Skocz do zawartości
adi_k

CHŁODZENIE P4. CO PROPONUJECIE?

Rekomendowane odpowiedzi

Mocniejszy to będzie Thermaltake Spark P4, ma płynną regulację obrotów. Jendak na min. obrotach jest nadal dość głośny. Ja aktualnie mam na P4 cooler CoolerMaster IHC-L71 - Fujiyama - prawie bezgłośny (cichszy od BOXa), ale wydajność niezbyt duża. Ale przyznam, że zakochalem sie w nim - ta bloga cisza :wink:Mocniejszy to będzie Thermaltake Spark P4, ma płynną regulację obrotów. Jendak na min. obrotach jest nadal dość głośny. Ja aktualnie mam na P4 cooler CoolerMaster IHC-L71 - Fujiyama - prawie bezgłośny (cichszy od BOXa), ale wydajność niezbyt duża. Ale przyznam, że zakochalem sie w nim - ta bloga cisza :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO PROPONUJECIE Z WICHRÓW DO P4 2.4 W MIARE ROZSĄDNEJ CENIE?

Jak wiekszosc pewnie odpowie TT Volcano + 7 ja mam niekreconego p4,2,4 volcano na low (buda zamknieta) temperatury paste nalozylem THERMOPOX-a 75 AGS

w spoczynku 30-32

stress 45-48 (raz widzialem 50 :) (sandra 2003 2 benchmarki na procka na zmiane przez ok godz)

2 stress 45-48 (2-3 godz gry w Unreal Tournament rozdzielczosc 1600x1200 high detail) - sprawdzone po grze na wykresie asus probe

3 stress 40-45 (2-3 godz gry na UT2k3 1600x1200 wszysciutko co sie da mna highest) - - sprawdzone po grze na wykresie asus probe

Dziwne UT niby bardziej obciaza procka niz UT 2k3

4 stress (jezeli to tak mozna nazwac) filmy divx gdzies po obejrzeniu 3 godzinnego filmu tem nie przekraczala 40-42 stopnie (w trakcie filmu) tez mierzone asus probe

Mam pytanko do specjalistow czy w stresie nie jest za wysoka jak na ten wiatrak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiekszosc pewnie odpowie TT Volcano + 7 ja mam niekreconego p4,2,4 volcano na low (buda zamknieta) temperatury

w spoczynku 30-32  

stress 45-48 (raz widzialem 50 :) (sandra 2003 2 benchmarki na procka na zmiane przez ok godz)

Mam pytanko do specjalistow czy w stresie nie jest za wysoka jak na ten wiatrak ?

:arrow: moze temp. troszeczke za duza, ale pamietaj ze v7+ masz puszczonego na low.

nie wiem czy cos Ci to pomoze, ale ja na swoim aluminowym CoolerMaster'ze (~4900 rpm) mam temp. 40*.

odnosnie tematu - polecam Volcano 7+ :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: sorry, nie doczytalem - cooler ma byc w rozsadnej cenie. jezeli tak, to polecam CoolerMaster DI4-7H53D-OC, ktorego wlasnie uzywam, ale czy wydajnieszy od box'owego - sprawa dyskusyjna.

moze sproboj Thermaltake Spark P4, tak jak Lisek pisal wczesniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi