Skocz do zawartości
Mandrake

Ruszający Się Radiator...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po zdjęciu q92-alcu, nasmarowaniu proca(athlon xp 2600+) i ponownym założeniu, po przykręceniu 2 śrubek mocujących, lekko poruszając radiatorem na boki można go obracać o kilka stopni. Radiator dobrze przylega do proca, ale z niewiadomych przyczyn można go właśnie lekko obracać. Przy wcześniejszych jego instalacjach nie zwracałem na to uwagi i chyba ten problem nie występował. Wydaję mi się, że przy prawidłowym montażu cooler powinien być na sztywno przymocowany, bez możliwości ruchu w żadnej płaszczyźnie.

Prosiłbym o wypowiedź szczególnie obecnych lub byłych posiadaczy tego, bądź innego pentagrama z tej serii.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie QVC-80 Cu też sie daje obracać (o jakieś 2-3* w lewo i prawo) na EPOXie 8KRAI - grunt żeby się nie kiwał na boki (grozi ukruszeniem) i dobrze przylegał do rdzenia (kwestia stabilności systemu). Pewnie jak pasta przyschnie będzie trudniej poruszać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie QVC-80 Cu też sie daje obracać (o jakieś 2-3* w lewo i prawo) na EPOXie 8KRAI - grunt żeby się nie kiwał na boki (grozi ukruszeniem) i dobrze przylegał do rdzenia (kwestia stabilności systemu). Pewnie jak pasta przyschnie będzie trudniej poruszać.

Jak pasta przyschnie, to będzie do zeskrobania i trzeba będzie nałożyć nowa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi