Tow3r Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Więc mam mały dylemat .... Asus P5B-Plus Intel P965 czy MSI-P35 Neo-F IP35 s775 ? do mojego przyszlego zloma .... : GPU GeForce 8800 GTS EVGA 640MB TV & 2x DVI (PCI-E) 1499 CPU Intel Core2 Quad Q6600 2,40 GHz (S775) BOX 1023 Mem Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL4-4-4-12 Dominator 657 MoBo NO WŁAŚNIE CO ???????400-500 HDD WD Caviar RE 250 GB 16MB cache SATA-II 260 LCD 17" NEC MultiSync 175VXM+ 799 Case Yesico 8989 OPENAir Silver 197 PSU Corsair CMPSU-520HXEU - 520W 387 Cooler_CPU Thermaltake BigTyp 120 VX 152 Case_cooler Coolink Blue Fan Retail 120 mm z regulacją (SWiF1202) x 2 , 124 FAN Revoltec Hard Drive Silencer 59 Prosił bym o małą pomocną dłoń Komp bedzie zamawiany za okolo 20 - 25 dni Serdecznie dzieki z góry Mariusz :) Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Tow3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Porównywanie asusa na 965 do msi na p35 nie jest dobrym pomysłem :/ Poza tym nie ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Powiem tak, nie warto kupować do takiego sprzętu płyty z niższej półki. Ja Ci polecę MSI P35 Platinum - w tej chwili chyba najlepsza płyta na P35. Przyszłościowa, wydajna, i co najważniejsze niezbyt droga (w porównaniu do innych high-end'owych produktów). Edytowane 30 Lipca 2007 przez sarmat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Do Quada potrzeba płyty z porządną sekcja zasilania - a nie jakies 3 fazowe wypierdki. Poza tym Twoje typy mają sie do reszty sprzętu jak pięść do nosa - osobiście wolałbym np pomęczyć się ze 2 miechy na BOXie i darować sobie chłodzenie na HDD, a ta kasę dorzucic do płyty. Poza tym na razie możesz dać 1 wentyl 120 jako wyciąg pod zasilaczem, 2 dokupisz za jakiś czas. I takim oto sposobem masz prawie 800PLN na płytę - możesz przebierać nawet wśród drogich płyt na P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Do Quada potrzeba płyty z porządną sekcja zasilania - a nie jakies 3 fazowe wypierdki. Poza tym Twoje typy mają sie do reszty sprzętu jak pięść do nosa - osobiście wolałbym np pomęczyć się ze 2 miechy na BOXie i darować sobie chłodzenie na HDD, a ta kasę dorzucic do płyty. Poza tym na razie możesz dać 1 wentyl 120 jako wyciąg pod zasilaczem, 2 dokupisz za jakiś czas. I takim oto sposobem masz prawie 800PLN na płytę - możesz przebierać nawet wśród drogich płyt na P35. OKOK więc pomóżcie z ta płytą :mur: , wiem zauważyłem jak sie one mają ^^ wentyle biore odrazu 2 przod i tyl nie biore chlodzenie na HDD , mam 6 000 zloty na kompa te ceny co sa tam sa wieksze niz bede kupował tak i chce płytę za do około 850 złoty ... znalazłem ASUSA TU? Płyta (S775)musi miec obslugi DDR2 800 , SLI , i quad itd , bez karty graficznej oczywiscie no wiecie .... :unsure: :wink: może zaproponujecie coś innego ? nie wiecej niz 800-850 zloty HELP HELP !! kończy mi sie czas nie długo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Człowieku, komponenty do kompa za 6000zł to się wybiera ze dwa miesiące co najmniej, bo rozumiem, że ma on posłużyć kilka lat (no, chyba że śpisz na pieniądzach i zmieniasz kompa co pół roku). Dziś nie opłaca się wydawać na mobo więcej niż 700zł, bo niedługo wchodzi Pci-Expres 2.0. Jeśli zależy ci na najwyższej wydajności, to musiałbyś za pół roku zmienić płytę na taką, która posiada wspomniany interfejs (za pół roku wchodzą karty graficzne obsługujące Pci-Expres 2.0). Ja ci radzę poczekać jakieś miesiąc, aż wyjdzie X38 - chipset który oficjalnie obsługuje Pci-Expres 2.0 i to z pełnym SLI/CrossFire. Co prawda płyty takie po premierze będą kosztowały ~1000zł, ale wtedy zakup będzie jak najbardziej opłacalny i przyszłościowy. Pci-Expres 2.0 jest kompatybilny wstecz, ale wkładając grafę z 2.0 do interfejsu 1.1 (obecnego) nie uzyskasz najwyższej wydajności. Poza tym skąd ty wziąłeś taki dysk twardy? Ja ci radzę ST3250620AS Seagate - jestem niemal pewien, że będzie szybszy. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Fulgor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 dziekuje dziekuje hmm nie siedze moj komp to 1000mhz 368 mb itp ..... mowisz czekac hmmm no mam okolo 30 dni nie sadze zebym kupil plyte za 1k tez prawda chyba nie wezme plyte za 800 ... i tak nie zdoze na niej zrobic sli Xx jeszcze nie wiem co i jak czas pokaze dziekuje ponownie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Po pierwsze darowałbym sobie tego quada i kupił CO NAJWYŻEJ E6750. Różnica w wydajności między tymi procesorami nie jest warta dopłay. Quady są szybsze tylko czasami i tylko trochę, za to dużo mocniej się grzeją i żrą więcej prądu. Z logicznego punktu widzenia powinny się też gorzej kręcić, ale nie czytałem o tym, więc to tylko moja hipoteza. Płytę poleciłbym MSI P35 Platinum, P5K Dlx, albo Abita IP35. (Mam biedniejszą wersję -E i mogę z czystym sumieniem polecić.) Ponoć są jeszcze dobre gigabyte, ale ja ich nie polecę, bo wszystkie płyty gigabyte z którymi się spotkałem i o których czytałem że są dobre, były totalnym shitem, (te o których nie czytałem też były shitem) wiec mam uraz do nich, ale wiem, że może nie być aż tak źle jak ja to widzę. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...