Skocz do zawartości
Pk.Master

Ati Radeon 9700PRO wzrost wydajności?

Rekomendowane odpowiedzi

mamy podobne sprzety i podobny klimacik

na 100% hamuje nas proc

u mnie karty jeszcze pozadnie nie krecilem ale tak na prube lajtowo 380/680 czyli jak 9800pro i wszystko smiga :-) za to roznicy w marku nie ma :? bylem swiadom tego kupujac karte - czekam na proc/mobo/mem jak beda fundusze

moj wynik to 11750pkt na golym marku nie se czyli widac ile daje proc - u ciebie ~100mhz wiecej i ile do przodu ... ta grafika rozpedza sie do jakis 3ghz/3000+ a moze i dalej :-)

za to colin3 1152x864 z max detal w grze i w sterach, z fssa2 (bo wiecej nie potrzeba) i obraz zyleta jest po prostu cudny 8O 8O 8O 8O 8O

pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Master moja porada dla ciebie, Kręć proca to jeszcze więcej wyciągniesz . Panowie a moglibyście mi coś poradzić . CZego rdzeń mojego redka tak słabo sie kręci, osiągam tylko 325 MHZ powyżej tej wartości w 3DMarku 2001 se pojawiają mi sie artefaakty . Może żućcie jakieś porady co można z tym zrobić aby więcej mhztów wyciągnąć ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZego rdzeń mojego redka tak słabo sie kręci, osiągam tylko 325 MHZ powyżej tej wartości w 3DMarku 2001 se pojawiają mi sie artefaakty . Może żućcie jakieś porady co można z tym zrobić aby więcej mhztów wyciągnąć ???

Jak nie zrobisz moda napiecia to sprobuj podzrzucic napieciem AGP u mnie pomoglo. wczesniej bylo max 330 a po podniesieniu napiecia AGP do 1,8v poszedl na 370. Ale dobre chlodzenie wymagane bo grzeje sie GPU ladnie :D . Co do krecenia radka to u mnie podniesenie czestotliwosci ze standardowych 275/275 na to co podpisie dalo przyrost w 3Dmarku 2001 SE o ponad 2500 pkt. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Junior --> po prostu temperatura ... przewietrz bude ew zamontuj dodatkowy wiatrak na grafe np. zalmana na sledziu co by na niej nie bylo sladow monarzu... moze masz cosskopsane pod radiatorem jakiegos syfiastego gluta zamiast pasty? musisz sprawdzic inaczej sie nie dowiesz ...

U mnie w 3d Marku 03 -> 5260pkt sou noo wynik jest chyba eelgancki jak na 1580Mhz procka ? karta szla 380/680 soft r9800 a wiec jak prawdziwy 9800pro

jeszcze raz dodam - bez reinstalki - tylko odinstalowalem dentki i od raz po resecie omegi ;-) czasu brak..

Taki maly LOL po nv zostal mi lajtowy syf np http://www.forestow.republika.pl/syfponv.jpg -95KB

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...