skempi Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 (edytowane) Witam, prosze o rade i podpowiedzi odnośnie nowego proca, grafy, mobo i ewentualnie hdd. Na te 4 rzeczy jest 1200zł maksymalnie i w porywach do 1500. Zestaw podkrecany nie bedzie. Głównie gry, filmy i muzyka. Całość zasilona ma być amacroxem 450. (zasiłka, obudowa i pamięć już są) Pozdrawiam i czekam na konstruktywne uwagi i właśnie, co do moich własnych typów to raczej intel, ze względu na to że zestaw pewnie za szybko modyfikacji sie nie doczeka a jak juz to niskobudżetowe wiec przyszłość podstawki (możliwosc zmiany tylko procesora na lepszy) jest dla mnie dosć wazna. o grafice myślałem palita 8600sonic. Edytowane 30 Lipca 2007 przez skempi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=168134 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 myslicie ze faktycznie przy takich funduszach isc w np 2160? aż kusi wziąć jakiegoś amd brisb. np 3800... tu jest moj najwiekszy dylemat. Propozycje zestawów przeczytałem już dawno, ale nie pomogło mi to w wyborze platformy. Doradźcie, jaka platforma no i czy są płyty gł z dobrym dźwiękiem na 5.1, czy nie zawracac sobie nimi głowy i od razu kupić jakies audigy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Polece cos takiego: [AM2] Procesor - Brisbane 3600+ Mobo - DFI Infinity NF SLI-M2/G Grafa - Palit 8600GT Hdd - WD 320GB [/AM2] Opcje: [c2d] Procesor - E2140 Plyta - Abit IP35-E [/c2d] Co bys nie wzial bedzie ok :) Zestawy maja podobno wydajnosc przed i po oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Zestawy maja podobno wydajnosc przed i po oc.Po oc e2100 jest wydajniejszy niż x2. Na egieldzie jest test. Wygląda to mniej więcej tak x2@3.0ghz = e2100@ 2.4ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 czyli lepiej amd bo tansze :) no i jak z przyszłością tych platform? upchne w to cos nowego powiedzmy za rok czy dwa? i po drugie czy potraficie powiedziec mi cos natemat dzwieku na tych plytach? czy nie zwracac uwagi i kupic audigy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Na amd powinna wejsc nowa generacja prockow. A tej mobo od Intela wejdzie Phenom ;) A co to dzwieku to lepiej kupic cos osobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 ok, dzieki wielkie:) i ostatnie chyba juz: 8600 czy 2600?:/ jaka jest miedzy nimi roznica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 Taka, ze 8600gt jest szybsze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skempi Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 mimo ze wyczerpujaca wypowiedz to to nie byla to wielkie dzieki za pomoc xacti :) utwierdzilem sie w swoich typach. pozdrawiam i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...