hhhh Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) hej Płyta tania 179zl ,obsługuje standardowo magistrale 333 chodzi smialo do 350. Za 239 zlotych jest wersja z 4 slotami ddr2, ale po co to komu:) + zintegrowana karta. My:śle ze płyta bedzie sie dobrze sprawowac... juz w drodze!!! i kto mowil ze nie ma taniej platformydla intela. E2140 ,E12160 + acrock=wydajnosc +taniocha. Mam zamiar przy pomyslnych wiatrach go wykrecic na 9X333....350........ (3000-3150) Płyty asrocka moja duze grono swoich przeciwnikow, ale sam posiada te plyte na innej platformie i jestem zadowolony AMD 10X300:) Wnioski Dual-core+acrock=dla kowalskiego bomba 240 + 179 =419:) Recenzja http://www.ocworkbench.com/2007/asrock/ConRoe1333-DVI-H/ Aktualna cena http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8150 Edytowane 30 Lipca 2007 przez hhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 zapowiada sie fajowo :) + e21x0 moze byc bardzo super ekonomiczna oferta przesiadki na c2d... moze bedze tak jak z dual sata2 czyli swietnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) chyła sie pomyliłem , acrock za 179 zl tez ma zintegrowana grafike:) - dla niewymagajacych Podchodze zawsze do kupna w taki sposob. 1) lubie cisze 2) wydajnosc 3) oszczednosc Oczywiscie sa tu ludzie na forum tacy jak ja pare lat temu ktorzy dla pary mhz sa w stanie poswiecic kupe czasu i kasy aby cos jeszcze wyklesac Ogladajac fora internetowowe : wiekszosc E21X0 chodzi na 3 - 3,2 ghz, aby wykrzesac kolejne mhz trzeba zakupic plyte za 400 ziko+ radiator za Bóg wie ile aby nic się nie grzalo i byla cisza. Powiem tak asrock to firma ktorej zycze w $ jak najlepiej. Jest potwierdzeniem ze nie trzeba drogo aby bylo dobrze:) Edytowane 30 Lipca 2007 przez hhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Tylko pamiętaj o tym , że na 945G i 965G nie działa PCI/lock. Więc może być trudno dolecieć do 350. Poza tym chipset ten miał problemy z cpu na szynie 800mhz i nie zawsze udawało się przekroczyć fsb265. No i brak vcore. Ale kończę z tymi wadami. Trzymam w kciuki , powodzenia. Recenzja http://www.ocworkbench.com/2007/asrock/ConRoe1333-DVI-H/ W tym teście jest ciutkę inna płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Na ocwb jest tez test dokladnie tej z tematu i fsb 420 zrobiła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Tylko pamiętaj o tym , że na 945G i 965G nie działa PCI/lock. Więc może być trudno dolecieć do 350. Poza tym chipset ten miał problemy z cpu na szynie 800mhz i nie zawsze udawało się przekroczyć fsb265. No i brak vcore. Ale kończę z tymi wadami. Trzymam w kciuki , powodzenia. W tym teście jest ciutkę inna płyta Zgadza sie ale na 333 pci jest default , a karty te 110 zniosa bez uszczerbku na zdrowiu Ale fakt jest ze te 3000mhz jest osiagalne ,i wszystko na defie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgadza sie ale na 333 pci jest default , a karty te 110 zniosa bez uszczerbku na zdrowiu Ale fakt jest ze te 3000mhz jest osiagalne ,i wszystko na defie :-P 2700141[/snapback] Na ocwb jest tez test dokladnie tej z tematu i fsb 420 zrobiła... Taaa... "We increase the FSB to see how far it can go. We reached the maximum of 420MHz as being the stable state. At this speed, the PCIe clk has gone beyond the standard 100MHz and our SATA port connected DVD ROM drive couldn't be detected. GbE still runs at this speed without a problem" Poza tym w teście jest procek na szynie 1066. Nie wiadomo jak się będzie zachowywać przy allendale. Może się okazać , że 265 nie przekroczy. Można to chyba będzie przeskoczyć bsel modem. Ale to też nie jest pewne. Pomimo tych wad i tak uważam że jest to płyta warta uwagi. Jednak lepszym rozwiązaniem będzie dla niej e2180 z mnożnikiem 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Tylko E2180 miał być, a go nie ma. Jeśli ta płyta nie posiada regulacji vcore, to raczej nie licz na 3GHz na E2160... to nie są proce, które podkręcają sie na 3,0-3,2GHz na def vcore, przynajmniej mój, a z tego co czytałem na forum, to nie tylko mój. Zajrzyj do tematu o E2140/E2160. Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Tylko E2180 miał być, a go nie ma.oficjalna premiera 26.08 w sklepach bedzie pewnie ok. 20.08 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 da sie przeżyć te 115 . Nie powinno to wplynac znacząco na żywot karty:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mura Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 no i mam tą płytę + E2140, narazie straszna lipa na początek dałem fsb 230 i nie chce wstać, dałem na pci 110 doszedłem do 235. Chyba robie jakiś czeski błąd bo to chyba niemożliwe żeby nie dociągnąć chociaż do 250mhz. Korzystam z zintegrowanej karty graficznej, pamięci to kingston 1GB cl5 667, oczywiście w biosie ustawilem je na 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 witam jestem w posiadaniu plyty asrock conroe945g-dvi, wiec blizniaczy model w oc udalo mi sie dojsc do okolo 245fsb (najnowszy bios), wiem ze na zagranicznych forach docieraja do 350 nawet, ale z biosem z modelu conroe1333-dvi (to ta sama plyta, inny jedynie bios ;)) kumpel posiada ten sam model co ja i udalo mu sie dojsc do okolo 260fsb ale juz pci-e mial na 120, wiec narazie sredniawo z tym oc, ale bedzie walka ;) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhhh Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) dziwne ja cisne na 333 mhz ale zrobilem mod-fbs.Normalnie szlo na 266 -pierwsze uruchomienie... ale tego moda profilaktycznie zrobilem.... bo chce troszke wiecej go wykrecic... Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez hhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Tak jak pisałem dla chipsetu 945G konieczny jest bselmod, aby przekroczyć 265. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Tak jak pisałem dla chipsetu 945G konieczny jest bselmod, aby przekroczyć 265. a moglbys cos wiecej napisac? moze masz jakies dane na temat tego moda, opis po polsku ;) po tylko po zagranicznych tematach (najcz. ruskie) udaje mi sie znalezc cos na ten temat bylbym bardzo wdzieczny, mysle ze nie tylko ja pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mura Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 jest na naszym forum http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...amp;hl=bsel+mod chyba też zrobię tylko gdzie w mojej wiosce znajde taki lakier. Rozumiem że wystarczy zrobić na 266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 jest na naszym forum http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...amp;hl=bsel+mod chyba też zrobię tylko gdzie w mojej wiosce znajde taki lakier. Rozumiem że wystarczy zrobić na 266. dzieki, teraz sobie go skojarzylem ze juz gdzies widzialem, chyba sie skusze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Rozumiem że wystarczy zrobić na 266.tak niektóre płyty nie reaguja na bsel moda. Ale chodzi tu głównie o G33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Wiec jak panowie u was wyglada z tym maksymalnym fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jutro powinienem miec spowrotem po reanimacji swoje mobo to pomecze je troszke ;) i zapodam wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-tuter- Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) To swietnie. Bo tak sie sklada ze planuje kupic takiego samego proca i mobo ;). Jestem ciekaw ile uda Ci sie wyciagnac. Pozdro Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez -tuter- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wylam Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 witam moglby ktos dac znac ile max fsb wyciaga na tej plycie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Witam, właśnie złożyłem dwa kompki na tych płytach, po wgraniu najnowszego biosu pobawiłem się w kręcenie i jestem w szoku :-P jeden z procem e2140 ,a drugi z celeronem 420. Brak zmiany napięć na procku nie zachęca do zabawy i pierwsze próby kończą sie na magistrali 245, ale z ciekawości ustawiam 266 i ku mojemu zdziwieniu komp się uruchamia :D ustawiam 270 i znów nic :cry: ostatnia próba z ciekawości na 333 i ... kompek się uruchamia, wchodzi do windowsa, zażucam orthosa i żadnych błędów :D celeronik 420 chodzi na 2666mhz :D Dróga próba z e2140 na drógim kompie kończy się przy 243. Ustawienie na 266 i 333 nic nie daje :angry: Teraz nasuwa się pytanie, czy to wina procesora czy jedna płytka się chce kręcić a druga nie <_< Mimo wszystko płyta bardzo dobra jak za te kase, zintegrowany układ graficzny spokojnie wystarcza obsługi visty, a nawet call of diuty 2 wgrałem i nie było tak tragicznie, da się pograć. Jak ktoś chce taniego kompka 150zł płytka +110zł celeronik 420=260zł to polecam bo to naprawde dobre rozwiązanie. W tej cenie cięzko jest kupić używanego athlona 64 3200+ z płytką, a ten zestawik jest wydajniejszy przedewszystkim w zastosowaniach biórowych, a po podkręceniu miążdzy athlonka :) . Jeśli nawet nie uda się podkręcić procka za pomocą biosu, wystarczy troche lakieru i to forum...karta grafiki za300zł i najnowsze gry będą śmigać aż miło. Pozdrawiam i polecam. ps. jeden kompek z celeronkiem na pokładzie 2giga ramu i grafą palita 8600gt właśnie obsługuje wiedżmina na full detalach i nawet się nie zająknie :D Edytowane 2 Listopada 2007 przez jarko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Nie wiem czy mój przypadek ma coś wspólnego ale na 4CoreDual Sata2 też dochodzę do FSB 265 i dalej ani rusz. Wiem, że to zupełnie inna płyta ale też od Asrock-a :) Procek to E2160. Edytowane 4 Listopada 2007 przez Przemek_PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Nie wiem czy mój przypadek ma coś wspólnego ale na 4CoreDual Sata2 też dochodzę do FSB 265 i dalej ani rusz. Wiem, że to zupełnie inna płyta ale też od Asrock-a :) Procek to E2160. ograniczenia w podkręcaniu w wiekrzości przypadków stawia chipset umieszczony na płycie, to że to asrok to nic nie znaczy. To tak jak byś porównał najtańszego abita z tym z najwyższej półki :D Poprostu płyty sąna różnych chipsetach i firma ma tu nie wiele wspólnego, oczywiście droższa płyta na tym samym chipsecie przeważnie kręci się lepiej, ponieważ jest zastosowane lepsze chłodzenie, lepszy układ zasilania itp, ale różnice są widocznie praktycznie tylko przy bardzo wysokim podkręcaniu, więc jak komuś zależy na cenie, a nie ekstremalnym oc, może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tanią płytke na chipsecie który pozwala na podkręcanie i też powinien być zadowolony. Tylko trzeba sprawdzić czy bios na to pozwala :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 No ale ten Asrock ma ciągnąć Quady więc FSB 266 powinien lekko robić. Od dziś mam Asusa P5K-E i ten sam proc (E2160) od razu idzie na FSB 300, więcej nie sprawdzałem bo nie mam czasu w tej chwili, na Asrocku FSB 265 było graniczną wartością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarko Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 No ale ten Asrock ma ciągnąć Quady więc FSB 266 powinien lekko robić. Od dziś mam Asusa P5K-E i ten sam proc (E2160) od razu idzie na FSB 300, więcej nie sprawdzałem bo nie mam czasu w tej chwili, na Asrocku FSB 265 było graniczną wartością. nie dziw się bo ten asus jest na innym chipsecie, a ten asrock jeśli włożysz do niego proca który nominalnie ma magistrale 333, też pujdzie bez problemu. W tym procku co masz teraz wystarczy zrobić moda na 266 albo na 333 i będzie śmigał . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kyial Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 AsRocki się kręcą. A ile przy tym zabawy. Można siębawić w modoowanie.. itd. Na serio postawiłem jeden systemik na tej płycie. Śmiga bez problemu, ale właścicielka nie chce podkręcania... no cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...