailera w hd ready bo ja szukam i sie doszukać nie mogę (2 minuty trailera w hd ready to jakieś 100 mb :-P) Edytowane 7 Września 2007 przez Tugier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...