Narkies Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Slyszalem ze jezeli podkreca sie procesor to zwieksza sie jakos czestotliwoc dysku, pci czy cos takiego, i moze mu to zaszkodzic/zepsuc. mam athlona xp 2200+ @ 2600+ (stabilny) mnoznik 15x fsb 138 ;p mobo: epox 8rdae. wiec jak to z tym jest ? z gory dziekuje za pomoc ;]. pozdrawiam. Edytowane 30 Lipca 2007 przez Narkies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jeżeli płyta nie ma zablokowanej szyny pci/agp to można uszkodzić dyski, napędy i karty rozszerzeń, ten epox ma blokadę więc możesz kręcić bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) aha :D wielkie dzieki za odpowiedz ;] @edit teraz troche sie zmienilo, teraz mam pelnowartosciowego athlona xp 2600+ zmienilem fsb na 166 i chodzi stabilnie bez zmiany napiecia. Zdziwilem sie ze tak mozna go podkrecic myslalem ze to jakas bardzo keipska seria. A okazuje sie ze nie jest w cale az taka najgorsza. Moze cos slyszeliscie o tej serji ? i o mozliwosciach jego o/c ? pozdrawiam. Edytowane 31 Lipca 2007 przez Narkies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jak mnie pamięc nie myli to blokada na pci 66 a agp 100 <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 prosil bym o zamkniecie tematu, czego chcialem jusz sie dowiedzialem :) a co do mojej pytania z serja mego athlona xp postanowilem zalozyc nowy temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Jak mnie pamięc nie myli to blokada na pci 66 a agp 100 <_<Mylisz sie, pci: 33, agp: 66, pci-e: 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 A o co tu pytać - kręcisz aż się zrobi niestabilny albo za gorący, zostawiasz na najwyższych stabilnych zegarach i tyle. Wiedza nt. czy jest to krętliwa seria czy też nie nic Ci nie da. Z takim mnożnikiem z łatwością dojdziesz na tej płycie do granicy możliwości proca - chyba, że pamięć zmięknie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A o co tu pytać - kręcisz aż się zrobi niestabilny albo za gorący, zostawiasz na najwyższych stabilnych zegarach i tyle. Wiedza nt. czy jest to krętliwa seria czy też nie nic Ci nie da. Z takim mnożnikiem z łatwością dojdziesz na tej płycie do granicy możliwości proca - chyba, że pamięć zmięknie :D hehehe no tak jak bym doszedl do poand 200mhz fsb to fatycznie. ale jest taka opcja w biosie ze mozna to potem zanizyc. bo nie koniecznie pamiec musi pracowac z taka sama czestotliwoscia co procesor. Np: ja mam teraz pamiec puszczona na ponad 200mhz a fsb processora 166.A tak wogole jaka jest dopuszczalna temperatura (tak zeby mi sie procesor nie spalil). Dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Temperatura - max 55-60 do stabilnej pracy a nie spali się i przy 70 [; A co do tej pamięci - owszem to bardzo sprytnie ze możesz sobie puścić asynchronicznie memki i proca - problem w tym, że w zdecydowanej większości wypadków jest to mniej wydajnie rozwiazanie niż praca synchroniczna :wink: Zrób jakis teścik wydajności - później obniż memki do synchro 1:1 i powtórz test [; No i ponad 200 FSB ? Chcesz wycisnąć ponad 15x200=3 Ghz - nie masz zbyt wysokich wymagań wobec tego athlonka :blink: ? Edit: Albo masz odblokowany mnoznik albo co innego bo athlona 2200+ z mnożnikiem 15 nie było Lista_procesor%C3%B3w_Athlon_XP Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez q8ic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narkies Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nie Nie Nie tak tylko powiedzialem hehehe :-P cieszyl ym sie jak by chodzil na 2800+ ;] to by mi jusz wystarczylo w zupelnosci hehe. a co do twojej rady to ok zobacze jak to jest ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...