hulajnoga10 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam, jednak kabel jest w porządku, mam uwalone prawdopodobnie wyjście DVI na grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Bo LG juz prawie nie da sie kupic , a jak sie gdzies jeszcze ostal to cena mocno odbiega od samsungowego 1100 zeta. No tu sie niezgodze. Właśnie wczoraj dotarł do mnie LG z sklepu Agito za 1095zł plus 20zł przesyka. Monitor jest rewelacyjny choć nie porównywałem go z samsungiem. Jednakże jak ktoś chce i może poczekać to już jest w ofercie jego następca ale jeszcze ni jest znana data premiery. Tak napisano na stronie producenta. Nie będę opisywał wrażeń z odpalenia monitora bo w moim przypadku przesiadałem się z Philipsa 15` dość już starego więc moge być mało obiektywny :D Monitor polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Mam zamiar kupić ten monitor, i mam pytanie odnośnie wejścia hdmi, czy oznacza ono to że ten monitor jest zdolny wyświetlać obraz w rozdzielczości HD?, jak np podłącze go pod dekoder TV ''N''? lub puszcze na nim jakiś film w HD ?, czyli ogólnie czy ten LCD jest HD Ready :-P :-P :-P . Edytowane 16 Grudnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Czy jeśli mam tego 226WA-WN i chcę podłączyć xboxa, to duża różnica będzie między kablem component a vga? Vga podobno do lcd lepszy, ale z racji, że x nie obsługuje tej rozdzielczości to sam już nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 (edytowane) mam problem z monitorem lg 226wt lcd podłączam do karty (asus 7950gt) kablem DVI, wszystko jest ok tylko zauważyłem pewne zniekształcenie wyświetlanego obrazu na przyklad przy przewijaniu stron www i forum. jak przewijam stronę to czcionki przesuwają sie normalnie ale za czcionkami ciągnie się za nimy jakby takie widmo, ich poświata czego to może byc wina ? karty ? kabla ? monitora ? gwarancje mam jak coś. przedtem miałem samsunga 940n (używałem kabla dsub) i nie było takich problemów, tamta matryca była 8 ms, ta w tym LG ma niby 2 ms więc różnica powinna być widoczna na korzyść LG, narazie jednak jestem tym monitorem zawiedziony w tym LG jest menu serwisowe ? Edytowane 8 Stycznia 2008 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucashala Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 mam problem z monitorem lg 226wt lcd podłączam do karty (asus 7950gt) kablem DVI, wszystko jest ok tylko zauważyłem pewne zniekształcenie wyświetlanego obrazu na przyklad przy przewijaniu stron www i forum. jak przewijam stronę to czcionki przesuwają sie normalnie ale za czcionkami ciągnie się za nimy jakby takie widmo, ich poświata czego to może byc wina ? karty ? kabla ? monitora ? gwarancje mam jak coś. przedtem miałem samsunga 940n (używałem kabla dsub) i nie było takich problemów, tamta matryca była 8 ms, ta w tym LG ma niby 2 ms więc różnica powinna być widoczna na korzyść LG, narazie jednak jestem tym monitorem zawiedziony w tym LG jest menu serwisowe ? jest Menu serwisowe: Wyłącz monitor Trzymaj cały czas przycisk Menu oraz go włącz. Gdy się uruchomi(po napisie LG) puść Menu Wciśnij jeszcze raz Potem 2x Source czyli + i powinno być Ja mam inne pytanie, podłączyłęm xboxa 360 przez hdmi i nie wiem jak zrobić żeby mieć dźwięk 5.1, da się jakoś "wyciągnąć" dźwięk z monitora kablem do amplitunera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgi Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 mam problem z monitorem lg 226wt lcd podłączam do karty (asus 7950gt) kablem DVI, wszystko jest ok tylko zauważyłem pewne zniekształcenie wyświetlanego obrazu na przyklad przy przewijaniu stron www i forum. jak przewijam stronę to czcionki przesuwają sie normalnie ale za czcionkami ciągnie się za nimy jakby takie widmo, ich poświata czego to może byc wina ? karty ? kabla ? monitora ? gwarancje mam jak coś. przedtem miałem samsunga 940n (używałem kabla dsub) i nie było takich problemów, tamta matryca była 8 ms, ta w tym LG ma niby 2 ms więc różnica powinna być widoczna na korzyść LG, narazie jednak jestem tym monitorem zawiedziony w tym LG jest menu serwisowe ? Ten efekt to najprawdopodobniej tzw. ghosting, to utrapienie wszystkich monitorów LG serii L226, a także wielu innych TN. Możesz probować wyeliminować to przez zmianę w menu serwisowym firmware sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Ten efekt to najprawdopodobniej tzw. ghosting, to utrapienie wszystkich monitorów LG serii L226, a także wielu innych TN. Możesz probować wyeliminować to przez zmianę w menu serwisowym firmware sprzętu. hmm troche poszukalem o tym ghostingu i masz racje, to to czy to kwalifikuje się do oddania monitora na gwarancje ? jak wgrać nowy firmware ? jakim kablem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nehre Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 a wie ktos cos o LG L225WS-BF ? jest dosyc atrakcyjny cenowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 (edytowane) Mam prosbe. Moglby mi ktos wrzucic stery do tego monitora bo moja plytka sie gdzies zapodziala a nie moge znalezc nigdzie w necie. Moj mail: lucas234@o2.pl Edytowane 26 Marca 2008 przez Velocity120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaa2 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 ....ja zrobiłem sobie dwa profile. Jeden do normalnego korzystania, drugi do gier, filmow itp..... Mógłbyś napisać jak taki drugi profil zrobić? Czy z menu monitora czy może dzięki oprogramowaniu z kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam kupiłem wczoraj LG 226WA-WN i niestety ghosting występuje. Jest na to jakaś rada. Jak włączyć menu serwisowe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ten efekt to najprawdopodobniej tzw. ghosting, to utrapienie wszystkich monitorów LG serii L226, a także wielu innych TN. Możesz probować wyeliminować to przez zmianę w menu serwisowym firmware sprzętu.hmm ale ten ghosting, to nie to samo co smużenie tak? to dotyczy tytlko wyświetlania tekstu? i co to znaczy wielu innych TN? czy można to jakoś sprawdzić przed zakupem (np jesli się ma możliwosć obejrzenia obrazu monitora przed zakupem, to jak i co powinienem zrobić, aby to zobaczyć - przesuwać stronę z teksem :/?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Byłem już w menu serwisowym i mam panel CMO22.WIDE. Jak to z nim jest, czy są jeszcze jakieś inne lepsze. Warto wymienić ??? Ghosting trochę mnie denerwuje, szczególnie gdy gram w Fife to jest to bardzo widoczne i na pulpicie jak poruszam myszką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskar1989 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 siemka ja mam takie pytanie do uzytkownikow tego monitora, dzis go podlaczylem i zastanawia mnie czy normalne jest ze grzeje sie bardziej w gornym prawym rogu ? mam grafe 8800gts ktora ma juz na swoim kacie 17 i 15 crt chyba przez parametry , wiec chcialem sie upewnic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 witam zakupiłem ostatnio LG wa-wn wszystko jest ok mam tylko jeden problem, na kablu RGB wszystko jest ok, ale kiedy chce podłączyć monitor przez kabel DVI od razu przełącza się on w tryb oszczędzania energii i nie chce się włączyć ponownie, może ktoś ma na to jakiś sposób, albo może mi powiedzieć czego może to być wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Pytanie do osób które mają ten monitor. Czy po podłączeniu monitora do karty graficznej za pomocą DVI można zmienić proporcje obrazu na 4:3 np. w grach i filmach, bo w manualu jest napisane, że można tylko w trybie Video po podłączeniu przez HDMI lub Composite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...