Skocz do zawartości
Neo_x

a jednak MS Update szpieguje :(

Rekomendowane odpowiedzi

Siema..... na cdrinfo.pl znalazlem taki newsik:

Niemiecki serwis tecCHANNEL rozkodował informacje wysyłane przez komputer w czasie uaktualniania systemu za pomocą Windows Update. Nie są one bynajmniej "niezbędne" do prawidłowego przebiegu instalacji. Nie wdając się w szczegóły - w zaszyfrowanej postaci przesyłane są informacje o wszystkich programach zainstalowanych na komputerze użytkownika. Na stronach serwisu tecCHANNEL znajduje się szczegółowy opis rozkodowanego przekazu, niestety tylko sześć stron raportu jest za darmo...

http://www.tecchannel.de/betriebssysteme/1...1126/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trust no 1

oni by kurde mogli sad ostateczny robic nad kazdym kto ma kompa podpietego do netu. oni wiedza pewnie wiecej niz ty san moglbys sobie zarzucic. to jest chyba glowny powod dla ktorego nigdy nie kupie zadnego produktu m$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dotąd Zone Alarm poblokował mi 32 programy ( większość bez mojego wpływu), 583 instrukcje były wysokiego poziomy, a 688 zablokował wszystkich ogólnie. Pewnie większość to ping.....choć od włączonego kompa ( 20 minut)- żadnego "włamu" nie zanotowano. Oj, to chyba nie wina źle działającego programu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee zone to lipa jak na moj gust. ja tam ma tiny firewall stare. wszystko latwo skonfigurowac i wiadomo co jest co. mialem nortonka ale jest skomlikowany i przez to dokladnie nie da sie wszystkiego kontrolowac tak prosto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa, slyszalem cos takiego, ze siakas firma sprawdza(la) co kto udostepnia na kazie, zrzucaja screena czy cos i licza kase

a glupi ludzie placa niewiedzac, ze wlasciwie taki screenshot nie moze byc dowodem :wink:

a co do m$ to brak mi slow...

przez windows update upgradowalem sobie jakis czas temu winshita i przestaly mi sie niektore programy uruchamiac, po starcie systemu mam wpizdu uruchomionych programow, ktorych nie da sie (taaaaa :wink: ) zabic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi